18 Οκτωβρίου 2007

5 ταινίες της νέας σεζόν | Καλά αρχίσαμε...

Και πάνω που έλεγα ότι η περσινή κινηματογραφική σεζόν δύσκολα θα είχε ανάλογη συνέχεια, μέσα σε 1 μήνα περίπου οι καλές ταινίες έχουν αρχίσει να μαζεύονται...

Sicko
4,5/5

Λαϊκιστής; Φτηνός; Πολιτικά στρατευμένος; Μπορεί. Όταν όμως καταφέρνει να σε κάνει να νιώθεις τυχερός που ζεις στην Ελλάδα κι όχι στην Αμερική, τότε αξίζει τον κόπο (και με το παραπάνω!).




The Bourne Ultimatum
4/5

Με κομμένη την ανάσα, από το πρώτο λεπτό. Pure action (χωρίς γκόμενες και ατάκες αλά 007/Die Hard) και μία θριαμβευτική σκηνοθεσία. Ο Ντέιμον στα καλύτερά του.





Ratatouille
4/5

Pixar. Πιξάρ. Pixar. Mε σήμα το φωτιστικό. Όσοι πίστεψαν ότι μετά το μέτριο Cars είχε ξοφλήσει, φέτος κυνηγάνε ποντίκια (κυριολεκτικά). Παράλληλα, το Παρίσι (ψευδο-)απεικονίζεται καλύτερο από ποτέ.




The Simpsons Movie
3,5/5

Γελάς πο-ο-ολύ στην αρχή, αλλά στο δεύτερο μισό περιμένεις απλά να τελειώσει. Και πάλι όμως, οι φίλοι της σειράς δεν θα απογοητευτούν. Έξοχοι όλοι οι παράπλευροι υπαινιγμοί.




Zodiac
3,5/5

Σκηνοθετικά απίστευτη ταινία, σε εντυπωσιάζει με τις λεπτομέρειές της, ωστόσο τραβάει πολύ σε διάρκεια και σε καμία περίπτωση δεν είναι αυτό που περιμένει ο μέσος θεατής από μία ταινία για serial killer. Στοιχηματίζω ότι θα αποτύχει εισπρακτικά (τουλάχιστον στην Ελλάδα).



/// Και δεν έχω δει αρκετές ακόμα, ούτε την Κοιλάδα του Ηλά, ούτε το... εχμ... ούτε το Control (δεν πρόλαβα, το παραδέχομαι, όλοι πάντως μιλούν για ένα must-see μουσικό φίλμ). Πάντα τέτοια!

6 σχόλια:

  1. ουτε θα προλαβεις να τη δεις την ταινια νεο!
    εχχεχεχεχεχεχεχεχεχεεχχεχε!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα πάρω iPod video ρε καραβανά και θα τις βλέπω στο ΚΨΜ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Απο αυτες που παρουσιαζεις εχω δει μονο το zodiac και δεν μπορω να πω οτι μου αρεσε και ιδιαιτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοίτα, είναι καλή η ταινία (κατά την γνώμη μου), απλά είναι στον αντίθετο πόλο π.χ. από το se7en του ίδιου σκηνοθέτη. Εκεί (όπως και στις περισσότερες ταινίες του είδους) πρωταγωνιστής είναι ο δολοφόνος, ενώ εδώ περισσότερο παρακολουθούμε την ψύχωση μιάς ολόκληρης κοινωνίας (+ενός ρεπόρτερ +ενός σκιτσογράφου) και τον -επί σειρά ετών- διασυρμό της αστυνομίας (αντί του συνδιασμού-που-σκοτώνει Πίτ-Φρίμαν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κι εγω μονο το zodiac ειδα απο αυτες. σιγουρα απογοητευει αν τη δεις περιμενοντας να δεις μια κλασικη serial killer ταινια. κι εμενα σε μια πρωτη φαση με απογοητευσε. συμφωνω παντως απολυτα με την κριτικη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είδα Zodiac, Bourne και Ratatouille και συμφωνώ ότι είναι και οι τρεις εκπληκτικές ταινίες. Και στο Zodiac μου άρεσε που δε μας σέρβιρε ο Fincher ξανά το Se7en.

    ΑπάντησηΔιαγραφή