22 Δεκεμβρίου 2008

just do it

αυτή είναι κατά τη γνώμη μου η πολιτική του μέλλοντος. ξεκινάμε από την καθημερινότητά μας και καταλήγουμε στην ψήφο. δε νομίζω ότι τα μπάχαλα ή οι πορείες που εξαργυρώνουν τις ενοχές του καναπέ είναι αποτελεσματικότερες.

"Μια αναπάντεχη εξέλιξη καταγράφηκε στο Σικάγο, όπου 250 απολυμένοι εργάτες της βιοτεχνίας αλουμινοκατασκευών Re-public Windows and Doors κατέλαβαν το εργοστάσιό τους. Επίσης, ενημέρωσαν την εργοδοσία ότι αν δεν αποζημιωθούν, θα προχωρήσουν στην αυτοδιαχείριση της επιχείρησης στα πρότυπα των εργατών της Αργεντινής.

Η δράση αυτών των εργατών «θα μπορούσε εύκολα να χαρακτηριστεί τρομοκρατική», όπως έσπευσαν να προειδοποιήσουν οι τοπικές εφημερίδες. Αντ' αυτού, μια νέα αναπάντεχη εξέλιξη ήρθε: η συμπαράσταση που τους εξέφρασε ο Μπαράκ Ομπάμα, δηλώνοντας ότι «έχουν απόλυτο δίκιο». "

7 σχόλια:

  1. χμ... εμείς δεν έχουμε Ομπάμα όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτο ειναι το τελευταιο. εμεις δεν εχουμε τετιους εργαζομενους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καταρχήν, αν συνέβαινε κάτι τέτοιο εδώ θα τους καταδίκαζαν οι -κομματικοί- συνδικαλιστές και θα τους έλιωναν όλη μέρα στα κανάλια οι γνωστοί ατσαλάκωτοι δημοσιογράφοι, "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά", "καταλαβαίνουμε τον πόνο σας" κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγω λεω να αφησουμε τις κατηγοριες για τους πολιτικους , τους δημοσιογραφους κτλ και να δουμε τι κανουμε εμεις οι ιδιοι για να αλλαξουμε οτι δε μας αρεσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπάρχει και ένα ωραίο ντοκιμαντέρ της Naomi Klein για τέτοιες καταλήψεις εργοστασίων στην Αργεντινή, The Take λέγεται αν δεν κάνω λάθος, ψάξτε το. Πάντως συμφωνώ με τα δύο προηγούμενα σχόλια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. όλο βράδυ τις κάνουμε αυτές τις συζητήσεις... είμαι αρκετά απαισιόδοξος, δηλ. σε σημείο που καμιά φορά σκέφτομαι ότι είναι τόσο στημένο το παιχνίδι που δεν έχουμε ελπίδα. καμία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απαισιόδοξος είναι ο αισιόδοξος που ξέρει, όπως λένε κάποιοι. Εγώ νομίζω ότι υπάρχουν πολλά σημάδια ελπίδας, αλλά επειδή τίποτα δεν είναι νομοτελειακό, δεν είναι σίγουρο ότι θα γίνουν και πραγματικότητα. Πάντως περιμένω πολλές εκπλήξεις στο μέλλον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή