8 Δεκεμβρίου 2008

updated: αναζητείται κοινή λογική (επειγόντως)

Ελαφριές ποινές προτείνει ο εισαγγελέας στη «δίκη της ζαρντινιέρας»

Στη σημερινή δίκη για την υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού του νεαρού από αστυνομικούς στη Θεσσαλονίκη, ο εισαγγελέας πρότεινε να αθωωθούν δύο κατηγορούμενοι αστυνομικοί.

Μόνο για εκείνους, η άμεση εμπλοκή των οποίων δεν μπορεί να αμφισβητηθεί, προτείνει απλή συμμετοχή και συνέργεια για σωματικές βλάβες. Η ποινή που επιβάλλεται σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μέχρι 6 μήνες…


Η δίκη διακόπηκε. Αύριο αναμένεται η απόφαση.

[ TVXS.GR ]
---------------------------------------------------------------------------------
ας μην ανακοινωθεί αύριο καλύτερα. που πάμε; διαβάζω κάτι φασιστοειδή σχόλια σε μπλογκς που λένε να αναλάβει ο στρατός κτλ. κτλ. ποιον συμφέρουν όλα αυτά;

δεν ξέρω αν αύριο το πρωί θα προκηρυχθούν εκλογές ή όχι, αν θα κηρύξουμε τους εαυτούς μας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ή αν θα παίξουνε οι 300 τα υπόλοιπα θεατρινίστικα κολπάκια τους για άλλη μία φορά.

χρειαζόμαστε επειγόντως ένα κράτος και λίγη κοινή λογική. δεν με νοιάζει ποιος θα κυβερνήσει, κάντε μία κυβέρνηση συνεργασίας, κάτι. δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. αυτή δεν είναι μία χώρα στην οποία μπορεί να ζει κανείς.
---------------------------------------------------------------------------------
UPDATE:
είναι ώρες ευθύνης αυτές. πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων. κόμματα, κανάλια, συνδικάτα, μπλογκς, άπαντες. εκτός αν κάποιοι θέλουν να τα διαλύσουν όλα (ποιός θα κερδίσει από κάτι τέτοιο;;;). χρειαζόμαστε ψυχραιμία. και λίγη κοινή λογική:

-να αφήσουν λίγες μέρες τα κομματικά τους στην άκρη.
-να περιφρουρήσει η αστυνομία την περιουσία των πολιτών.
-να αφήσουμε την οικογένεια στο πένθος της και να μην το εκμεταλλευτεί κανείς αυτό.
-να αναβληθούν οι πορείες για το ασφαλιστικό κτλ. // ας γίνουν την άλλη εβδομάδα, την παράλλη, να υπάρξει μια κοινωνική ηρεμία. κακό είναι;
-να μην λέει ο καθένας ότι του κατέβει λες και είναι σε καφενείο.
---------------------------------------------------------------------------------
UPDATE:
σήμερα, η κυβέρνηση αρνείται να παραιτηθεί, δεν θεωρεί πως υπάρχει έκτακτη ανάγκη, αφού είναι "άλλο η εικόνα και άλλο η πραγματικότητα", η απόφαση για την ζαρντινιέρα πήγε μια εβδομάδα μετά, ο πρωθυπουργός παρακαλάει να μην γίνει η πορεία αύριο (update: τον έγραψαν τελικά, η πορεία θα γίνει κανονικά αύριο το μεσημέρι), ο γαπ ζητάει εκλογές, το κκε λέει ότι ο συριζα χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους και ο σύριζα ότι το κκε θα απολογηθεί στο μέλλον που εγκατέλειψε το κίνημα (...) αναμένουμε τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης της σφαίρας. υπουργός δηλώνει για την δολοφονία "εντάξει, αυτά συμβαίνουν", ενώ ο υπουργός παιδείας πρώτα πάει στο γήπεδο να δει την άεκ και την άλλη μέρα δηλώνει τα συλληπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού μαθητή και κλείνει όλα τα σχολεία της χώρας σε ένδειξη πένθους. επειδή είμαι και άσχετος από μπάλα, τόσο χάλια παίζει η άεκ φέτος;

>>> α, ξέχασα να σας πω, δικηγόρος υπεράσπισης ανέλαβε ο κύριος Κούγιας.

---------------------------------------------------------------------------------
UPDATE:
τώρα κάτι διαβάζω ότι δεν θα γίνει πορεία, αλλά συγκέντρωση στη βουλή και πορεία θέλει μόνο ο σύριζα. οι υπόλοιποι ψάχνουν τρόπους απομόνωσης των αναρχικών και υπεράσπισης της συγκέντρωσης. μαζί σας. όταν έλεγα πιο πάνω ότι πρέπει να υπάρξει ηρεμία, εννοούσα φυσικά τα επεισόδια, τα οποία κάνουν τεράστιο κακό στην αυριανή απεργία, γιατί -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό- αν δεν γίνονταν αυτά τα επεισόδια αύριο το πρωί θα κατέβαινε ένα εκατομμύριο κόσμος στο σύνταγμα. και αυτό μας το στερούν οι αναρχικοί. κάποιοι βέβαια θα πουν ότι αυτό δεν θα είχε ίσως τα ανάλογα αποτελέσματα, αλλά εγώ νομίζω ότι θα ήταν σπουδαίο. όπως σπουδαίο είναι αυτό που έκαναν χθες και σήμερα οι πιτσιρικάδες γυμνασίου και λυκείου...
---------------------------------------------------------------------------------

η λογική εξακολουθεί να αγνοείται. καλή ανάπαυση.

> πανούσης δευτέρα - τρίτη

8 σχόλια:

  1. inverted_a ΠΟΥ θα βρεθεί η κοινή λογική που λες τέτοιες ώρες; Σπείραν ανέμους, ήρθε η ώρα του θερισμού. Κι αυτό το λέω ΧΩΡΙΣ να διαφωνώ μαζί σου, mind you.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. είμαι όσο εξοργισμένος είμαστε όλοι. αλλά φοβάμαι τα χειρότερα. πρέπει να βρεθεί ο κοινός νους. και γρήγορα! όχι να αρχίσουμε τα ψευτοδιλήμματα ν.δ. ή πα.σο.κ. // αναρχικοί ή αστυνόμοι κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακριβώς, είναι απαραίτητη η κοινή λογική (να την εφεύρουμε εάν είναι δυνατόν) ή να την ανακαλύψουμε μες στην στάχτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θα ηταν καλυτερα τα πραγματα αν για ενα χρονο σταματουσαν οι πορειες. και αν κατεβαινε ενα εκατομμυριο κοσμος, σιγουρα θα ηταν πιο αποτελεσματικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι, αλλά αυτό δεν είναι λύση. έχουμε δημοκρατία, ο κόσμος έχει θεμελιώδες δικαίωμα να μαζεύεται και να διαδηλώνει ειρηνικά και χωρίς όπλα. αυτό το σύνταγμα έχουμε.
    δεν είμαστε σαρκοζί να κλείνουμε τις πόλεις (ευτυχώς). καλό θα ήταν να υπάρχει μία αποκλιμάκωση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το -όποιο- κίνημα φοβάται τους κουκουλοφόρους. γιατί είναι πολύ πιο δυνατό από αυτούς. οι μαθήτριες που τρώνε καπνογόνα μες την μούρη και χωρίς κουκούλα είναι πιο δυνατές από όλους μας.

    λογική χρειάζεται, όχι απαγόρευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. δεν ειπα να απαγορευθουν οι πορειες. ειπα να σταματησουν να γινονται, να μην διοργανωνονται πια. το μονο που καταφερνουν οι πορειες ειναι να δινουν αφορμες στα μπαχαλα. και τιποτα αλλο. η μαλλον, ταλαιπωρουν και τον κοσμο. πρεπει να βρεθουν νεοι τροποι διαμαρτυριας που θα ειναι πιο ευστοχοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. σημασια εχει να ενημερωσεις τον κοσμο τι διεκδικεις. Ας "καταλαβεις" ενα σταθμο μετρο που θα ενημερωνεις τον κοσμο αλλα δε θα εμποδιζεις την κυκλοφορια των τρενων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή