28 Σεπτεμβρίου 2008

absent without leave


οι absent without leave είναι από τα αγαπημένα μου ελληνικά σχήματα και αυτό τον καιρό είναι ιδιαίτερα δραστήριοι (βασικά δραστήριος, ο γιώργος μαστροκώστας αποτελεί τη μπάντα). ακολουθεί το δελτίο τύπου για τη νέα κυκλοφορία και το επερχόμενο live με τους port royal στο kinky gong. περισσότερα προσεχώς..

"Η πολυαναμενόμενη συνεργασία των port-royal με τον absent without leave είναι επιτέλους γεγονός!
Το split album τους με τίτλο magnitogorsk κυκλοφορεί αυτές τις μέρες από την sound in silence. Το magnitogorsk είναι ένα full-length split album αποτελούμενο από οχτώ συνολικά κομμάτια. Κάθε καλλιτέχνης συνεισφέρει στο album τρία νέα ακυκλοφόρητα κομμάτια του ενώ υπάρχουν και δύο κομμάτια συνεργασίας. Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο remixes αφού ο κάθε ένας έχει επεξεργαστεί ένα παλιότερο κομμάτι του άλλου.
Ηχητικά το magnitogorsk συνδυάζει με έξυπνο τρόπο τόσο στοιχεία από την electronica και την ambient όσο και από το shoegaze αλλά και το post-rock.
Το magnitogorsk κυκλοφορεί σε 500 συλλεκτικά, χειροποίητα αντίτυπα.
Η συσκευασία του είναι από ανακυκλωμένο χαρτόνι και για εξώφυλλο έχει μια αληθινή φωτογραφία, ενώ υπάρχουν συνολικά 50 διαφορετικές φωτογραφίες / εξώφυλλα (10 αντίτυπα με κάθε μία).
Το magnitogorsk διανέμεται στην Αθήνα από το vinyl microstore (Διδότου 34) καθώς επίσης είτε μέσω paypal είτε με αντικαταβολή από τις εξής σελίδες:
www.myspace.com/geezertek
www.myspace.com/soundinsilencerecords
Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, το kinky kong (Αβραμιώτου 6–8, Μοναστηράκι) σε συνεργασία με την sound in silence παρουσιάζουν τους port-royal και τον absent without leave σε ένα double-bill concert στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του magnitogorsk. Μέσα από δύο οπτικοακουστικά sets θα ταξιδέψουν το κοινό με τις μελωδίες και τις εικόνες τους.
Έναρξη: 21:00
Είσοδος: 15 ευρώ

port-royal

Οι port-royal σχηματίστηκαν το 2000 στη Γένοβα της Ιταλίας και έχουν στο ενεργητικό τους δύο albums, τα οποία απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από τον ξένο τύπο (ιδιαίτερα το ντεμπούτο album τους flares θεωρήθηκε ως ένα από τα σημαντικότερα albums του 2005), στην αγγλική ανεξάρτητη εταιρεία resonant, ένα remix album επίσης στην ίδια εταιρεία, τρία eps, δύο στην καναδική chat blanc και ένα στην ιταλική marsiglia, αλλά και αρκετές συμμετοχές σε συλλογές. Έχουν συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ulrich schnauss, millimetrik, televise (ex-slowdive), yellow6, stafraenn hakon, manual κ.ά. και έχουν περιοδεύσει με επιτυχία σε διάφορες χώρες (Αγγλία, Γαλλία, Αυστρία, Ρωσία, Βέλγιο, Πολωνία, Κροατία, Σλοβενία).

absent without leave

Ο absent without leave ξεκίνησε να ηχογραφεί το 2001 στην Αθήνα και πλέον έχει ξεπεράσει τα στενά μουσικά σύνορα της Ελλάδας κυκλοφορώντας τις δουλειές του σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες ανεξάρτητες εταιρείες παγκοσμίως. Έχει στο ενεργητικό του δύο albums (τα οποία απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και κυρίως τον ξένο τύπο) στις αγγλικές distant noise και unlabel, δύο eps, στην καναδική chat blanc και την ιαπωνική duotone, καθώς και τρεις split κυκλοφορίες με καλλιτέχνες όπως yellow6, kimonophonic κ.ά. ενώ έχει και πολλές συμμετοχές σε συλλογές. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως yellow6, televise (ex-slowdive), carta, epic45, jatun κ.ά. και έχει εμφανιστεί live με τους piano magic, manyfingers, section 25 καθώς επίσης και στο synch festival 2007 με τους mum και άλλους πολλούς."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου