16 Σεπτεμβρίου 2008

Cern, Metallica, πρωτοβρόχια και άλλες ιστορίες

  • Διανύω το πρώτο κομμάτι της άτυπης άδειας απολύσεως (ελπίζω να ακολουθήσει και δεύτερο, διαφορετικά οι τελευταίες μέρες θα είναι δραματικές).
  • Έπεσαν οι πρώτες σταγόνες χθες και οι Αθηναίοι βγήκαν λίγο τρομαγμένοι στα μπαλκόνια τους: μία γιαγιά εμφανίστηκε μέσα από τις γλάστρες της με την βεντάλια που κάνει αέρα όλο το καλοκαίρι, μία φοιτήρια παραδίπλα βγήκε με τα εσώρουχα, για να επιστρέψει γρήγορα στο διάβασμα της εξεταστικής... όλοι ήθελαν να επιβεβαιώσουν τον ερχομό του φθινοπώρου. Τους παρακολουθώ όπως ο James Stewart στο Rear Window.
  • Το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για σινεμά. Κανονικό σινεμά, όχι aXXo, mininova, DVD, BlueRay κτλ. Ραντεβού στο κέντρο, παίρνεις το λεωφορείο, κατεβαίνεις και βρέχει -αλλά ποτέ δεν παίρνεις ομπρέλα- και τρέχεις ως τα εκδοτήρια. Όταν τελειώσει η προβολή, έξω έχει πλέον σκοτεινιάσει -και 'σύ δεν το περίμενες, γιατί νομίζεις πως είσαι ακόμα διακοπές στη Σκιάθο τον Ιούλιο.
  • Κάτω από τα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας και για τα επόμενα 10 χρόνια παίζονται τα μεγάλα στοιχήματα της φυσικής. Φυσικά και δεν είναι το "πιό σπουδαίο" πείραμα της φυσικής, ούτε το πιό πρωτότυπο, ούτε και επικίνδυνο. Είναι ενδιαφέρων όμως πως πιάστηκε όλος ο κόσμος από πάνω του και μπήκε σε τέτοια δίνη δημοσιότητας το όλο θέμα. Όπως πάντα, η άγνοια της επιστήμης δημιουργεί φόβο, και αυτό το ξέρει καλά ο κάθε Λιακόπουλος και ο κάθε Νταν Μπράουν. Ακόμα χειρότερα όμως από την άγνοια είναι η ημιμάθεια: ξέρετε, αυτοί που έχουν διαβάσει το Χρονικό του Χρόνου στο λύκειο και έκαναν 4-5 μαθήματα φυσικής στο πανεπιστήμιο και νομίζουν πως κατάλαβαν της θεωρία της σχετικότητας και σου ξεπετάνε τώρα κάτι ωραία ότι θα δημιουργηθούν μαύρες τρύπες και θα ρουφήξουν το σύμπαν. Μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι... [με τόση επιτυχία που έχουν αυτές οι ρήσεις, θα γίνω πιστός στο τέλος, το βλέπω!] Περισσότερα για το Cern και την θεωρία των Υπερχορδών [γιατί περί αυτού συζητάμε τελευταία] σε επόμενο ποστ αύριο-μεθαύριο.
  • Το φθινόπωρο εκτός από βροχές περιμένουμε και νέους δίσκους, γιατί η χρονιά δεν πάει και τόσο καλά μέχρι στιγμής. 5-6 δίσκους το πολύ έχουν ξεχωρίσει, κι ας πρεσβεύει το αντίθετο ο oksikemia (χεχεχε). Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση στο metacritic. Πάντοτε όμως το τελευταίο τρίμηνο κυκλοφορούν καλοί δίσκοι, οπότε αναμένουμε.
  • Οι Metallica κυκλοφόρησαν νέο δίσκο με τον τίτλο Death Magnetic και οι μεταλλάδες φίλοι μου λένε ότι είναι πολύ καλός, μία γέφυρα ανάμεσα στο παρών και στο παρελθόν της μπάντας. Και η πείρα μου έχει δείξει να σέβομαι την άποψη των μεταλλάδων. Για τους σημειολόγους, υπάρχει και η τρίτη συνέχεια στο Unforgiven [part III], το οποίο μάλιστα διαφέρει πολύ από τα δύο προηγούμενα.
  • 5/10/2008 R.E.M. & Kaiser Chiefs live & Free @ καλλιμάρμαρο (μάλλον). Δεν φέρνανε την Katy Perry με την Rihanna καλύτερα; Αφού όλο αυτές παίζει το MTV Greece (και Duffy, εννοείται!).
  • Οι εκπομπές του oksikemia στο mindradio γίνονται όλο και καλύτερες (θα πυρπολώ τη συζήτηση στο chat όλο το χειμώνα, σε προειδοποιώ!). Στο σχετικό blog μπορείτε να κατεβάζετε τις προηγούμενες εκπομπές (του έχω ζητήσει να δίνει και info για το tracklisting αλλά δεν έχει δεχτεί -ακόμα). Με το ισχύον πρόγραμμα, κάθε Κυριακή 10 με 12 το βράδυ.
  • R.I.P. Rick Wright (1943-2008).

6 σχόλια:

  1. Έλα όμως που δεν έχει καμια καλή ταινία να δούμε. Οι νύχτες πρεμιέρας έχουν καλές ταινίες αλλά δεν αντέχω ουρές για εισιτήρια και προγραμματισμό 1 μήνα πρίν... κακώς θα μου πεις...

    Btw, δηλαδή εμείς στο di δεν καταλάβαμε τη σχετικότητα; ;P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αν φέτος δεν έχουμε πολύ καλούς δίσκους, η κατάσταση στις ταινίες είναι πολύ χειρότερη, όντως!

    οι νύχτες πρεμιέρας, πέραν του προγράμματος, έχουν ένα απίθανο ρυθμό, νιώθεις ότι αναπνέεις μέσα στην πόλη... βέβαια τώρα πιά τα τελευταία χρόνια γεμίζουν οι αίθουσες από μόνες τους και αυτό σημαίνει μεγάλες ουρές...

    για το di να μη μιλήσω καλύτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. βασικά ίσως προτιμούσα το παλιό σύστημα που έπαιρνες εισιτήριο την ίδια μέρα με κάθε προβολή...

    πολύ καλό πάντως το in search of a midnight kiss, να πας αν δεν το έχεις κάνει ήδη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1. σε ευχαριστω για τα καλα σου λογια αν και δεν ειναι σωστο να γραφονται τετοια πραγματα στο μπλογκ που δουλευω (!!).
    2. μπορει να μην εχουμε το αριστουργημα σε δισκους φετος αλλα νομιζω ειναι μια καλη χρονια.
    3. εγω παντως μετα απο 10 εξετασεις στη φυσικη στο di μπορω να πω οτι την κατεχω! καθε μα καθε εξεταστικη της φοιτιτικης μου καριερας, εδινα φυσικη!!!!

    ps.inverted_a μου φαινεται ο στρατος σου αφησε κουσουρια! οσα ορθογραφικα λαθη εκανες σε αυτο το ποστ δεν εχεις κανει σε ολα τα υπολοιπα! αλλα σε ξερουν οι αναγνωστες και σε δικαιολογουν! χεχε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. θυμάσαι πως πηγαίναμε σε 'κείνα τα αμφιθέατρα από τις 8 το πρωί ρε φίλε;... αλλά και τι καθηγητές είχαμε, ε; διάνοιες...

    λάθη; ποιά λάθη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ειχες καποια λαθακια, ενδεχομενως να υπαρχουν ακομα αν δεν τα διορθωσες! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή