2 Φεβρουαρίου 2007

a new hope

Σε λίγα χρόνια, στη λίστα με τα πιο υπερεκτιμημένα άλμπουμ όλων των εποχών, το funeral θα κατέχει περίοπτη θέση. Ίσως... Το δεύτερο, "δύσκολο" άλμπουμ των arcade fire πάντως, όχι. Κι ας έχει απαράδεκτο εξώφυλλο απ' ό,τι φαίνεται (για τον τίτλο δεν είπα τίποτα, έτσι;). Ξέρω ότι το συναίσθημα που σου δημιουργούσε το άκουσμα των στίχων Then, we tried to name our babies / But we forgot all the names that, / The names we used to know / But sometimes, / We remember our bedrooms and our parent's bedrooms and the bedrooms of our friends / Then we think of our parents... / Well, whatever happened to them? δεν επαναλαμβάνεται εύκολα, αλλά εδώ έχουμε ένα ολοκληρωμένο δίσκο, από μία μπάντα που ξέρει ότι από πάνω της στέκεται όλη η παγκόσμια μουσική κοινότητα. Και οι περισσότεροι δεν θα απογοητευτούν. Περισσότερα θα πούμε σίγουρα αργότερα, για την ώρα κρατάμε τα intervention, no cars go, ocean of noise και φυσικά το my body is a cage.

Who's gonna throw the very first stone?
Whose gonna re-set the bone?
Walking with your head in a sling
When I hear the soldier sing

Working for the church while my family dies
Your little baby sister is gonna lose her mind
Every spark of friendship and love will die without a hope

9 σχόλια:

  1. όταν τους πρωτάκουσα με κέρδισε ο ήχος και οι στίχοι τους, μα με το πέρασμα του χρόνου, αν κι έχω εύκαιρα στο δίσκο κάμποσα κομμάτια, τους προσπερνώ με ευκολία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα συμφωνησω μαζι σας και θα πω οτι κ εγω τους θεωρω υπερτιμημενους, κρινοντας μονο απο το πρωτο αλμπουμ. ελπιζω να μου αλλαξει γνωμη το νεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. http://www.myspace.com/yndihalda

    αυτοί σίγουρα συμφωνούν και μου αρέσουν πολύ σαν πρώτο άκουσμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. υπερβολικος θορυβος για το πρωτο τους

    ολα εγιναν μεσα στην προσπαθεια να προτεινουμε κατι αγνωστο και σπουδαιο

    αν θυμαμαι δεν υπηρχε και το σι ντι ευκολα τοτε

    ισως αυτο να διογκωσε τον θορυβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το Funeral μου κράτησε παρέα έναν ολόκληρο χρόνο φαντάρος και το λάτρεψα [αν και θα έπρεπε να το είχα μισήσει].
    Και το Neon Bible το περίμενα σαν τρελός. Ίσως να παραέχει εκκλησιαστικό όργανο αλλά πραγματικά το απολαμβάνω. Τι έχει ο τίτλος;
    Hey inverted.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. funeral στον στρατό, ε;
    μην δίνεις ιδέες στον oksikemia...

    ο τίτλος... ε... μου θυμίζει λίγο παπαροκάδες! είπαμε, Jesus Saves αλλά το ομώνυμο κομμάτι δεν λέει και πολλά, ούτε βλέπω πως αντιπροσωπεύει το δίσκο συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. στο δικο μου μυαλο ειναι καρφωμενο εβδομαδες τωρα (και για μηνες ακομα) το καλυτερο τραγουδι των ζιγκ ζαγκ, ενα απο τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ τραγουδια εβερ!
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Είμαι ένα τσιπάκι τοοοσο δααα..
    Ο τίτλος είναι από μυθιστόρημα ωρε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φοβερό και το πρώτο και το δεύτερο δισκάκι τους! Και ένα ομότυτλο EP που έχουν βγάλει είναι πολύ ωραίο. Πιστεύω είναι ένα απ'τα λίγα "καλά" group της εποχής μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή