23 Ιανουαρίου 2007

7


έκανε ένα πολύ ωραίο σχόλιο ο πετρίδης χθες. το 67 βγήκε το sgt peppers, το 77 το nevermind the bollocks , το 87 είπε για κάποιο των guns n' roses (προτιμώ την επιλογή ενός ακροατή για το joshua tree) και το 97 κυκλοφόρησε το ok computer. λέτε να μας επιφυλλάσει κάτι ανάλογο η νέα χρονιά;

31 σχόλια:

  1. αν κοιταξει κανεις τα πιο σημαντικα μουσικα κινηματα αρχιζουν στο τελος της καθε δεκαετιας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουλαχιστο να μη γινει φετος που θα μαι φανταρος το μπαμ, ας γινει απο το 2008!
    :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πολλοί λένε οτι μπορεί το μπαμ να έχει ήδη γίνει και να μην το χουμε μάθει ακόμα... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αυτο παντως που μου ειχε κανει εντυπωση και το θεωρω σωστο, ειναι αυτο που χε πει ο μηλατος οτι αυτα τα πραγματα κανεις δε μπορει να τα προβλεψει.
    απλα κανουν μπαμ και τα ανακαλυπτουν ολοι..
    κανεις δεν προεβλεψε τη γεννηση του ροκ ή του πανκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το θέμα είναι μήπως το μπαμ δεν γίνει πλέον απο το ροκ χώρο απο τον ηλεκτρονικό ή απο κάποια μίξη των δύο. Το ροκ μου φαίνεται πολύ γερασμένο για να ξαναβγάλει κάτι τόσο επαναστατικό, μακάρι να διαψευσθώ βέβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. βεβαια, δε μιλησε κανεις για ροκ.
    κατα την αποψη μου, απο το χωρο της ηλεκτρονικης μουσικης μπορουμε να περιμενουμε κτ. ναι μεν ο ορος ηλεκτρονικη μουσικη ειναι γενικος, αλλα πιστευω οτι αν κτ φερει "επανασταση" στη μουσικη, θα εχει δημιουργηθει απο υπολογιστες.
    σωστα greeen onion;
    ;)

    κ οι πληροφορικαριοι οι καλλιτεχνες του μελλοντος!!!!!! :ρ

    πληροφορικαριοι ftw!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δε σ αρεσουν οι guns?????
    Αααααααα oksi θα τα χαλασουμε εδω!!:PPPPPPP

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. πειραζει που τους θεωρω ποζερια και φλωρους;;;;
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μου φαίνεται πολύ άψυχη η ηλεκτρονική μουσική για να φέρει επανάσταση... ακόμα και τώρα, όλα τα παιδάκια με το emo look, ροκ ακούνε ουσιαστικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. αψυχη;;;;
    τσ τσ τσ τσ...
    κτ πρεπει να κανεις λαθος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. κοίτα νομίζω οτι το βασικό πρόβλημα είναι το live. όπως έλεγε και στην συνέντευξή του στη lifo ο Sunset blvd, δεν συγκρίνεται να βλέπεις έναν τύπο πάνω απο 2πικάπ κ έναν μίκτη με την απόλαυση μιας ενεργητικής ροκ μπάντας.

    για να μην παρεξηγηθώ υπάρχουν πολλά πράγματα που μαρέσουν στην ηλεκτρονική, απλώς επισημαίνω τις αδυναμίες της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. δε μπορω να πω οτι διαφωνω με αυτο το επιχειρημα σου, αλλα η συζητηση θα μπορουσε να παει στο τι αναγκες εξυπηρετει η ακροαση της μουσικης για τον καθενα.
    βεβαια δεν ειναι του παροντος.
    γιναμε και οι 2 κατανοητοι παντως (ελπιζω). :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. δεν συμφωνω οτι το ροκ ειναι γερασμενο, αλλωστε το 2006 ειχε μια πληθωρα απο μια φουρνια καλων κιθαριστικων δισκων, η ηλεκτρονικα ειναι γερασμενη και φθαρμενη.αποδειξη οτι η warp κανει στροφη σε πιο ροκ-φολκ πραγματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ισως το να προσπαθουμε να προβλεψουμε απο ποιο χωρο θα γινει το μπαμ ισοδυναμει με την προβλεψη του ιδιου του μπαμ, αυτα που λεγαμε παραπανω.

    ωστοσο, το ροκ ειναι 50 και πλεον χρονών.. μοιραία μάλλον τα έχουμε ακούσει όλα όσα μπορεί να μας προσφέρει αυτό το μπάσο-κιθάρα-τύμπανα. ισως..

    θα έδινα παραπάνω πιθανότητες στην ηλεκτρονική μουσική γιατί εξαρτάται απο τους υπολογιστες οι οποιοι εξελισσονται γρηγορα και θα συνεχισουν να το κανουν για λιγο ακομα.

    σε αυτο που λες αγγελε εχεις μαλλον δικιο, αλλα σκεψου οτι 2 χρονια πριν θεωρουσαμε σαν μελλον του ροκ τους lcd soundsystem (ή μήπως της electronica;).

    θελω να πω οτι το σκεπτικο μου βασιζεται σε γενικοτερα πλαισια, οχι σε καποια δεδομενη χρονια.

    μπορει να κανω και λαθος. βεβαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. αυτο που μαλλον θα χαρακτηρισει ισως τα 00ς ειναι η ανοδος των μικρων ανεξαρτητων εταιριων και το βουλιαγμα των μεγαλων δισκογραφικων. επισης η δεκαετια των 00ς εχει περιπου τα ιδια χαρακτηριστικα με τις αρχες των 80ς. μετα το punk και τις post punk days των smiths τι ειχαμε το απολυτο τιποτα. την τριαδα του στοκ αικ εντ γουοτερμαν (ευτυχως δεν υπαρχει τετοια αηδια στα 00ς, υπαρχουν ισως αλλες) και μετα εγινε το απολυτο χαος.
    heavy metal, rap, acid house, electronica, manchester.
    τα ιδια με τους lcd λεγαμε και για τον moby, τους orbital και τους chemical bro, που ειναι ολοι αυτοί τώρα?οι orbital πηραν συνταξη και οι αλλοι 2 προς τα εκει οδευουν.
    αν υπαρχουν 2 μουσικα ρευματα που θα χαρακτηρισουν τα 00ς προς το παρον ειναι το xperimental καθε μορφης και η φολκ επισης κάθε μορφής. Παντως γουσταρω που βουλιαζουν οι μεγαλες μουσικες βιομηχανιες, γιατι ειναι υπευθυνοι για πολλα κακα της μουσικης του σημερα. επισης κοιτα λιγο στα 90ς στην αρχη της δεκαετιας ειχαμε το nevermind και λεγαμε οτι αυτος θα ειναι ο ηχος της μετα ξεφτισε ηρθε η καταραμενη μπριτ ποπ και στο τελος το οκ computer που μας εστειλε ολους αδιαβαστους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. σιγουρα τη σημερινη και ενδεχομενως την επερχομενη εποχη τη χαρακτηριζει η ελλειψη χρονου. πιθανοτατα να βγει κτ που να εχει το potential να κανει κτ μεγαλο, αλλα κανεις δε θα του δωσει το χρονο που του αναλογει και μοιραια θα αποτυχει. ο ογκος της πληροφοριας ειναι απειρος δυστυχως και πρεπει στο εξης καθενας να αναπτυξει τα δικα του φιλτρα. εχω βαρεθει να ακουω καλους -και αυστηρα και μονο καλους, τπτ παραπανω και τπτ παρακατω- δισκους. ισως για αυτο να φαινονται τα πραγματα στασιμα οπως ειπες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Μπορεί να βγαίνουν καλοί κιθαριστικοί δίσκοι, αλλά δεν σημαίνει οτι προσφέρουν κάτι καινούριο, κάτι που να δημιουργήσει μεγάλο ρεύμα. Χωρίς φυσικά να είναι κακό αυτό.

    Επίσης θα συμφωνήσω οτι κατά κάποιο τρόπο η electronica έφτασε στα όριά της όσο ο τρόπος έκφρασής της είναι εντελώ ψηφιακός. Το Ok Computer που μας έστειλε αδιάβαστους μπορεί να ήταν στη βάση του ροκ, αλλά είχε και πολλά ηλεκτρονικά στοιχεία.

    Πιστεύω στο fusion των ειδών, το groove ας πούμε που βγάζει ένας καλός ντραμμερ και ένας καλός μπασίστας δεν βγαίνει απο pc. Απο την άλλη μπορείς να κάνεις φανταστικά πράγματα χρησιμοποιώντας samples και synths...

    Ο χρόνος θα δείξει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. να την πω τώρα την κακιούλα μου ότι και το 87 ο γιάννης δεν είχε καν τους gnr στη λίστα, και το 97 είχε τους radiohead στο #3?

    πάντως συμφωνώ, αν και μου άρεσαν τότε οι gnr, μην τρελαθούμε που είναι και σημαντικοί, το 87 βγήκαν joshua tree, strangeways here we come, sign o the times κλπ..

    πάντως ποτέ δε μπόρεσα να ξεπεράσω τη χρονιά του 91 που είχε #1 τους gnr [για εξιλέωση?] ενώ είχαν κυκλοφορήσει πάνω από 10 εξαιρετικά άλμπουμ. διαλιέχτε:

    nirvana - nevermind
    massive attack - blue lines
    primal scream - screamadelica
    u2 - achtung baby
    rem - out of time
    my bloody valentine - loveless
    carter usm - 30 something
    metallica - the black album
    electronic - electronic
    pixies - trompe le monde
    teenage fanclub - bandwagonesque
    mercury rev - yerself is steam

    και πολλά άλλα. όχι κι άσχημη χρονιά ε?

    τέλος [της φλυαρίας] θα συμφωνήσω με τον άγγελο, η electronica [όπως κ το hip hop νωρίτερα], εδώ κ καναδυο χρόνια έχει 'κάτσει' αρκετά..

    [υγ: φαντάρος???? α είσαι ΤΟΣΟ μικρός τελικά, γι'αυτό δεν ήξερες τον billy mackenzie]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. με αυτο περι φιλτρου που ειπες θυμηθηκα μια μαλακια που ειχα διαβασει καπου για ενα τυπο που ακουσε 700 δισκους την χρονια και εβγαλε στα καλυτερα της χρονιας τους beatles.Δεν ειναι το θεμα αν ακους κατεβαζεις ή διαβαζεις τα απειρα.καλο ειναι αυτο εχεις σφαιρικη αντιληψη για τα παντα. Την προηγουμενη δεκαετια υπηρχαν μονο εντυπα που σου εβγαινε ο κωλος για να τα βρεις (cmj πχ) Απο τοτε που ασχολιεμαι με το περιοδικο ακουω πολυ περισσοτερο μουσικη απο οτι τα προηγουμενα χρονια αλλα και παλι πιστευω οτι οι arcade fire ή οι decemberists ποτε δεν θα γινουν super group οπως οι radiohead πχ.
    Η υπερπροσφορα απο τον οποιοδηποτε που καθεται πισω απο το pc του και γραφει μουσικη ειναι πολυ καλο, σκεψου αν ειχες 20-30 μπαντες που σαρεσαν στα 90ς αυτοματων παμε στο διπλασιο. Η μουσικη βιομηχανια εχει τελειωσει και θα εξαφανιστει οσο σκεφτονται πισω απο το αποστειρωμενο γραφειο τους ποτε θα βγει ο νεος δισκος των u2 πχ.

    @ green onion
    ναι το ok computer ειναι ενα μειγμα απο διαφορες μουσικες, δεν ειπα οτι το μελλον ειναι οι κιθαρες θα ειμουν πολυ χαζος για να πω κατι τετοιο, αλλα πιστευω οτι στο τελος της δεκαετιας σιγουρα θα βγει κατι που δεν το ξερουμε οι ιδιοι τωρα τι θα ειναι αυτο κανεις δεν ξερει.
    βλεπεις παντως οτι η μουσικη κυκλους κανει, το shoegazing το κατεστρεψε η brit pop και τωρα ξαναβγαινει μπροστα.
    @ winter
    το μπλογκ του γιαννη ειναι πιο ενδιαφερον απο αυτα που παιζει στο ραδιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. "οι arcade fire ή οι decemberists ποτέ δεν θα γινουν super group οπως οι radiohead πχ."

    πικρή αλήθεια...

    υπομονή παιδιά, ας ακούσουμε ό,τι έχει να μας προσφέρει το 2007...

    εξάλλου, το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να είσαι έτοιμος [στην συγκεκριμένη περίπτωση, μουσικά]. είμαστε;

    εγώ νομίζω πως ναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ναι άγγελε, απλώς έκανα μια παρατήρηση για το fusion των μουσικών ειδών και οτι προς τα εκεί το βλέπω το πράγμα!

    εγώ κρατάω αυτό που είπε ο oksikemia: βγαίνουν άπειροι καλοί δίσκοι, αλλά προσωπικά δεν έχω κολλήσει με κανέναν... κάτι δεν πάει καλά (με μένα ίσως ;p)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. χμ, εγω για το 91 διαλεγω
    my bloody valentine - loveless
    και
    massive attack - blue lines
    για αρχη.
    σχετικα με το hip hop, δεν ειμαι σιγουρος οτι εχει κατσει. ακουω πολυ καλα πραγματα που ξεφευγουν απο το παλιοτερο -aka old school- στυλ.
    για παραδειγμα ο cut chemist ηταν απιστευτα καλος.

    winter δεν ειμαι εγω τοσο μικρος, εσυ εισαι τοσο μεγαλος! :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. green onion κανεις δεν κολλαει πια με δισκους οπως παλια, ισως μεγαλωσαμε, ισως πολλα θα δειξει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. κανείς δεν κολλάει με καινούριους δίσκους. πιστεύω πολλοί κολλάνε με παλιούς όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ναι γιατι ειναι πιο πολλα χρονια στο κουρμπετι. κανενας πιτσιρικας δεν θα παρει τους arcade fire αν δεν ξεκινησει με τους radiohead η οποιοδηποτε αλλο. H παρελθοντολια στην ελλαδα ειναι ισχυρη μην το ξεχνας αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αγαπητέ ο

    εγω που είμαι τόοοοοσο μεγάλος θυμάμαι στα τέλη των 80ς - αρχές 90ς ένα εκπληκτικό συγκρότημα που λεγόταν

    PIXIES

    ή στα ελληνικά ΠΙΞΙΣ

    αν πιστεύεις ότι στο ανέφερα για να σου υπενθυμίσω εμμέσως πλην σαφώς ότι πολύ σύντομα


    ΘΑ ΠΗΞΕΙΣ!!!!!

    ..τότε έχεις απόλυτο δίκιο..


    χε χε χε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. τς τς τς....
    σιγα μην πηξω.
    ο στρατος θα μου εμφυσησει ιδεωδη οπως πατρις, θρησκεια και οικογενεια!!!
    θα βγω καλυτερος ανθρωπος απο εκει μεσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. episis san megalyteroi sou leme oti kaname diplasia thiteia apo oso einai tora psaraka:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. κατσε κατσε...
    εσυ γραφεις σε περιοδικο (το tranzistor εννοουσες ή μπορούμε να σε διαβάσουμε κ αλλού;), δεν πηρες απαλλαγη;;
    αφου οι δημοσιογραφοι δεν πανε στρατο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. εξάλλου, ο στρατός σε κάνει άντρα, σωστά;
    lol!!!

    [πριν τι είσαι δηλ; πολυθρόνα;]

    ΑπάντησηΔιαγραφή