9 Ιουνίου 2007

ezra moon


οι autumn shade είναι το μουσικό όχημα της jes lenee η οποία άρχισε να παίζει και να συνθέτει μουσική από τα παιδικά της χρόνια, συλλέγοντας μάλιστα βραβεία στην ηλικία των 11. το ezra moon είναι το πρώτο άλμπουμ της (προηγήθηκε ένα ep), στη δική της εταιρία strange attractors audio house. η μουσική χαρακτηρίζεται lo-fi/folk/indie/acoustic/experimental/americana (ουφ! κουράστηκα, σταματάω εδώ. καταλάβατε τώρα με τι έχουμε να κάνουμε) με έντονη παρουσία ακουστικής κιθάρας, πιάνου και βιολιού που τελικά δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που θυμίζει πάρα πολύ marissa naddler. τα δώδεκα τραγούδια του δίσκου σημαδεύονται από τη φωνή της που θυμίζει tori amos και hope sandoval, όπως σωστά επισημαίνουν οι κριτικοί.

3 σχόλια:

  1. με εξαίρεση το experimental στην περιγραφή όλα τα άλλα (lo-fi/folk/indie/acoustic/americana, tori amos) με ψήνουν απίστευτα. τρέχω να ακούσω!και θα ψάξω και marissa naddler που δεν κατέχω καν.

    music, more music, bring it on!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το experimental δε θυμαμαι γιατι το εγραψα. εννοουσα μαλλον πειραματικο με την εννοια της μη συμβατικης μουσικης. μη σε τρομαζει καθολου!

    η ατμοσφαιρα του δισκου θεωρω μοιαζει παρα πολυ με αυτη της μαρισας.και ενω ειναι παρα πολυ και αυτη, τη βαριεμαι ρε γαμωτο..
    της δινω ευκαιριες ομως (εβγαλε και φετος δισκο) μηπως ανακαλυψω κατι τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. streamάρα τον δίσκο στην σελίδα της.
    εντυπωσιακή! ρυθμίζεις το air-condition στους 16, kai μαζί με την μουσική έχεις το ιδανικό φθινόπωρο δωματίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή