13 Ιουλίου 2008

palyrria


επειδή το seagazing είναι μπροστά από τον καιρό του, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την πιο πολυσυζητημένη συναυλία του επόμενου καλοκαιριού στην αθήνα (αν τελικά γίνει)!

4 συγκροτήματα της σύγχρονης World μουσικής σκηνής της Ευρώπης, παίζουν σε μία κοινή συναυλία.
Ο Βορράς εκπροσωπείται από τους Snö (Σουηδία).
Η Ανατολή από τους Mitsoura (Ουγγαρία).
Ο Νότος από τους Palyrria (Ελλάδα).
Η Δύση από τους Familha Artús (Γαλλία).
Τα 4 συγκροτήματα παίζουν σε 4 ειδικά σχεδιασμένες σκηνές, που είναι τοποθετημένες σε κυκλική διάταξη, στα 4 σημεία του ορίζοντα,ενώ το κοινό βρίσκεται στο κέντρο του χώρου.
Ανάμεσα στις σκηνές, βρίσκονται 4 οθόνες που ο σχεδιασμός τους θυμίζει πανιά αρχαίου πλοίου, στις οποίες προβάλλεται video, σε συγχρονισμό με την εξέλιξη της μουσικής.
Τα 4 συγκροτήματα παίζουν διαδοχικά, ξεκινώντας από το Βορρά, συνεχίζοντας στην Ανατολή, περνώντας στο Νότο και καταλήγοντας στη Δύση. η μουσική παράδοση του Βορρά με τους Snö που παίζουν βιολιά, hurdy gurdy, αλλά και λαούτο μαζί με λούπες,
περνάει στην Ανατολή και τους Mitsoura για να εμπλουτιστεί με την επίδραση της τσιγγάνικης και της ινδικής μουσικής, με τσέμπαλο, τάμπλας, και την ιδιότυπη φωνή της Mitsou, σε συνδυασμό με πνευστά (κλαρινέτο, άλτο σαξόφωνο, φλογέρα), λύρα και ένα πλήρες σετ ηλεκτρονικών… για να συνεχιστεί στο Νότο με τους δικούς μας Palyrria
(Pan Kaperneka-φωνή, πνευστά, κρουστά. Τσίκο-τύμπανα, φωνητικά. Dr. Aja-μπάσο, φωνητικά, κρουστά. K. Haller-keyboards, live electronics, effects. Αντρέας Αρβανίτης-κρητική λύρα, λαούτο) και ένα μουσικό πέρασμα από την παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας από τον Πόντο, την Ήπειρο και την Κρήτη, μπολιασμένη με urban electronica για να καταλήξει στη Δύση και στους Familha Artús, με το οργιαστικό «ροκάδικο» παίξιμό τους βασισμένο στις μουσικές παραδόσεις των Βάσκων της Γαλλίας, τις πολυφωνικές μελωδίες στη γλώσσα Gascon, με hurdy gurdy με distortion, βιολί, τύμπανα και ηλεκτρονικά, ηλεκτρική κιθάρα, κρουστά και φωνές.
Όσο περνάει ο χρόνος οι μελωδίες και οι ρυθμοί συγκλίνουν.
Τα συγκροτήματα συνεχίζουν «τον κύκλο του χρόνου» και αρχίζουν να
αλληλοσυμπληρώνονται αρμονικά και, τελικά, παίζουν ταυτόχρονα, καταργώντας τα σύνορα ανάμεσα στο χρόνο, αλλά και στο χώρο. Οι 19 μουσικοί, από τις 4 γωνιές της Ευρώπης, με ένα πραγματικά πρωτότυπο στήσιμο, σε ένα ξέφωτο δίπλα σε ένα δασάκι, δημιούργησαν μία μοναδική ατμόσφαιρα, στην πρώτη παγκόσμια κοινή τους εμφάνιση κερδίζοντας επάξια το θερμό χειροκρότημα του κοινού.
Το «ταξίδι» του Time Project ξεκίνησε, με sold-out πολλές από τις 9 εμφανίσεις του, από τις 13-22 Ιουνίου 2008, στο πανέμορφο νησί του Terschelling στη βόρεια Ολλανδία, στο Oerol Festival.
Θα συνεχιστεί στο Graz της Αυστρίας (6-8 Αυγούστου 2008), με 3 εμφανίσεις στο φεστιβάλ La Strada. Οι επόμενες «στάσεις» στο ταξίδι του Time Project, για το 2008 και το 2009, θα ανακοινωθούν σύντομα.

μακάρι να το φέρουν και στην ελλάδα, όπως σχεδιάζουν. έχω την αίσθηση ότι η palyrria είναι μεγάλη μπάντα, inverted_a ακούς; για δώσε τα φώτα σου!

ps and off topic: άραγε η περσινή δημοσκόπηση των ελλήνων blogger έπαιξε καθόλου ρόλο ώστε να έρθουν οι national για live; αν ναι, έχει ενδιαφέρον..

2 σχόλια:

  1. Πώς να μην είναι ενδιαφέρων μπάντα όταν δηλώνουν επιρροές από Ψαραντώνη και Miles Davis; Εγώ τους πρόλαβα από τον δεύτερο δίσκο τους και μετά, θα κάνω ένα ποστ γι'αυτούς σύντομα. Ωραία φαίνεται η ιδέα αυτής της συναυλίας, αν και κάπως δύσκολο να συνδιαστούν όλα αρμονικά... Θα μάθουμε περισσότερα σύντομα ελπίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. */ενδιαφερουσα μπαντα*/

    ΑπάντησηΔιαγραφή