8 Ιουνίου 2009

47,37% | Βγήκα πρώτο κόμμα

Μόνοι τους τα κανονίζουνε, μόνοι τους τα μετράνε, μόνοι τους τα μοιράζουνε, η παράγκα της πολιτικής με εκλογικό νόμο που κόβει και ράβει κάθε φορά στα μέτρα της, βαφτίζει την κομματική ολιγαρχία σε δήθεν αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Να την βράσουμε αυτή τη δημοκρατία ακροατή μου, να την δώσουμε να την φάνε τα κομματόσκυλα, που δεν χορταίνουν με τίποτα, με τίποτα! Η απλή αναλογικούλα με το κόκκινο σκουφάκι της βγήκε βόλτα στο δάσος με τον τηλεκατευθυνόμενο μπαμπούλα της ακυβερνησίας να την βασανίζει κι έπεσε στα δόντια του κακού λύκου, του λύκου ανοχής όπου ξεχαρμανιάζουν οι σύμμαχοι κατακτητές. Κακά τα ψέματα, κι ακόμα χειρότερη η αλήθεια. Δεν ενδιαφέρουν κανέναν τα εκλογικά πανηγύρια εκτός απ' τα κομματόσκυλα και τους δημοσιογράφους που τα ταίζουνε. Μην ακους αυτούς τους αριστεριτζίδες αράπη μου ότι η αποχή λέει και το άκυρο λειτουργούν υπέρ των μεγάλων κομμάτων. Παραμύθια τούμπανα -Τουμ Τουμ! Η συμμετοχή σ' αυτές τις εκλογικές παρωδίες τρέφει το κτήνος της ασυδοσίας και της διαφθοράς. Όλο αυτό το σκυλολόι της δικολαβίας, γράφει την λαϊκή βούληση στη δεξιά κολότσεπη του Καραβέλα.
Πες τα ρε Τζίμη γιατί έχουμε γεμίσει επαναστάτες της δεκάρας τελευταία. Άσμα 1ο:



ΣΗΜΕΡΙΝΟ UPDATE
Η αποχή σ' ολόκληρη την Ευρώπη πλησίασε το 60% πράγμα που σημαίνει ότι 6 στους 10 ευρωπαίους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στην προβληματική εταιρεία της ευρωπαϊκής ένωσης [...] στην μικρή Ελλάδα, 1 στους 2 πολίτες έφτυσε την κορυφαία εκδήλωση της δημοπρασίας και πήγε για μπάνιο. Ο άλλος την έχει κάνει λαχείο και συνέχισε να υποστηρίζει την αγαπημένη του κομματική ομάδα. Σε πείσμα των αριστεριτζίδων η αποχή είναι σαφέστατη πολιτική θέση. Δεν είναι αδιαφορία, ας τ' αφήσουμε αυτά. Η αποχή είναι θέση και τονίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντική πολιτική πράξη να πας να φας ένα πιάτο κατεψυγμένα καλαμαράκια στη Λούτσα από το να πας να ψηφίσεις τον Τρεμόπουλο, τον Τσίπρα ή τον γιό του Πλεύρη.
Άσμα 2ο:


ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ:
Χάζευα λίγο απόψε σε τηλεόραση φίλων (αφού εγώ δεν έχω, κι έχω να παρακολουθήσω εβδομάδες) και είδα ότι όλοι συζητάνε για την αποχή. Κι όταν ο Πάγκαλος βγαίνει και βρίζει όσους απείχαν, τότε ξέρεις ότι έπραξες σωστά. Νιώθετε και 'σεις, πως μας λογαριάζουν για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες;

9 σχόλια:

  1. πηγα και ψηφισα και δεν το μετανιωνω καθολου,πηγα χωρις να ειμαι απολυτα ικανοποιημενος με το κομμα που προτιμησα αλλα νομιζω πως ηταν καλυτερο απο το να μουντζωσω τους παντες,η αποχη σιγουρα βοηθησε στην ανοδο των ακροδεξιων και τελος αντιγραφω απο τον elika: "Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο θα ήταν παράνομες."
    Κι αν η αποχή μπορούσε να απειλήσει το κατεστημένο δεν θα την συνιστούσαν τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης. Από την Αυριανή μέχρι τον Πρετεντέρη, κι από τον Παπαχελά μέχρι το Άλτερ, η καθεστωτική προπαγάνδα επιμένει να προωθεί την αποχή ως μορφή διαμαρτυρίας κατά του πολιτικού συστήματος. “Πηγαίνετε για μπάνιο”, “εκμεταλλευτείτε το τριήμερο”, “μαυρίστε τους κάνοντας ηλιοθεραπεία”. Οι στυλοβάτες της διαπλοκής γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάθε χαμένη ψήφος συντηρεί τα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Θα τους κάνεις τη χάρη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κόλπο είναι στημένο και στα μέτρα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. η αποχή είναι μεγάλη μούφα. αν προχθές είχαμε εθνικές, δε νομίζω να πειραζε καθόλυ το πασοκ η αποχή. αυτοδυναμία θα ε'ιχε. τα κομματόσκυλα θα ε'ιχαν αποφασίσει για όσους "διαμαρτυρήθηκαν" μέσω αποχής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ τα 6 κόμματα δεν είναι μούφα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ειναι. καλως η κακως ομως ζουμε σε μια κοινωνια που εχει καποιους κανονες. κανοντας οτι δε μας αφορουν, στρουνθοκαμηλιζουμε. λες και εαν δεν ψηφισουν καποιοι η ζωη ολων μας θα γινει καλυτερη. μα θα ψηφισουν καποιοι αλλοι οι οποιοι θα καθορισουν ολων τις ζωες μετα.

    καλως η κακως ζουμε μεσα σε ενα συστημα. αν ειναι να αλλαξει κατι, η αλλαγη θα ξεκινησει μεσα απο το ιδιο το συστημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μου θυμίζει τον ινδικό μύθο: και ποιος σου είπε ότι υπάρχει λύση; (για να μην σου θυμίσω -you know who- και την ατάκα think out of the box...)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ok, παει αλλου η κουβεντα.

    btw, επειδη βλεπω λαζοπουλο και εχει φαγωθει με την αποχη, αν ζουσαμε σε οργανωμενο κρατος και οχι σε μπουρδελο, θα ειχαμε εκλογικους καταλογους και η αποχη θα ηταν 20%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. .................................................................................................................................................................. δεν ζούμε σε τίποτα οργανωμένο και τίποτα κράτος. μόνο και μόνο η μικρή τρομάρα που παίρνουν όλοι αυτοί που βλέπουν τους κομματικούς τους στρατούς εκατομμυρίων σκλάβων διορισμένων στο δημόσιο, μετατιθεμένων στο ναυτικό, αεροπορία κτλ. να τους αγνοούν και να πηγαίνουν για μπάνιο, είναι αρκετό. πού ξέρεις σου λέει, μπορεί και να ξυπνήσουν μία μέρα. (δύσκολο, αλλά έχει την πλάκα του)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. btw, ακόμα και στις επαίσχυντες φοιτητικές συνελεύσεις δεν απαιτούν μία ελάχιστη πλειοψηφία επί του συνόλου των φοιτητών για να μπορούν να λάβουν απόφαση; Ετούτα τα λαμόγια δεν χαμπαριάζουν από τέτοια... banana republic uber alles.

    ΑπάντησηΔιαγραφή