24 Αυγούστου 2009

Παράλογο;

Γύρισα χθες από τις διακοπές τσέπης των δύο εβδομάδων και ήρθα από την ακόμη μαυρισμένη γενέτειρα του 2007 στην κατακα(η)μένη πρωτεύουσα του 2009. Μία απ' τα ίδια, άλλη μία φορά. Πόσες ακόμα; Έλα τώρα, αφού όλοι το ξέρουμε: χιλιάδες φορές ακόμα τα ίδια ακριβώς θα γίνουν σε τούτο το έκτρωμα που έχει το χιούμορ να αυτοαποκαλείται ελληνικό κράτος. Γιατί θα μου πεις; Έλα που δεν ξέρουμε κι από πάνω, εμείς οι ίδιοι που αγανακτούμε, βρίζουμε, διαδηλώνουμε, γράφουμε ποστ, στέλνουμε sms, σβήνουμε τα φώτα στα μπαλκόνια κτλ. πάμε τσουκ κάθε 3-4-2,5 χρόνια (με κάθε ευκαιρία τέλος πάντων) και τους ξαναψηφίζουμε, αυτούς ακριβώς τους ίδιους, που έχουν το απύθμενο θράσος και περιφέρονται 60+τόσα χρόνια τώρα και μας κάνουν μαθήματα και υποδείξεις. Γιατί έτσι μας συμφέρει, για να βάλουνε την ανιψούλα μας στο δημόσιο, για να δώσουμε μετάθεση στο γιόκα μας, για να πάρουμε την άδεια νομιμοποίησης του αυθαιρέτου μας, για να μειώσουμε τα χρέη στην εφορία, να σβήσουμε καμιά κλήση στην τροχαία, να πάμε εκδρομή στη Μύκονο με τη ΔΑΠ/ΠΑΣΠ/WTF μπας και βγάλουμε καμιά γκόμενα κ.ο.κ.

Μην ανησυχείτε λοιπόν (όπως έλεγε πολύ σωστά και τον Δεκέμβρη ο φαντασμένιος σ' εκείνο το εκπληκτικό κείμενο), δεν θα γίνει επανάσταση. Πάλι οι ίδιοι θα βγουν, πάλι τριχίλιαρα θα δώσουνε, θα ξανακάψουν ό,τι βρουν, θα ξαναβάλουν 5 μύρια σπίτια εντός σχεδίου πόλεως και τα λοιπά. Αυτή η πατέντα είναι το μόνο επιτυχημένο σύστημα που δούλεψε στην Ελλάδα μετά το '40, αυτό είναι το ελληνικό θαύμα, το greek dream, το πατροπαράδοτο μοντέλο ανάπτυξης: τσιμέντο, φωτιά, αντιπαροχή, διορισμός. Βάλτε και λίγη κόκα κόλα με ιδιωτική τηλεόραση και είστε μέσα.

Μην ανησυχείτε για τον δικομματισμό που δήθεν τάχα μου "περνάει κρίση" ο καημένος τόσα χρόνια πια και ζορίζεται να πιάσει το 99,99% που είναι η πραγματική του απήχηση στο λαό μας, μια χαρά θα τα πάει, περίφημα. Γιατί όταν έρχεται η θεσούλα, όταν κουμπώνει ο διορισμούλης όλα αλλάζουν σ' αυτό τον κόσμο.

Καλά να πάθουνε λοιπόν όσοι κλαίνε τώρα τα σπίτια τους στην ΒΑ Αττική και τους έχουν υποστηρίξει ένα σκασμό φορές, καλά να πάθω και 'γώ στην Ηλεία που κάψανε τη μισή οικογενειακή μου περιουσία και χάθηκαν μεταξύ των 80 νεκρών και 2 συμμαθητές μου, καλά να πάθουμε όλοι με αυτά τα σκατά που έχουμε φτιάξει για κράτος και τα τρώμε στα μούτρα κάθε μέρα, καλά να πάθουμε όλοι μας. Έχουμε την χώρα που μας αξίζει στον απόλυτο βαθμό.


Υ.Γ. Κι επειδή πάντα στο τέλος ψάχνει κανείς να βρει μία διέξοδο, ένα θετικό μήνυμα, ε, αυτό είναι το εξής: μόνο όταν τελειώσουν τα λεφτά πλήρως και δεν υπάρχει ψιλό ούτε για μισθούς ούτε για συντάξεις ούτε για το ρεύμα στα φανάρια θα καταρρεύσει αυτό το κράτος και θα μπορέσουμε να ονειρευτούμε κάτι το διαφορετικό (Θα σας έλεγα κάτι βαθυστόχαστα για προσωπικές ευθύνες που έχουμε όλοι μας και πρέπει επιτέλους να τις αναλάβουμε και άλλα τέτοια ωραία, αλλά ο Έλληνας δεν καταλαβαίνει από τέτοιες φλωριές-μόνο από φράγκα καταλαβαίνει. Όταν στερέψουν όλα κάτι μπορεί να γίνει λοιπόν, αν και μεταξύ μας, ακόμη και τότε ξέρω ότι δεν θα κρατήσει για πολύ).

8 σχόλια:

  1. Πολύ δυνατό κείμενο. Συμφωνώ 100%

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μα να μην έχει Πρετεντέρη σήμερα!!!??? που πάει αυτός ο κόσμος;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ δυνατό κείμενο, πράγματι.
    Αυτοί είμαστε. Το βόλεμα μας κι ας καούν όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τίποτα από αυτά που γράφεις δεν είναι παράλογα,το αντίθετο μάλιστα. Η λογική μας εμπνέεται και εξαντλείται στο βόλεμά μας. Όμως επειδή πιστεύω και στη διαφορετικότητα του καθενός,εξακολουθώ να λέω (ελπίζω) πως "καθένας έχει τον παράδεισο που του αξίζει".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αδοξοι μπασταρδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. κάποιος έχει διαβάσει σίγουρα Ραφαηλίδη...και πολύ καλά έκανε...
    αλλά εννοείται πως όλα τα έχουμε γραμμένα στα παλιά μας τα blog...

    ΑπάντησηΔιαγραφή