23 Σεπτεμβρίου 2009

4 λόγοι που κάνουν το let it be μάλλον τον αγαπημένο μου beatles δίσκο





























  1. two of us
  2. across the universe
  3. the long and winding road
  4. το γεγονός ότι στην παραγωγή μπλέχτηκε ο phil spector, άσχετα αν άργησε πολύ να κυκλοφορήσει αυτή η εκδοχή του δίσκου. αλλά αυτό είναι μία τεράστια ιστορία..

5 σχόλια:

  1. Όταν γράφεις "άργησε πολύ να κυκλοφορήσει αυτή η εκδοχή του δίσκου" ελπίζω να μην εννοείς το απεικονιζόμενο Let It Be... Naked γιατί με αυτό σίγουρα δεν έχει καμία σχέση ο Spector. Αυτός έβαλε το χεράκι του στο αυθεντικό άλμπουμ του 1970. Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. διαφωνώ καθέτως, το let it be , όπως πρωτοκυκλοφόρησε, είναι ένα άνισο άλμπουμ, η ωμή δύναμη των τραγουδιών του, κατακρεουργήθηκε με τη σιδερωμένη ενορχήστρωση του Σπέκτορ (ο οποίος μου είναι φοβερά αντιπαθής), τραγούδια όπως το i' ve got a feeling ή το dig a pony γλύτωσαν ευτυχώς απο τις ισοπεδωτικές του ενορχηστρώσεις. ευτυχώς που βγήκε το naked.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το αγαπημ΄ενο σου? really???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. thnx για τη διόρθωση. είχα την εντύπωση ότι το naked ήταν με το spector μια και η συνεργασία τους ήταν περιπετειώδης. μπέρδεψα τις ιστορίες.

    gilles, μάλλον! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλημέρες σε όλους... oksi, η σπεκτορική σου μανία αποκαλύφθηκε (χεχε)---αν και βασικά, το μεγαλύτερο πρόβλημα του δίσκου δεν ήταν η ασφυκτική ενορχήστρωση του φυλακισθέντα πλέον μουσικού, όσο το ότι τα σκαθάρια ήταν ήδη διασπασμένα κατά την ηχογράφησή του. Ο καθένας τραγουδάει μόνος του... Δεν ξέρω ποιος είναι ο δικός μου αγαπημένος δίσκος των Beatles, ίσως το White Album, ίσως το Rubber Soul, δεν ξέρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή