30 Νοεμβρίου 2009

av

Γιατί πρέπει να αλλάξουμε, επειδή το λέει ο Αλμούνια; Κάποιοι δεν πιστεύουν ότι τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν πρόβλημα, κάποιοι δεν πιστεύουν ούτε καν ότι έχουμε χρεοκοπήσει. Κόλπο είναι της ευρωπαϊκής κοινότητας εις βάρος μας.

Πρέπει να προχωρήσουμε γιατί μας το επιβάλλουν; Στις χώρες της κοινότητας οι άνθρωποι παίρνουν μεγαλύτερους μισθούς από μας. Έχουν μικρότερη ακρίβεια, χαμηλότερες τιμές, χαμηλότερο κόστος ζωής. Έχουν καλύτερη παιδεία και περίθαλψη. Μικρότερη ανεργία. Δουλεύουν λιγότερες ώρες και ζουν σε πιο ανθρώπινες πόλεις. Με μικρότερη διαφθορά. Και λιγότερες κοινωνικές ανισότητες. Μας «επιβάλλουν» δηλαδή να περνάμε καλύτερα; [via]

3 σχόλια:

  1. Όταν τα ΄λεγε 5 χρόνια αυτά ο Γεωργελές τον έλεγαν πασόκο. Τώρα;

    Το πρόβλημα της χώρας είναι ταξικό (και λυπάμαι που χρησιμοποιώ τέτοιους όρους). Οι βολεμένοι του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ των τελευταίων 3 δεκαετιών σε δημόσιο και μη τρώνε συνεχώς τους απέξω. Καταναλώνουν συνολικά περισσότερα απ' όσα παράγουν. Από την μεταπολίτευση και μετά, δημοσιοϋπαλληλίκι (κι όχι μόνο), σπίτι, αυτοκίνητο, εξοχικό, δεύτερο αυτοκίνητο (τζιπ), πούρο και φύγαμε...

    Ποιός Αλμούνια και ποιά Ευρώπη. Οι μισοί Έλληνες τρώνε τους άλλους μισούς 3 δεκαετίες τώρα και δεν πρόκειται να αλλάξουν μυαλά με καμία κυβέρνηση.

    Εμείς λέμε ότι υπάρχει πρόβλημα. Που δεν έχουμε ούτε σπίτι ούτε 2.000 το μήνα. Αυτοί δεν βλέπουν πρόβλημα. Μια χαρά τους πήγε ως τώρα.

    So simple.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μου αρεσει η αυτοαναιρεση για αυτο το εβαλα. πώς το ελεγε ο φιλτατος conor?

    and if you swear there is no right or wrong, how can you say it like you're right?

    ΑπάντησηΔιαγραφή