16 Οκτωβρίου 2007

ειδήσεις


  • Το κόστος των συρράξεων στην Αφρική ανήλθε σε 300 δισ. δολάρια στο διάστημα 1990-2005, σύμφωνα με έρευνα των οργανώσεων Oxfam, IANSA και Safeworld. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στα χρήματα που έλαβε η Μαύρη Ηπειρος ως διεθνή βοήθεια το ίδιο διάστημα. Η έρευνα δημοσιοποιήθηκε τη στιγμή που διπλωματικοί από όλο τον πλανήτη συγκεντρώθηκαν στον ΟΗΕ για να συζητήσουν μια συνθήκη για την εμπορία όπλων. Με τα 18 δισ. δολάρια που χάνουν κάθε χρόνο οι αφρικανικές χώρες, επισημαίνει η έρευνα, θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν προβλήματα-μάστιγες όπως το AIDS, η ελονοσία και η φυματίωση, ή να καλυφθούν ανάγκες των πληθυσμών τους σε καθαρό νερό, αποχετευτικά δίκτυα και παιδεία.
  • Τα αδέσποτα σκυλιά της Μόσχας, περίπου 300.000, απειλούνται από έναν νέο θανάσιμο εχθρό. Οι πεινασμένοι λαθρομετανάστες από τη Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, που συρρέουν στους δρόμους της αναζητώντας δουλειά, τα τρώνε. Αμέση ήταν η αντίδραση της οργάνωσης προστασία των ζώων Vita, που σήμανε συναγερμό καταθέτοντας μήνυση κατά των σφαγέων των αγαπημένων φίλων του ανθρώπου.
  • Η πρόσφατη κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών της Ασίας από την εθνική ομάδα του Ιράκ, εκτός από τη χαρά που έδωσε στους φιλάθλους της, συνέβαλε στον τερματισμό της 30χρονης ένοπλης σύγκρουσης με δεκάδες θύματα μεταξύ των δύο μεγαλύτερων φυλών του Ιράκ, στην επαρχία Νατλάφ, εξαιτίας της διεκδίκησης μιας τεράστιας αγροτικής έκτασης. Οι αξιωματούχοι της νομαρχίας επί χρόνια προσπαθούσαν να διευθετήσουν το πρόβλημα, αλλά του κάκου. Οταν ήρθε όμως μια αντιπροσωπεία της ιρανικής «ΕΠΟ» μετο κύπελλο στα χέρια για να μεσολαβήσει ώστε να τα βρουν οι δύο φυλές, το θαύμα έγινε.
link
pic

3 σχόλια:

  1. Οι πεινασμένοι λαθρομετανάστες από τη Βόρεια Κορέα, το Βιετνάμ και τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, που συρρέουν στους δρόμους της αναζητώντας δουλειά, απειλούνται από έναν νέο θανάσιμο εχθρό στην προσπάθειά τους να μη λιμοκτονήσουν. Η οργάνωση προστασίας των ζώων Vita τους μήνυσε επειδή τρώνε ζώα, αδέσποτα σκυλιά συγκεκριμένα,στερώντας έτσι το φυσικό περιβάλλον του προστατευόμενου βιότοπου της Μόσχας από ένα είδος που ζει εκεί χάρη στις γενναίες προσπάθειες των νεόπλουτων και των γονιών κακομαθημένων παιδιών που βαριούνται το κατοικίδιό τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο το τελευταιο ισχυει και για το βιοτοπο της αθηνας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Βιότοπος Αθήνας": οξύμωρο σχήμα...
    :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή