3 Απριλίου 2009

carte postale interview at giusurum
























επειδή ο αλέξανδρος (drummer) που βλέπετε σε αποκλειστική φωτογραφία του seagazing να στρίβει τσιγάρο είναι φίλος, ένα απλό twitterάρισμα δεν αρκεί. παρακάτω κάνω paste τη συνέντευξη από το giusurum. αυτή η μπάντα (αν δεν πάει πίσω ή δε μείνει στάσιμη) θα πάει μπροστά, αρκεί να ακούσουν τις συμβουλές μου (οκ αλξ;; :ppppp). οι carte postale παίζουν την κυριακή live στην πάτρα με ελεύθερη είσοδο (ακούστε πριν πάτε).

Giousurum: Γιατί Carte Postale?? Είναι η ανάγκη των αναμνήσεων?? Είναι η ανάγκη για δημιουργία ωραίων στιγμών όπως αυτές των carte postale?? Είναι κάτι άλλο??
Carte Postale: Γενικά σαν Καρτ ποστάλ έχουμε μια νοσταλγική διάθεση για παλιότερες εποχές που δεν έχουμε ζήσει και μόνο τις έχουμε δει σε παλιές φωτογραφίες και ασπρόμαυρα φιλμ θεωρήσαμε πως ήταν ένα πολύ όμορφο όνομα που περιέγραφε άριστα την κινηματογραφική και εικονική μουσική που θέλαμε να φτιάξουμε.

Giousurum: Ξεκινήσατε ως self project. Τώρα όμως μπορούμε να πούμε ότι είστε "κανονικό" γκρουπ???
Carte Postale : Ναι όντως ξεκίνησε ως self project (undo_an) αρχικά, αλλά στην πορεία γνωριστήκαμε με τα παιδιά( Fillis,Alexandros) και αρχίσαμε να κάνουμε πρόβες,Βλέπαμε πως ταιριάζαμε πρώτα ως παρέα και μετά ως μουσικοί και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε να παίζουμε όλοι μαζί.

Giousurum: Η χρησιμοποίηση των παιδικών οργάνων ως βάση στην μουσική σας δημιουργεί νοσταλγική διάθεση σε όποιων την ακούει... Πως προέκυψε αυτό??
Carte Postale : Κοίτα ο σκοπός μας είναι να ζωντανέψουμε τα παιδικά όνειρα που βρίσκονται βαθιά μέσα μας και να δημιουργήσουμε εναλλακτική μουσική που δεν θα βασίζονταν μόνο στο κλασικό κιθάρα-μπάσο-τύμπανα.

G: Έχετε ξεκινήσει και τα live γιατί όπως μας είπατε " οι άνθρωποι δεν δαγκάνουν". Oi πρώτες εντυπώσεις??? Ποια ήταν η ανταπόκριση του κόσμου??
C.P. : Γενικά πιστεύω πως τα συγκροτήματα φαίνονται στην σκηνή και εκεί δείχνουν πραγματικά ποιες δυνατότητες έχον γνωριμία με τον κόσμο είναι πολύ σημαντική για τους δημιουργούς. Νομίζω πως οι εντυπώσεις από τις πρώτες μας συναυλίες ήταν εξαιρετικές,τόσο για εμάς τόσο και για τον κόσμο.


G: Μιας και μιλάμε για τα Live σας. Η συνεργασία με την πολύ καλή και κοινή μας φίλη την glorybox πως προέκυψε??
C.P. : Η συνεργασία-φιλία μας ξεκίνησε αρχικά μέσω internet αλλά στην πορεία γίναμε πολύ καλοί φίλοι και πλέον με κάθε ευκαιρία κάνουμε αρκετή παρέα.

G: Θα υπάρξει κάτι κοινό μουσικά στο μέλλον με την glorybox??
C.P. : Φυσικά και θα υπάρξει μέλλον,τόσο συναυλιακά άσο και σε επίπεδο ηχογραφήσεων.

G: Έχουν κανονιστεί κάποια νέα Live???
C.P. : Θα παίξουμε την επόμενη Κυριακή 5/4 μαζί με Glorybox στην Πάτρα. Είναι η πρώτη φορά που θα παίξουμε στην πόλη μας και αυτό μας αγχώνει λίγο αλλά μας κάνει και πολύ χαρούμενους.

G: Me ποιό συγκρότημα ή καλλιτέχνη (εντός και εκτός συνόρων) θα θέλατε να μοιραστείτε την σκηνή??
C.P: Λατρεύουμε που μοιραζόμαστε την σκηνή με την Glorybox.Βέβαια αν μας προτείναν οι Sigur ros μια συναυλία μαζί τους, δεν θα λέγαμε όχι!!!

G: Τι σημαίνει τελικά επιτυχία για ένα γκρουπ σαν εσάς? Πωλήσεις? Καλές κριτικές και μόνο? Διάρκεια στο χρόνο? αναγνώριση? Καριέρα στο εξωτερικό??
C.P. : Επιτυχία σημαίνει να είμαστε ευτυχισμένοι στην καθημερινότητα μας και να συνεχίσουμε να ασχολούμαστε με την ίδια αγάπη και ζήλο για αυτό που κανουμε. Όλα τα άλλα έχουν μικρή σημασία και όσα είναι να έρθουν θα έρθουν.
G: Αλήθεια στην γιουροβίζιον θα στέλνατε κομμάτι σας??
C.P. : Αν δεν μας έβαζαν να χορέψουμε(είμαστε φρικτοί χορευτές) θα στέλναμε γιατί όχι, ένα πανηγύρι με πολλά φώτα είναι έτσι κι αλλιώς.

G: Που πιστεύετε ότι οφείλεται η μεγάλη πτώση στις (νόμιμες) πωλήσεις δίσκων στην χώρα μας?? Ευθύνεται μόνο το διαδίκτυο (mp3 κλπ) ή φταίει και κάτι άλλο??
C.P. : Γενικά νομίζω πως όσο περνάνε τα χρόνια χάνονται πολλά όμορφα πράγματα του παρελθόντος. Για παράδειγμα κάποτε αγόραζες έναν δίσκο και καθόσουν και τον άκουγες εβδομάδες,τώρα κατεβάζεις 10 δίσκους mp3 και τους ακούς σε μια βδομάδα. Δυστυχώς ζούμε στην εποχή που όλα πρέπει να γίνονται γρήγορα λόγο των τεραστίων πληροφοριών που μας κατακλύζουν καθημερινά.

G: Ποιος ήταν ο τελευταίος δίσκος που αγοράσατε??
C.P. : Ο τελευταίος δίσκος που αγοράσαμε ήταν των Πατρινών Flakes.Ο οποίος μας άρεσε και πολύ.

G: Τέλος θα θέλαμε να μας δώσετε το τοπ5 (κατά την γνώμη σας) της Ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής (καλλιτέχνης - δίσκος)
C.P. : 1.Διαφανα Κρίνα: Ευωδιάζουν Αγριοκέρασα οι σιωπές
2. Closer: Suddenly comes
3. Raining Pleasure: Flood
4.Ονειροπαγιδα: Μελλόντικα
5.Μανος Χατζιδάκις: Το χαμόγελο της Τζοκόντα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου