30 Νοεμβρίου 2008

κκε

Με ποια πολιτική μπορεί να αντιμετωπιστεί η κρίση;

Α. Παπαρήγα: Είναι απάτη ότι πρόκειται για χρηματοπιστωτική κρίση, για την οποία ευθύνονται τα χρυσά παιδιά και η κερδοσκοπία των τραπεζών. Αυτά είναι κάποια αποτελέσματα, όχι αιτίες. Η κρίση έχει αιτία την τεράστια υπερσυσσώρευση κεφαλαίων, είναι αποτέλεσμα της αναρχίας και της ανισομετρίας, συστατικά της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Οι προσπάθειες όλων των κυβερνήσεων επικεντρώνονται στο να φορτώσουν τις συνέπειες στους λαούς. Να πληρώσουν, δηλαδή, αυτοί που πλήρωσαν για τα κέρδη του κεφαλαίου! Ο λαός πρέπει να υψώσει το ανάστημα και να πει τέρμα οι θυσίες για το κεφάλαιο!

2 σχόλια:

  1. καλά, δεν περίμενα και τπτ διαφορετικό. πάλι καλά που δεν είπε ότι φταίει το πασοκ και η νέα δημοκρατία. είναι σύνθετο το θέμα, μίλαγα πρόσφατα με 2 οικονομολόγους για να μου εξηγήσουν κάποια πράγματα καλύτερα, θα ποστάρω τα συμπεράσματά μου επίζω σύντομα. πάντως όσοι πιστεύουν ότι ο καπιταλισμός τελείωσε και ότι τα γκόλντεν μπόις θα εξαφανιστούν, είναι πολύ γελασμένοι... το σύστημα βγαίνει πάντα ενισχυμένο από τις κρίσεις. το αν το σύστημα που έχουμε είναι το καλύτερο ή όχι βέβαια, σηκώνει πολλή συζήτηση... σίγουρα πάντως είναι το καλύτερο απ'όσα εφαρμόστηκαν ποτέ (εφαρμόστηκαν, όχι σχεδιάστηκαν).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οκ, δυσκολη η ερωτηση αλλα οχι και ετσι. η απαντηση ειναι απλα απαραδεκτη. ειδικα οταν προερχεται απο αρχηγο κομματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή