8 Ιουλίου 2008

victory collapse


Έχει περάσει ένας χρόνος και πέντε μήνες από την ημερομηνία (10 Μαρτίου 2007) που πραγματοποιήθηκε η συναυλία στο Gagarin 205 από εμάς (VictoryCollapse), τους DreadAstaire, τους Gardenbox και τους Mahakala. Το σκεπτικό του όλου event ήταν ότι πέρα από τη συναυλία που θα λάμβανε χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα, στην πορεία και σε μικρό χρονικό διάστημα (το δελτίο τύπου έλεγε ένα μήνα μετά), θα κυκλοφορούσε και ένα βινύλιο με ένα τραγούδι από κάθε συγκρότημα σαν δώρο για αυτούς που παραβρέθηκαν στη συναυλία.

Διοργανωτές του όλου εγχειρήματος ήταν (και είναι) το συγκρότημα Dread Astaire οι οποίοι και μας κάλεσαν να πάρουμε μέρος στο event. Δεχθήκαμε να συμμετάσχουμε χωρίς χρήματα γιατί η συγκεκριμένη προσπάθεια φάνηκε τότε κάτι το αξιόλογο και κάτι το διαφορετικό. Στην πορεία όμως ο ενθουσιασμός και η αφέλεια, θα μπορούσαμε να πούμε αντικαταστάθηκαν από έναν έντονο προβληματισμό μιας και το βινύλιο δεν έχει φθάσει στα χέρια του κόσμου που μας τίμησε εκείνη τη βραδιά με την παρουσία του. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη συναυλία πήγε καλά από άποψης προσέλευσης κόσμου οπότε οικονομικό θέμα για την κοπή του βινυλίου δεν υπάρχει.

Ένα ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί είναι γιατί κάνουμε τη συγκεκριμένη ανακοίνωση τώρα.

Απάντηση: Τους πρώτους μήνες μετά τη συναυλιακή βραδιά υπήρχε επικοινωνία με τους διοργανωτές DreadAstaire οι οποίοι αφού κάποια στιγμή μας ενημέρωσαν οτι οι Gardenbox και οιMahakala αποχώρησαν από το όλο εγχείρημα για τους δικούς τους λόγους, στη συνέχεια μας διαβεβαίωσαν οτι το βινύλιο θα κυκλοφορήσει με ένα κομμάτι από κάθε μπάντα που απέμεινε (Victory Collapse και Dread Astaire) με μια μικρή εύλογη καθυστέρηση αφού πρώτα κάθε συγκρότημα θα έπρεπε να διαλέξει το κομμάτι που θα ήθελε να μπει στο δίσκο, να το μιξάρει, να πάει για mastering και στην πορεία να σταλούν στο εργοστάσιο όπου θα γινόταν και η κοπή του δίσκου. Η επικοινωνία αυτή συνεχίστηκε μέχρι και το Σεπτέμβριο του 2007 όπου στείλαμε στους Dread Astaire το κομμάτι μας για mastering. Από το Σεπτέμβρη και μετά προσπαθήσαμε πολλές φορές να επικοινωνήσουμε μαζί τους. Η μόνη φορά που το καταφέραμε ήταν πρόσφατα όταν και ανεβήκαμε στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια της περιοδείας μας με το VelvetBus. Aφού λοιπόν ψάξαμε και τους βρήκαμε ρωτώντας τους τι γίνεται με το συγκεκριμένο θέμα πήραμε την εξής απάντηση: ….< Αφού δεν το αγάπησε κανείς πώς να γίνει…>.

Τέτοιου είδους ατάκες προφανώς δεν είναι αρκετές για κανέναν πόσο μάλλον, για ένα κοινό που έχει βαρεθεί τις διαφόρων ειδών αρπαχτές στις συναυλίες ξένων συγκροτημάτων και που τέτοιες πρακτικές κάποιοι προσπαθούν να εφαρμόσουν και στις εγχώριες.

Πέρα όμως από αυτά έγινε και ύστατη προσπάθεια για να σωθεί η αξιοπιστία του εγχειρήματος αλλά έπεσε και αυτή στο κενό αφού πρόθεση τους είναι να περάσει καιρός και να ξεχαστεί το πράγμα. Μας φαίνεται καλοπροαίρετα αδιανόητο και κακοπροαίρετα ύποπτο, το γεγονός ότι ενώ ο Νίκος ο Τριανταφυλλίδης της Astra μας είχε πει ότι όλα πήγαν καλά και περίμενε τους διοργανωτές DreadAstaire να τον ενημερώσουν για τα χρήματα που θα έπρεπε να διατεθούν για το βινύλιο (πράγμα που επιβεβαιώθηκε και από τους ίδιους), οι Dread Astaire απαξίωσαν καν να ασχοληθούν. Η εταιρεία δηλαδή που φιλοξένησε το γεγονός στο χώρο της προσφέρει τα χρήματα που όφειλε επικυρώνοντας την αξιοπιστία της ενώ εμείς την ακυρώνουμε!!!

Δηλώνουμε την αντίθεση μας με τους DreadAstaire στο συγκεκριμένο θέμα για λόγους αξιοπρέπειας και στάσης ζωής σαν άτομα. Δεν γίνεται άλλα να λες και στην πορεία να αναθεωρείς μόνος σου χωρίς να ενημερώνεις κανένα. Τέτοιες πρακτικές δεν μας εκφράζουν ούτε ως συγκρότημα ούτε ως άτομα. Είναι τεράστιο ηθικό θέμα να προσφωνείς κάποιον «αδερφό» για να κολλήσει αφίσες και να προωθήσει την ιδέα σου και μετά να τον αφήνεις έκθετο αλλά αυτό δεν αφορά κανέναν. Αυτό που αφορά τον κόσμο που βρέθηκε στο Gagarin τη συγκεκριμένη βραδιά, είναι ότι εξαπατήθηκε αφού με τα λεφτά που πλήρωσε δεν πήρε βινύλιο.

από εδώ.

6 σχόλια:

  1. Είχαν γραφτεί πολλά για τη δημοσιότητα που είχαν δεχτεί απο το πουθενά οι Dread Astaire πριν κάνα χρόνο. Μάλλον επιβεβαιώνονται.

    Πολύ-πολύ εύστοχο το part time punks (και κομματάρα)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι οντως μαλακια αν εγινε ετσι.
    παντως οι Dread Astaire ηταν πολυ καλοι οταν τους ειχα δει για λιγο live. επισης ο καραθανος μια χαρα δουλεια κανει στο soul..
    δεν ξερω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. απο προσωπική εμπειρία πάντως, σε τέτοιες περιπτώσεις πολύς κόσμος είναι όλο λόγια και απο δράσεις τίποτα. κανείς δεν κατέκρινε τη δουλειά του στο soul, μόνο το οτι όταν είσαι δημοσιογράφος με μπάντα τρως δημοσιότητα απο όλους τους (φίλους & γνωστούς) δημοσιογράφους.

    Έτσι είναι ούτως ή άλλως η κατάσταση εδω βέβαια. Μουσικοί και δημοσιογράφοι ένα παρεάκι :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τι να πω εγω;
    τα ειπες ολα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Καραθάνος πάντως θυμάμαι που έλεγε σε μια συνέντευξη ότι τα περιοδικά/εφημερίδες ξεμένουν από δημοσιεύσιμη ύλη,γι'αυτό προβάλονται κάποιες μπάντες !

    Παπάρια-μέντολες που λέει κ ο Γεωργίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κοιτα, μπαντα εχει, σε περιοδικο δουλευει, κατι θα ξερει παραπανω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή