28 Δεκεμβρίου 2008

indie is a dirty word

πραγματικά έρχομαι σε δύσκολη θέση όταν με ρωτούν τι μουσική ακούω. η απάντησή μου κάθε φορά εξαρτάται από ποιον έχω απέναντί μου, ωστόσο πάντα δυσκολεύομαι να δηλώσω indie fan. στη χώρα μας ιδιαίτερα η ανεξάρτητη μουσική έχει συνδυαστεί με το δήθεν, με άτομα μπλαζέ που απορρίπτουν αμέσως οτιδήποτε γνωρίζει έστω ελάχιστη απήχηση, με ανασφαλείς προσωπικότητες που δε μπορούν να κρίνουν και ακυρώνουν τα πάντα χωρίς να μπορούν να πουν γιατί. αλλά όχι κύριοι, κυρίες και μικρά παιδιά. δεν είναι αυτό το indie. indie σημαίνει να δυσκολεύεσαι να προσαρμοστείς, να θεωρείς τον εαυτό σου διαφορετικό, αλλά προσοχή όχι ανώτερο, να εντάσσεσαι σε μικρές ομάδες με στόχο την έκφραση σου. τελειώνοντας με την κοινωνιολογική (!!) μου προσέγγιση και περνώντας στα μουσικά, indie είναι να διοχετεύεις στα τραγούδια την ανάγκη για έκφραση και μόνο, να μοιράζεσαι και να συζητάς αυτά που σε απασχολούν μέσω της μουσικής. indie είναι οι sanchez is driven by demons που δίνουν free το υλικό τους μέσα από τη σελίδα της εταιρίας που έφτιαξαν για αυτόν ακριβώς το λόγο (ευκολότερα τα link τους στο myspace). indie είναι οι sanchez και όποια άλλη μπάντα παίζει μουσικάρες όχι για το hype και για να πουλήσει μούρη, αλλά για να εκτονώσει τη δημιουργική της κάβλα.

6 σχόλια:

  1. τι ιντι και αηδιες, timbaland μονο :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο timbaland ειναι πασε, αλλη ηταν η παραγωγη της χρονιας.. υπομονη αγαπητε, την τεταρτη θα τα αποκαλυψουμε ολα!!! :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χαχαχαχα
    πρεπει να κανω και λιστα με κομματια
    αυτη θα ναι πιο δυσκολη
    χμ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω προβληματιζομαι, να δημοσιευσω λιστα η οχι; ετσι κ αλλιως τα περισσοτερα τραγουδια ειναι απο δισκους της λιστας.. το σκεφτομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγω το σκεφτόμουν στην αρχή αλλά θα το κάνω προσπαθώντας να μην είναι απο δίσκο της λίστας, και νομίζω οτι υπάρχουν διάφορα.
    βλέποντας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και εγω το σκεφτομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή