26 Ιουνίου 2009

rest in peace jacko



























δεν είναι μόνο ότι μεγαλώσαμε ακούγοντάς τον. ο τύπος ήταν τεράστιος, δεν ήταν η καρικατούρα που πρόβαλλαν τα media! έχει πεί μερικά από τα καλύτερα τραγούδια ever, όπως αυτό. ξενέρωσα πρωί πρωί...

9 σχόλια:

  1. Κι έχω την αίσθηση πως μόλις περάσουν λίγα χρόνια, όλα οι μελανές στιγμές του θα σβήσουν και θα απομείνει μόνο η αξία της μουσικής του. Όλα ξεκινούν από το ότι ήταν ένα παιδί-θαύμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και εκτός από παιδί θαύμα, ηταν και κακοποιημένο παιδί. τουλάχιστο ας του δώσουμε ένα μικρό ελαφρυντικό..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ώραίο post - με λίγες λέξεις είπες αυτό ακριβώς που άρμοζε. Βλέπεις, από το πρωί ακούω κακεντρεχή σχόλια για τον "παιδεραστή" και τον "μαύρο που έγινε λευκός".. Και αναρωτιέμαι πόσο κολλημένοι είναι μερικοί που προσπερνούν την δεδομένη μουσική επιρροή του τελευταίου παιδικού μας "ειδώλου"... Τραγουδάρες όπως το "Can you feel it" και το "Billie Jean" έχουν ορίσει την pop μουσική...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πράγματι έχω διαβάσει και εγώ κάμποσα ανάλογα σχόλια. θα ακούσουμε σίγουρα πολλά ακόμα. πάντως ο green onion μου είπε ότι από το πρωί πολλά μέσα αναφέρουν ότι ποτέ δεν έκανε επέμβαση αλλαγής χρώματος, αλλά ότι έπασχε από σοβαρή δερματική ασθένεια. αλήθεια ή ψέμματα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι σπουδαίοι δίσκοι του ("Off the wall" & "Thriller") και οι αξιοθαύμαστες χορευτικές του ικανότητες άλλαξαν τη μουσική βιομηχανία, επηρέασαν χιλιάδες καλλιτέχνες και μάγεψαν εκατομμύρια κόσμου. Στο τέλος, εγκατέλειψε μία ζωή που μάλλον δεν έζησε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για του λόγου το αλληθές αντιγράφω απο wikipedia (ωστόσο υπάρχει και σε άλλες πηγές, πχ στο έγκυρο γενικά allmusic.com):

    Jackson's skin was a medium-brown color for the entire duration of his youth, but starting in the early 1980s, his skin gradually grew paler. This change gained widespread media coverage, including rumors that Jackson was bleaching his skin. In the mid-1980s, Jackson was diagnosed with vitiligo and lupus; the latter was in remission in Jackson's case, and both illnesses made him sensitive to sunlight. The treatments he used for his condition further lightened his skin tone, and, with the application of pancake makeup to even out blotches, he could appear very pale.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. πάντα αξιόπιστος ο green. :)

    έπαιξε το νετ στο σπίτι, ετοιμάσου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κοιτάξτε, πάντα θα υπάρχει η στριμμένη φάτσα του "εναλλακτικού" απέναντι στο εμπορικό (κι ο Τζάκσον την μεγάλωσε με την προσωπική του ζωή), αλλά αν έπρεπε να στείλουμε μία κασέτα με 5 τραγούδια του πλανήτη μας στο διάστημα για να τα ανακαλύψουν εξωγήινοι, τουλάχιστον 1 θα ήταν δικό του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. για μενα η κουβέντα τέλειωσε όταν διάβασα πολλούς μαύρους μουσικούς τους οποίους σέβομαι (πχ ο questlove των roots) να αναφέρονται σε αυτόν ως τον elvis των μαύρων... απλά είμαστε τόσο απομακρυσμένοι απο αυτή την κουλτούρα και το τι σήμαινε για τους μάυρους της αμερικής μια τόσο καθολική αναγνώριση ενός "δικού τους" που είναι εύκολο να τον διαγράψουμε με μια κατηγορία για παιδοφιλία (απο την οποία αθωώθηκε).

    το καλλιτεχνικό δεν το πιάνω καν όπως θα παρατηρήσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή