15 Μαρτίου 2007

watch it fly

διαβάζω το καινούργιο uncut, και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο εκδότης του, allan jones, που κάνει και το σχετικό review (!), θεωρεί ότι το neon bible των arcade fire "is set to fill arenas". φοβάται δηλαδή μήπως γίνουν κάτι σαν τους u2 ή τους coldplay ας πούμε; καταρχήν έχω σιχαθεί να διαβάζω την έκφραση "δύσκολο δεύτερο άλμπουμ" -προτείνω να καταργηθεί η χρήση του από όλους τους ταπεινούς μουσικογραφιάδες, δημοσιογράφους, bloggers και βιβλιοπώληδες. πάει αυτό. επιστρέφω στο review, που καταλήγει λέγοντας: "neon bible is one of those records that takes itself too seriously to be taken seriously. watch it fly, through". βαθμολογία: 3/5. δηλαδή ένα αστεράκι λιγότερο από τους kaiser chiefs ή την norah jones! [παρότι στα building downtown, windowsill και no cars go έχει δώσει άριστα] τώρα θα μου πεις, τι θες και το σχολιάζεις, από την στιγμή που οι arcade fire παίζουν rock και δεν είναι από την αγγλία, αλλά δεν μπορώ να κρατηθώ, οι καναδοί παίρνουν τον εαυτό τους στα σοβαρά ή ένα περιοδικό που στα 4 πρώτα εξώφυλλα του 2007 έχει διαδοχικά τους beatles, radiohead, smiths και who???


υ.γ. φαίνεται ότι μου αρέσει η sarah neufeld, έτσι;



2 σχόλια:

  1. εντάξει, ας μην κρίνουμε τώρα το uncut από μία κριτική του και μόνο. μπορεί το neon bible να είναι αριστούργημα κ το kaiser chiefs τραγικά απογοητευτικό, αλλά τουλάχιστο το uncut έχει αποδείξει ότι δεν προωθεί τα αγγλικά ονόματα , όπως πχ το nme.

    όσο για τα εξώφυλλα, καιρός ήταν για τους radiohead [τους smiths κ καθε μηνα να τους ειχε δε θα είχα πρόβλημα], ίσα ίσα έχει αρχίσει να με ανησυχεί το ότι βάζει πλέον κ ονόματα των 90ς στο εξώφυλλο, το αφιέρωμα/εξώφυλλο oasis ας πούμε ήταν αθλιο.

    [τι κατάλαβες τώρα, μ'έκανες να υπερασπιστώ το uncut..]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. :-)

    τους smiths κι εγώ τους χάρηκα πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή