23 Ιανουαρίου 2008

california dreaming

μ
ια και είμαστε στις διασκευές τις τελευταίες μέρες, το σημερινό "τραγούδι της ημέρας" προέρχεται από τον ένα και μοναδικό δίσκο του μεγάλου lee moses στη maple το 1971. time and place λεγόταν ο δίσκος και περιείχε τη διασκευή σε ένα τραγούδι που σιχαίνομαι, το california dreaming των the mamas and the papas. το αντιπαθητικό αυτό τραγούδι μεταμορφώνεται σε ένα bluesy/soulful διαμάντι που φυσικά δε μπόρεσε να με αφήσει ασυγκίνητο. περισσότερα για το lee εδώ, στο κείμενο του loan me a dime από το back to mono. video στο youtube δε βρήκα αλλά δεν έχει σημασία (έτσι και αλλιώς ελάχιστοι υποθέτω ακούτε όσα κάνω link). τέλος πάντων, αν σας ενδιαφέρει η μαύρη μουσική ξέρετε τι να κάνετε!

8 σχόλια:

  1. Φοβερός δίσκος (δικό μου αγαπημένο το Bad Girl).Μια και είσαι σ'αυτό το mood,ένας πιο southern τύπος ήταν ο Willie Hightower(είχα γράψει ένα σχετικό κείμενο http://backtomono.wordpress.com/2007/05/08/back-road-into-town/).Επαυξάνω για την διασκευή του Al Green!Cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαβασα το κειμενο σου, φαινεται ενδιαφερων τυπος ο willie. ακομα δεν εχω καταφερει να βρω κατι, μολις ακουσω θα επανελθω!
    cheers!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι εντυπωσιακο τελικα ποσοι ακουμε μαυρη μουσικη (δισκαρα του lee ετσι;!). αντε λοιπον ρε παιδια, προτεινετε κανα καλο δισκο γιατι αν περιμενουμε τα περιοδικα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ δεν πολύ-ακούω γενικά...το back to mono με έχει βάλει στα κόλπα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και εγω τωρα αρχιζω να ανακαλυπτω ποσα αριστουργηματα αγνοω. σχετικα με σοουλ (κυριως).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν σιχαίνεσαι το California Dr ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ναι το σιχαινομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή