17 Ιανουαρίου 2009

φοίβος δεληβοριάς | οι απίθανες περιπέτειες του φοίβου δεληβοριά #1

συμπαθώ πάρα πολύ και εκτίμω ακόμα περισσότερο το φοίβο δεληβοριά. πρόκειται για έναν εξαιρετικό τραγουδοποιό, μοναδική περίπτωση για την ελληνική σκηνή, με τραγούδια που διηγούνται φοβερές ιστορίες διαποτισμένες (!) με χιούμορ και παιδικότητα! ειδικά το τελευταίο μου αρέσει πολύ, στίχοι όπως "και τι έχει ο ήλιος που δεν έχω να σου δώσω, αυτός τη νύχτα κλείνει εγώ μένω ανοιχτός" με ενθουσιάζουν! πέρσι ο φοίβος κυκλοφόρησε τις απίθανες περιπέτειες (sony/bmg), διπλό cd με live και ανέκδοτες ηχογραφήσεις. αγαπημένα τραγούδια όπως εκείνη, κάθε σεπτέμβρη, αφού δε μ΄αγαπάς, θέλω να σε ξεπεράσω, διασκευή στο all time classic πού να ναι τέτοια ώρα η αγάπη μου της έφης θώδη και το τραγούδι με το ρεκόρ βωμολοχίας υβρεοπομπή, συμπεριλαμβάνονται στην κυκλοφορία αυτή. το κομμάτι φώτης είναι συγκινητικό. εδώ η συνέντευξη του φοίβου στη lifo αυτής της εβδομάδας. λέει πάλι ενδιαφέροντα πράγματα.

υγ. το φοίβο τον έχω δει σε άπειρες συναυλίες (σα θεατή), προφανώς το ψάχνει ο άνθρωπος!

3 σχόλια:

  1. Πραγματικά ο Φοίβος, από τα πρώτα του βήματα ήταν μια ξεχωριστή παρουσία. Μου αρέσει ο ιδιαίτερα ευρηματικός στίχος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ναι, πολυ ωραιοι στιχοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συμπαθητικός, αλλά όπως έχω ξαναγράψει κοινότυπος-κοινότυπος-κοινότυπος...

    Πρέπει να είναι φοβερός για παρέα, όπου τον έχω δει ή διαβάσει συμφωνώ στα περισσότερα μαζί του και μου αρέσουν οι αναφορές που κάνει, τόσο πολιτικά όσο και καλλιτεχνικά, αλλά στην μουσική χρειάζεται κάτι περισσότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή