6 Ιανουαρίου 2009

tori amos | under the covers

μερικούς δίσκους πρέπει να τους ακούσεις την κατάλληλη στιγμή. είχα βάλει κάμποσες φορές το under the covers από την tori amos, ένα album με διασκευές σε γνωστά τραγούδια (beatles, zeppelin, stones, lennon, cure κ.α.). είναι ηχογραφημένο λάιβ, μόνο πιάνο και φωνή. το θεωρούσα συμπαθητικό αν και σε κάποιες στιγμές βαρετό μέχρι που έβαλα το famous blue raincoat χθές το βράδυ κλείνοντας την εκπομπή μου στο mind. το τραγούδι πήρε άλλη διάσταση, η φωνάρα της tori ήταν ότι πρέπει για το τελείωμα μιας κουραστικής μέρας. αλλά και σήμερα το πρωί, που ξανάκουσα το δίσκο λειτούργησε μια χαρά. η ατμόσφαιρα που υπάρχει είναι μαγευτική.. αν μόλις ξυπνήσατε και σκέφτεστε τι μουσική να βάλετε για να συνοδεύσει τον πρωινό καφέ σας, η πρόταση του seagazing είναι η tori. σχετικά με το δίσκο, ψάχνοντας στο νετ δε βρήκα τίποτα, μάλλον θα είναι bootleg. αν και είμαι σίγουρος ότι είχε παίξει το whole lotta love ο πετρίδης πρόσφατα..

10 σχόλια:

  1. Το ποστ έγινε για να με τιμωρήσεις που απουσίασα δεύτερη φορά από το ακροατήριο; (Ας όψεται ο WALL-e που βλέπαμε χθες...) Το Famous Blue Raincoat είναι από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια ever!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχεχε! καλα ηταν χθες (εμενα τουλαχιστο μου αρεσε). την πρωτοτυπη εκτελεση δεν την ξερω, αλλα η διασκευη ειναι φοβερη. θα το ακουσω ομως αφου λες οτι ειναι τοσο καλο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσωπική μου αγαπημένη εκτέλεση πάντως είναι στο ντοκιμαντέρ για τον Cohen, το I'm Your Man. Όπως και να έχει είναι τραγούδι για να σκαλώσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εμένα με την σειρά μου αγαπημένη μου εκτέλεση είναι η αρχική του Κοέν. //// αλλά μου αρέσει και η ελληνική διασκευή της Γαλάνη παρακαλώ, με τίτλο Κίτρινα Φώτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μ. κοιταζω το σαουντρακ και δεν το βλεπω. μαλλον ακουγεται στην ταινια μονο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @inverted_a: Ναι, η προτεραιότητα που δίνω στην άλλη εκτέλεση έχει να κάνει με προσωπικούς λόγους που εξηγούνται με τα κρασιά που λέγαμε και όχι σε ένα blog. Όσο για τη διασκευή της Γαλάνη, δεν το ήξερα καν ότι υπάρχει, θα την ψάξω!

    @oksi: Είσαι σίγουρος; Γιατί εγώ από το σάουντρακ την έχω περάσει στο mp3... (*Γυρίζει τη μανιβέλα μπας και πάρει μπρος το μυαλό της*)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ενα φολντερ που βλεπω εδω δεν το εχει, θα το ψαξω καλυτερα το θεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. για την ιστορια, το under the covers συμφωνα με την ερευνα του inverted_a ειναι bootleg απο το 1995.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το οποίο under the covers μαζεύει τις πιο χαρακτηριστικές διασκευές που έκανε η Tori στις πρώτες σόλο περιοδείες της (91-94). και εκτός από το famous blue raincoat (το οποίο υπάρχει και στο tribute album του leonard cohen "tower of song" ) αξίζει να αναφέρουμε και την ανατριχιαστική διασκευή στο smell like teen spirit την οποία έπαιξε live στο Βερολίνο την ημέρα της αυτοκτονίας του Cobain.

    μου ανοίξατε τώρα την όρεξη για tori covers post. πάω να βάλω μπρος...

    ps.Στην Κωνσταντινούπολη είχα την τύχη να την ακούσω να λέει live to raincoat και αναφέρω χωρίς υπερβολή ότι δεν ειχε μείνει μάτι στεγνό στο κοινό.

    Καλή χρονιά είπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ελα ρε dust road, σε περιμενα ειναι αληθεια να μας δωσεις τα φωτα σου. τυχερε που την εχεις δει και λαιβ! εγω δυστυχως περσι την εχασα, εστω και μεσημερι που επαιξε.

    περιμενουμε το ποστ, εδωσες υποσχεση! την πατησες! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή