16 Μαΐου 2009

syl johnson | is it because i'm black (charly)





























πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι λιγάκι ρατσιστής στις μουσικές προτιμήσεις μου. δε συμπαθώ ιδιαίτερα τιε επιμειξίες στα είδη, για παράδειγμα το jazz-rock fusion το σιχαίνομαι. υπάρχουν βέβαια εξαιρέσεις και μια τέτοια εξαίρεση είναι το is it because i'm black του syl johnson από το 1970. αυτό γιατί ο δίσκος είναι τόσο soul όσο blues. κάτι τέτοιο ενώ κανονικά θα έπρεπε να με ενοχλεί, στην περιπτωσή μας δεν με πειράζει καθόλου, ίσα ίσα που το προτιμώ, να ξεφύγω λιγάκι από τα αμιγώς soul ακούσματα. η βαθιά φωνή του syl είναι χαρακτηριστική όπως και η κιθάρα του, οι στίχοι μιλάνε για τα προβλήματα στο γκέτο και το ομότιτλο με το άλμπουμ τραγούδι είναι -προφανώς- ένα black power standard. στις κριτικές στο ίντερνετ, το is it because i'm black μπάινει πλάι στα what's going on και there's a riot going on με ότι αυτό συνεπάγεται. τέλος για τον syl να προσθέσω ότι στα 70s ηχογραφούσε στη hi και θεωρείτο (έτσι και η καθαρεύουσα λολ) ο δεύτερος μετά τον al green στο ρόστερ της εταιρίας. συστήνεται ανεπιφύλακτα..

υγ. και επειδή όλα κάνουν κύκλους, θυμάστε που τα λέγαμε για τη σειρά ultimate breaks and beats. ο φίλτατος syl έχει συμμετάσχει με το τραγούδι different strokes.

2 σχόλια:

  1. Μικρή επισήμανση. Η φωτό μαρτυρά τη charly, ως label επανέκδοσης.Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στην Twinight. Αν έχεις το κουράγιο και το χρόνο δε κι αυτό

    http://rockandrollcircus.wordpress.com/2009/03/17/eccentric-soul-twinight%E2%80%99s-lunar-rotation-numero-group/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. thnx loan me a dime, πολύ ενδιαφέρον. το κατέβασα και θα το ακούσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή