6 Ιανουαρίου 2007

το έχετε δει;

μου φαίνεται απίστευτο, αλλά η empire έβαλε 4/5 στο άρωμα, ενώ και η variety έγραψε καλά λόγια... λες; από την στιγμή που ο Κιούμπρικ είχε απορρίψει το βιβλίο ως μη μεταφέρσιμο (υπάρχει τέτοια λέξη;) στην οθόνη, είμαι προκατειλημμένος αρνητικά... επίσης, cinemad:2/5 και mftm:3/5

δεν βγάζω άκρη, θα την κάνω την αμαρτία μου και θα πάω να την δω (είμαι βέβαιος ότι το αριστουργηματικό τέλος του βιβλίου δεν μεταφέρεται στο πανί με τίποτα -κάτι ήξερε ο γεροΚιούμπρικ- αλλά θα πάω!)

3 σχόλια:

  1. Καλή η ταινία αλλά δε με ενθουσίασε. Είναι φανερό ότι ήταν δύσκολο να μεταφερθεί η ιστορία απο το βιβλίο στην οθόνη. Το πρώτο κομμάτι συνοδεύεται από ατελείωτη αφήγηση (κουράζει λίγο) και το τελευταίο 10λεπτο είναι κάπως αποδυναμωμένο.

    Δε βαριέσαι δες την αν δεν την έχεις ήδη δει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το τελευταίο δεκάλεπτο, ε; ωχ... αυτό που φοβόμουνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Μη μεταφερόμενο" ακούγεται καλύτερα. Δε γράφω πως διαβάζεται καλύτερα γιατί και μια εκδοχή της λέξης ως "μετά-φέρσιμο" έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Νομίζω πως κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να ξεχωρίζουμε τις ελευθερίες και περιορισμούς ενός φιλμ από αυτές ενός βιβλίου, ανεξάρτητα από τα κοινά στοιχεία έμπνευσης που έχουν. Είναι μια ταινία που βλέπεται ευχάριστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή