6 Μαΐου 2007

eurovision

θυμάμαι εκείνη την -μοιραία, όπως αποδείχθηκε- βραδιά πριν μερικά χρόνια (το 2000 ήταν; το 2001; πάντως ήταν σίγουρα του αγίου κωνσταντίνου) όπου κάνοντας ζάπινγκ στην τηλεόραση είδαμε να γίνεται μία ευρωπαϊκή "ψηφοφορία", λέει, για την γιουροβίζιον. είχαμε χρόνια να ακούσουμε αυτή τη λέξη. η ελλάδα λέει είχε στείλει ένα συγκρότημα με μία κοπελίτσα σε άσπρο φόρεμα, τους αντίκ. και πάνω στο ζάπινγκ που λέτε, βλέπουμε ότι οι αντίκ πήγαιναν για την τελική τριάδα! ένας φίλος (που φημίζεται για τις προφητικές του ικανότητες σε οτιδήποτε καλλιτεχνικό -λέμε τώρα- κυκλοφορεί) αναφώνησε λίγο πριν την λήξη της ψηφοφορίας: "μακάρι να μην βγουν καν στην πεντάδα, γιατί φαντάσου πόσο θα πρήξουν μετά για 10 χρόνια!" όπως πάντα, είχε δίκιο. ΟΛΟΙ ξαφνικά σ'αυτή την ταλαίπωρη χώρα ονειρεύτηκαν εκείνο το βράδυ την κατάκτηση της 1ης θέσης, κάτι που τελικά το κατάφερε η κοπελίτσα με το άσπρο φόρεμα λίγα χρόνια (και κιλά) αργότερα. τώρα βέβαια, είτε εσείς το πιστεύετε είτε όχι, το my number one έλαβε 4/5 αστεράκια από το pitchfork εκείνη τη χρόνιά (!!! -αλήθεια λέω, το είδα με τα μάτια μου, απλά τώρα έχει χαλάσει το search του στα track reviews και δεν μπορώ να το ξαναβρώ, πάντως το είχα διαβάσει και στο avopolis, το είδαν κι άλλοι και έτριβαν τα μάτια τους!), αλλά ok, το κακό που γέννησε ήταν απείρως πολλαπλάσιο. (το αλά bollywood "Yasssououuu Mariiiiia" σας θυμίζει κάτι;)

μ' αυτά και μ' αυτά η λέξη καθιερώθηκε, για να λάβει τις πληρωμένες (σχήμα λόγου) απαντήσεις. φέτος ξεχωρίζουμε 2 από αυτές: την εναλλακτική γιουροβίζιον του winter και την Yuro-vision του vinyl microstore (που θα βγει και σε cd).

Winter Academy's alt.Eurovision

VM's Yurovision

2 σχόλια:

  1. θεμξ. [ενα μινι εμφραγμα το'παθα βεβαια με το pitchfork, μονο το nme θα ειχα ικανο για κατι τετοιο]

    υγ:παντως εγω δε θα βγαλω cd, εκτος βεβαια αν μπορεσω καποτε να κυκλοφορησω εκεινο το Tribute στη στανιση που παντα ανειρευομουν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στανίση? Είχα παλαιότερα μία γειτόνισσα που μου έβαζε κάθε πρωί το "Σ'έχω κάνει θεό" τέρμα, μέχρι που το'κοψε γιατί της έβαζα ως απάντηση τις Βαλκυρίες του Βάγκνερ [true story]. Στο tribute πάντως θέλω οπωσδήποτε το "Μυστικέ μου έρωτα" !!!

    Ο βαθμός του pitchfork είναι επίσης ολόσωστος, κρίμα που είναι νεκρό το link και δεν μπορώ να το ποστάρω τώρα...

    Έχω δυσκολευτεί πολύ με τις συμμετοχές σου, έκανες καλή δουλειά [όπως μας έχεις συνηθίσει εξάλλου].

    ΑπάντησηΔιαγραφή