1 Ιανουαρίου 2009

δήθεν δημοσιογράφοι

θαυμάστε το "μαχητικό ρεπορτάζ" τους: ούτε ένα κλικ στο ίντερνετ δεν έκαναν για να διασταυρώσουν μία εμφανέστατη πλάκα. τρομερή ενημέρωση του πολίτη. άξιος ο μισθός τους. γεμίζουν τον κόσμο με φόβο και οργή ανενόχλητοι. ξεφτίλες! εδώ η ιστορία.



και πάνω που ήθελα να γράψω για κανάλια, εφημερίδες, free press (αλλά και bloggers) που θεωρούν πως είμαστε ηλίθιοι και μεταφράζουν όπως-όπως ένα άρθρο από ξένες εφημερίδες και κάνουν τους έξυπνους. άλλος αντιγράφει τον guardian, άλλος τον economist ή τους financial times, άλλος θεωρεί πρωτοπορία ό,τι γράφει το wire ή το rolling stone... λες και δεν υπάρχει το ίντερνετ πια, λες και είμαστε ακόμα στο 70... έλεος.

8 σχόλια:

  1. Δείτε αυτό http://anything-but-nd.blogspot.com/2008/12/blog-post_841.html σχετικά με τον αστυνομικό που τον "πεθάνανε". Η ανεπάρκεια μετατρέπεται άμεσα σε προπαγάνδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι, ναι... νομίζω το διέψευσε μέχρι και ο πατέρας του αστυνομικού (ο οποιος βέβαια είναι θύμα βίας έτσι κι αλλιώς, αλλά όχι και να διαρρεύσει δήθεν θάνατό του κάποιος τρίτος για να κάνει αίτηση αποφυλάκισης). ήθελα να 'ξερα πως τα επιτρέπουν αυτά στα νομικά. απολογείται για δολοφονία ο άλλος και κάνει ηθικολογικές κρίσεις για το παιδί που έστειλε στον τάφο. να χαρώ εγώ δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. για γελια και για κλαματα,
    περισσοτερο βεβαια για κλαματα,
    δεν ξερω... αλλα μηπως θα επρεπε η ενωση δημοσιογραφων να καταγγειλει τα "φερεγγυα" καναλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εδώ στο μέγκα προσθέσανε ήχο στο βίντεο της δολοφονίας για να φαίνεται ότι υπήρξε συμπλοκή πριν το φόνο, τι λέμε τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ναι βρε, γράφτηκε πολύ στα blogs, είναι από τα πιο δημοφιλή θέματα τον τελευταίο μήνα. ρίξε μιά ματία στο sync ή googlαρέ το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αντιγραφω το κομεντ που αφησα στο νδ και λαιτ ετσι για να υπαρχει κ εδω

    προσφατα ακουσα σε ραδιοφωνο ειδησεογραφικο νομιζω, παιζει και κρατικο, οτι πεθανε ο μπατσος που ειχαν δειρει περσι στο ετζεκτ. τη μουφα δλδ που ειπε ο κορκονεας. οτι να ναι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή