22 Μαρτίου 2007

5 ταινίες που είδα πρόσφατα


13 Jametti
Δυνατή ταινία. Δεν έχεις ιδέα που το πάει στην αρχή, σου σφίγγει το στομάχι μετά, δεν σε πείθει και τόσο η δραματουργία (;) της στο τέλος. Τρανή απόδειξη του τι μπορείς να κάνεις με μία καλή ιδέα και πολύ (αλλά πολύ!) χαμηλό προϋπολογισμό.
[3,5/5]



Proof
Μία καλή ιδέα (πάντα μου άρεσαν τα μαθηματικά) κυριολεκτικά χαμένη! Ούτε ποιο θεώρημα προσπαθούσε να αποδείξει ο καθηγητής και η κόρη του δεν μας λέει. Οι ερμηνείες είναι για κλάματα. Ο Χόπκινς θα θέλει να την ξεχάσουμε ήδη.
[1/5]


Funny Games
Αριστούργημα. Αν σας άρεσε το Naked, αυτή είναι η ταινία σας. Πιο πρωτόγονη, πιο ακραία, πιο βαθιά. Ένα σύγχρονο κουρδιστό πορτοκάλι;
[4,5/5]






Silent Hill
Κρίμα στο βιντεοπαιχνίδι. Βαριέέέμαι... και είχε μεγάλη διάρκεια γαμώτο!
[1/5]









The Devil Wears Prada
Καταρχήν σιχαίνομαι το Sex & the City. Επιπλέον, η Μαρία η Άσχημη (πρέπει να) είναι καλύτερη. Αν έτσι είναι νιώθουν οι γυναίκες για τον κόσμο της μόδας, συλλυπητήρια.
[1/5]






...προσεχώς για 300, Babel, Volver κ.α.

4 σχόλια:

  1. Για οσες απο αυτες τις ταινιες εχω δει, δε θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο!
    Ειδικα το devil wears prada, αν εξαιρεσεις καποιες ερμηνειες ηταν για κλαματα, με ενα story εντελως υποτιμητικο κατ' εμε για τις γυναικες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε παιδιά το devil wears prada δεν πρέπει να το πάρεις πολύ σοβαρά. Αν το δεις γι' αυτό που είναι - μια χαλαρή ταινία - περνάς πολύ καλά!

    Αν το δεις ως αντιπροσωπευτικό του σύγχρονου τρόπου ζωής της γυναίκας ε ναι είναι υποτιμητικό. Αλλά χαλαρώστε, η ταινία ήταν απολαυστική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. you do have a point, αλλά εγώ δεν κατάφερα να χαλαρώσω, με τσάντισε πολύ!

    αν δεν έχετε δει το funny games, κάντε το! [καμία σχέση με το να "δούμε μία ταινία να περάσουμε καλά 1,5 ώρα" όμως...]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Two psychotic young men take a mother, father, and son hostage in their vacation cabin and force them to play sadistic "games" with one another for their own amusement."

    Ouch!

    Αλλά μετά την "αποκάλυψη" του Brick εμπιστεύομαι την κρίση σου! So be it, θα κατέβει στον σκληρό μου ;p

    ΑπάντησηΔιαγραφή