9 Μαΐου 2007

sonik world



παίρνω λοιπόν σήμερα το νέο sonik, διαβάζω αρχικά το editorial και πάω μετά στη στήλη με τα γράμματα των αναγνωστών. στο πρώτο. μια αναγνώστρια, η ματίνα, γράφει πόσο της αρέσει το περιοδικό και πόσο το εμπιστεύεται (κλπ κλπ, βαριέμαι να το γράψω τώρα όλο το κείμενο). ως εδώ καλά, παρακάτω όμως γράφει: "(...) στο προηγούμενο τεύχος όμως, μου δημιουργήθηκε η εξής απορία: είναι δυνατό να σας άρεσε τόσο πολύ ο δίσκος των air κυρία τσιριγώτη ή δε γίνεται σε ένα περιοδικό να υπάρχει συνέντευξη και εξώφυλλο μαζί με αρνητική κριτική; (...)". και παίρνει την αφοπλιστική απάντηση: "άνθρωποι είμαστε και "σφάλματα" (λόγω ανωτέρας βίας) κάνουμε"!!
και ρωτώ, είναι η απάντηση ειρωνική; (δε νομίζω)
ή μήπως είναι η ειλικρινέστερη δυνατή απάντηση; και αν είναι έτσι, να αγοράσω ξανά το περιοδικό ή όχι;

2 σχόλια:

  1. ναι.. είναι κάπως αφοπλιστική η απάντηση [εμένα πάντως μου άρεσε ο δίσκος των Air - κι ας μην φτάνω τον Μηλάτο που έγραψε ότι είναι ο καλύτερός τους!]

    πάντως, το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα του περιοδικού είναι ότι κάνει 6 ευρώ [καμιά φορά με cd/dvd μούφες, αλλά η ταρίφα καθιερώθηκε στα 6 ευρώ] και έχει μόλις 96 [σταθερά] σελίδες!!! εντελώς απαράδεκτο.

    στο τελευταίο τεύχος, αυτό που δεν μου άρεσε εμένα ήταν ότι στο άρθρο για το πόσο ΔΕΝ ήταν θεοί οι Doors [κάτι με το οποιο συμφωνώ -απλά δέχομαι την υποσυνείδητη ακρόαση των δίσκων τους] ο Χάρης Συμβουλίδης χαρακτηρίζει ΜΗ-Ποίηση στίχους του William Blake. Ασυγχώρητο λάθος...

    http://seagazing.blogspot.com/2006/11/dead-man.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μιλώντας για media, δυο παρατηρησεις εχω να κανω.

    1. δεν υπαρχει ελεεινοτερο πραγμα απο την παρουσιαση ξενου κειμενου ως δικου σου. κανονικα αυτους τους δημοσιογραφους κατα την αποψη μου πρεπει να τους δινεις κανονικα. να τους εκθετεις στο κοινο τους. ας οψεται η καλοσυνη των τελευταιων ημερων.. εξεθεσα (;) μονο την τσιριγωτη.

    2. εξισου μου τη σπαει οταν οι συντακτες απαντουν σε γραμματα αναγνωστων με ειρωνικο υφος. θα επρεπε να εχουν υποψη τους οι κυριοι δημοσιογραφοι οτι τιμη τους κανουν οι αναγνωστες οταν μπαινουν στον κοπο να τους γραψουν κτ, εστω και ασχημα λογια ή με αγενη τροπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή