4 Οκτωβρίου 2007

Οι ταινίες της χρονιάς 2007-2008

Κυκλοφορεί σήμερα με το καινούργιο Αθηνόραμα ο καθιερωμένος οδηγός για όλες τις ταινίες που έχουν κλείσει προβολή στην ελληνική αγορά για την νέα κινηματογραφική σεζόν. Συνήθως έβγαινε στα περίπτερα το Σεπτέμβριο, αλλά φέτος υπήρξε κάποια καθυστέρηση. Για μένα ειδικά στον κινηματογράφο είναι δύσκολο να συμφωνήσεις πολύ με κάποιο/κάποιους κριτικό/κριτικούς, αλλά αν έπρεπε να διαλέξω 2-3 αγαπημένους μου, το "α" θα είχε την τιμητική του. Ο οδηγός δίνεται δωρεάν αυτή την εβδομάδα μαζί με το περιοδικό και αργότερα πωλείται ξεχωριστά σε χαμηλή τιμή. Κι όπως κάθε χρόνο, θα φάω όλο μου το απόγευμα σημειώνοντας ταινίες και συντελεστές!

Υ.Γ: Είδα τον Ρατατούη χθες... δείγμα ωραίου κινηματογράφου. Οι τύποι της Pixar δεν παίζονται πιά! Να δούμε τι άλλο θα κατεβάσει η φαντασία τους. Προσέξτε και την μικρή μήκους που προηγείται της έναρξης.

3 σχόλια:

  1. Να διορθώσω ότι δεν είναι "'ολες" οι ταινίες τις χρονιάς, αφού χάρη στα πρακτορεία διανομής αυτές θα φτάσουν τις 300!!! δηλ. περισσότερες απο 1 ταινία / ημέρα ως το τέλος της σεζόν!!! Αυτό σημαίνει 2 πράγματα, α) ότι οι περισσότερες μοιραία θα πατώσουν εισπρακτικά και β) ότι οι επιλογές μας αυξάνονται θεαματικά. Εφόσον δεν παίρνουμε εμείς το ρίσκο, εκμεταλλευόμαστε την υπερπροσφορά και καλά κάνουμε.

    Το "α" κάνει μία αντίστροφη μέτρηση με τις 100 πιο πολυαναμενόμενες ταινίες της χρονιάς και αυτές παρουσιάζει. Η πρώτη εικόνα που πήρα είναι ότι η σεζόν αναμένεται λίγο κατώτερη της -ομολογουμένα επιτυχημένης- περσινής. Αλλά αυτό βεβαίως θα το ξέρουμε καλύτερα σε 1 χρόνο από τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα το παρω αυριο το Αθηνοραμα και ελπιζω να βρω μεσα και τη ταινια που θα προβαλουμε σε avant premier...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ποια;;;

    πες να σε ενημερώσω αν είναι μέσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή