7 Φεβρουαρίου 2007

quotes

διάβασα στην εφημερίδα πολίτης μια συνέντευξη του πανεπιστημιακού γιώργου γραμματικάκη.
τον ρωτάει λοιπόν ο άλκης σδούγκος
"αν γινόσαστε εσείς υπουργός παιδείας, ποια θα ήταν τα πρώτα μέτρα που θα λαμβάνατε;"
και απαντάει
"όσο περίεργο και αν ακούγεται, για ένα πολύ μεγάλο διάστημα δε θα έκανα τίποτα. η παιδεία -εκτός όλων των άλλων- έχει ταλαιπωρηθεί
από πάρα πολλές αλλαγές και ασυνέχειες. για το λόγο αυτό, θα παρέμενα ένα χρονικό διάστημα σιωπηλός, θα συζητούσα με τους ανθρώπους που ζουν τα προβλήματα στην παιδεία και θα έπαιρνα μέτρα σε τρεις φάσεις.
πρώτα θα αντιμετώπιζα τα άμεσα προβλήματα, έπειτα θα άλλαζα το θεσμικό πλαίσιο στα πανεπιστήμια και τέλος θα έδινα σε αυτά -εν μέρει και στη μέση εκπαίδευση- αυτοτέλεια. αν τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν αποκτήσουν πραγματική αυτοτέλεια, είναι καταδικασμένα σε αργόσυρτο θάνατο".

υπήρχε περίπτωση αυτή την απάντηση να τη δώσει πολιτικός;
δε νομίζω γιατί για να το πεις αυτό πρέπει να έχεις μυαλό.

και ένα δεύτερο σχόλιο του δημήτρη κανελλόπουλου από το σημερινό other side.
άνευ σχολίων..
"Καλά, αυτός ο Νικοπολίδης πως μεταλλάχθηκε έτσι; Απίστευτο. Τι συνέβη κι εκείνος ο σοβαρός και ήρεμος χαρακτήρας, συμπεριφέρεται πλέον έτσι; Τον έβλεπα προχθές στο ντέρμπυ και δεν πίστευα στα μάτια μου. Φώναζε, χειρονομούσε, προσπαθούσε να επηρεάσει τον διαιτητή κ.ο.κ. Εχει ξεφτιλιστεί στα μάτια κάθε αντικειμενικού παρατηρητή. Τώρα στα τελειώματα της καριέρας του να μοιάζει τόσο (γελοία) διαφορετικός. Άσε που έχω βαρεθεί να τον βλέπω να κάνει καθυστέρηση στους μεταξύ μας αγώνες. Αλλά αυτό είναι κάτι άλλο. Απέκτησε λιμανιώτικες συνήθειες ο Αντωνάκης… Μακριά. Μακριά…".

9 σχόλια:

  1. Χελόου!

    (Όπου βλέπω 0comments και αξίζει, λέω ένα Χελόου!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δλδ θες αν πεις οτι τα υπολοιπα ποστ μας που εχουν μηδεν comments δεν αξιζουν;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Hello κι απο μενα...τι να πεις, για το Νικοπολιδη ασχολιαστο, ειναι μερος ενος συστηματος που σιχαινομαι αλλωστε, για την παιδεια παλι, αν ο κ. γραμματικακης ηταν πολιτικος σιγουρα αλλιως θα μας τα ελεγε. Οπως και να'χει ειναι ενα θεμα φλεγον, το οποιο δυστυχως δε θα εχει αισια λυση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1.Γραμματικάκης = θεός!
    2.Ρε Αντωνάκη πως σε κατάντησαν έτσι; Και μετά σου λένε δεν αλλάζει ο άνθρωπος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. υπάρχει άραγε πιο θεϊκή κίνηση από αυτή του Νικοπολίδη όταν τρώει γκολ (όπου και να 'ναι, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, Εθνική) και μένει ακίνητος στην θέση του κουνώντας κεφάλι + ώμους όλα μαζί αλά ρόμποκομ για να κοιτάξει πίσω του την μπάλα να μπαίνει στα δίχτυα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ο Δημητράκης (ο άδερ σάιντ) είναι γνωστό πως αποτελεί ένα κακέκτυπο Θέμου Αναστασιάδη, όταν αυτός ο τελευταίος χρησιμοποιούσε την στήλη του στην Ελευθεροτυπία για να βγάζει την οπαδική του χολή κι ελάμβανε τη χλεύη του οποιουδήποτε νοήμονος αναγνωστικού κοινού. Σε κάθε ευκαιρία και δίχως σημαντική αφορμή, ξεβράζει την αδικαιολόγητη πικρία του για το κατεστημένο του Σωκρατιστάν, που δεν επιτρέπει στην ομάδα της καρδιάς του να γίνει Ιζνογκούντ. Σε αυτόν του τον αγώνα λοιπόν, είναι ικανός να επικαλεστεί ακόμα και το πλέον γελοίο επιχείρημα (ας πούμε το φρύδι του Οκκά κουνήθηκε αριστερόστροφα για κλάσμα του δευτερολέπτου) προκειμένου να θίξει κυρίως τους γαύρους αναγνώστες, αλλά και να ελαφρύνει τον πόνο που τον βαραίνει.

    Ο Αντωνάκης δεν έχει δώσει δείγματα κωλοπαιδισμού, ούτε έχει ξεφύγει δα από τα θεμιτά μέτρα και σταθμά. Εκτός αν είναι μεμπτό να προβαίνεις σε καθυστερήσεις, προκειμένου να εξυπηρετήσεις τα συμφέροντα της ομάδας σου, όπως κάνει ο οποιοσδήποτε άλλος (τερματοφύλακος ή όχι). Βέβαια όταν είχες τα υποδείγματα ήθους κι εραστές του ευ αγωνίζεσθαι Καλιτζάκη και Καραγιάννη, δε μίλαγες Δημητράκη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. προσωπικά δεν έχω ασχοληθεί τόσο ούτε με τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους, ούτε με τις ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες, αλλά νομίζω πως ο ανώνυμος έχει ένα δίκιο παραπάνω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δε συμφωνώ σε πολλά πράγματα με τον κανελλόπουλο και δε θα το παίξω δικηγόρος του.
    για τον αντωνάκη όμως έχει δίκιο.
    τόσα χρόνια στον παναθηναικό δεν έκανε μλκ, ήταν κύριος.
    και όμως σε αγώνα του με τον ολυμπιακό πέταξε τα γάντια του στα μούτρα του διαιτητή, που ενδεχομένως τον είχε αδικήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή