21 Φεβρουαρίου 2007

5X5

Παίρνω την πάσα από τον 16forever και γράφω 5 πραγματάκια και 'γώ. Είναι λίγο περίεργο βέβαια, αλλά ας μην είμαστε και τόσο σοβαροί πια. Το blog αυτό το φτιάξαμε με τον oksikemia [ελπίζω στην 1η άδεια σε λίγες μέρες να γράψει και εκείνος δυο λόγια] για να μην ανταλλάσσουμε τόσα πολλά mail περί μουσικής και να πηγαίνουν χαμένα. Είπαμε να τα βάλουμε κάπου να τα συζητάμε [ok, κάνω και λίγη πλάκα!]. Επί της ουσίας (;) τώρα:
  1. Η Αθήνα πρέπει να είναι η πιο άσχημη πόλη της Ευρώπης, αλλά μου αρέσει. Αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, δεν θα ήταν τα αυτοκίνητα, αλλά οι οδηγοί τους [θα ψηφίζω δαγκωτό όποιον πολιτικό απαγορεύσει τις κόρνες στα αυτοκίνητα του λεκανοπεδίου μέχρι να πεθάνω].
  2. Λατρεύω την μουσική, αλλά θα πρέπει να τονίζω ότι πιστεύω μέχρι κεραίας τα #1 και #2 που υπάρχουν στο tagline του seagazing. Θεωρώ πως για τις μουσικές που δεν γνωρίζουμε (π.χ. για μένα η όπερα) πρώτα πρέπει να μάθουμε να ακούμε και μετά να ρωτάμε αν μας άρεσε (κακά τα ψέματα). Στην προσωπική μου κλίμακα καλλιτεχνών ο Tom Waits απέχει ελάχιστα από τον Νίκο Ξυλούρη (και αυτό δεν είναι ευφυολόγημα).
  3. Δεν λέω ποτέ ψέματα. Είναι ίσως το μεγαλύτερο ελάττωμά μου.
  4. Πιστεύω πως χωρίς πάθος τίποτα δεν έχει νόημα.
  5. Your friends loves you anyway (θα 'πρεπε να το ξέρεις ήδη αυτό).
...όπως είπε και ο Τρίερ, το μελό απαγορεύεται! Όταν τραγικοποιούμε τα πράγματα, απλά κάνουμε λάθος. Οι Múm το είπαν καλύτερα βασικά... yesterday was dramatic, today is ok!

16forever, ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση! σχεδόν όλοι όσοι σκέφτηκα έχουν γράψει ήδη, αλλά θα πρωτο-προσκαλούσα τους winter academy, m.hulot, gsus, green onion και stereonova [και τον melanhappy, αλλά δεν ξέρω να έχει κάποιο blog]. θα περιμένω και τον oksikemia σε λίγες μέρες να στείλει τις δικές του.

3 σχόλια:

  1. χμ.. δεν αποκαλύψατε και πολλά αγαπητέ, αλλά κάτι ήταν κι αυτό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ευχαριστώ. είχα και το έσβησα, δεν διατηρώ πια. δεν μπορούσα να μην το πάρω στα σοβαρά και κατήντησε βάναυσο. η ανάγνωση και η απόδοση σημασίας μέσω σχολίων σε όσους έχουν ήδη μπει στον κόπο και το διατηρούν, μου είναι ικανοποιητική προς το παρόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή