3 Νοεμβρίου 2009

Αριστερά σημαίνει μίσος;


Διαβάζω στα Νέα

Στόχος νεαρών που δήλωσαν «αντιεξουσιαστές» έγινε το βράδυ της Δευτέρας η γνωστή συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου της με τίτλο «Ο χρόνος πάλι», στον πολυχώρο «Φλοράλ» στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τα Νέα, μία ομάδα επτά νεαρών εισέβαλε στην αίθουσα και πέταξε αυγά εναντίον της. Οι νεαροί ζήτησαν από τη συγγραφέα να αποχωρήσει, απαιτώντας μάλιστα να παρουσιάζει στο εξής τα βιβλία της στο Κολωνάκι.

«Ορισμένοι αισθάνονται κατατρεγμένοι, εγώ δεν είμαι. Η ενέργεια δείχνει το κοινωνικό μίσος που θεωρείται επαναστατικό, ενώ είναι συντηρητικό. Όλη η ενέργεια, ακόμα και η συμπεριφορά τους, δείχνει φονταμενταλιστική νοοτροπία. Δεν είναι τα αυγά αυτά καθαυτά, που είναι μία παλιά ιστορία, που συνήθως χρησιμοποιούνται στο πλαίσιο διαδηλώσεων. Εδώ αισθάνθηκα ότι μου επιτέθηκαν θέλοντας να με πλήξουν ως άνθρωπο» δήλωσε στα Νέα η κ. Τριανταφύλλου.

Όπως είπε, έχει δεχτεί και παλιότερα απειλές. Συγκεκριμένα, την έχουν απειλήσει με μαχαίρι έξω από το σπίτι της, ενώ τής έχουν διαμηνύσει πως «θα την πάθω σαν την Κούνεβα, αλλά από αριστερά».

«Εγώ τα έχω συνηθίσει όλα αυτά -και ίσως οι άνθρωποι αυτοί σε δύο χρόνια να πιστεύουν κάτι άλλο» πρόσθεσε.

Πάντως, η εισβολή των νεαρών στο «Φλοράλ» δεν διέκοψε την εκδήλωση, που ολοκληρώθηκε κανονικά με την ομιλία της συγγραφέως, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους πολίτες που είχαν πάει στον πολυχώρο για την παρουσίαση του βιβλίου.


// ή αλλιώς: γιατί η αριστερά και η "αριστερα" δεν θα κάνει ποτέ τίποτα στην Ελλάδα.

10 σχόλια:

  1. αχ ινβερτεντ, στο μπλογκ αυτο θα τσακωνομαστε μεταξυ μας μου φαινεται! δε μας φτανουν τοσα μεηλ καθε μερα.

    αυτοι οι μαλακες ειναι μια εκφρανση μονο της αριστερας, υπαρχουν κ αλλες εκφρασεις. μη γενικευεις - μηδενιζεις σε παρακαλώ πολύ! :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. εκφραση - εκφανση! μπερδεύτηκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα σχόλια στο buzz και στο tvxs εξηγούν πάρα πολύ καλά και πάρα πολύ σύντομα τους λόγους του γενικότερου ξεπεσμού.

    Φαντάσου τι θα γίνει σε 1 μήνα...

    Θα βγαίνουν οι αναρχικοί από τα στενά και θα σου ζητάνε πιστοποιητικά επανάστασης.

    Αυτά παθαίνεις όταν έχεις κάτι τύπους σαν τον Τσίπρα και την Κανέλλη στην εκπροσώπηση της αριστεράς...

    Τρώμε τώρα στη μούρη τους τσε γκεβαρα του δακτυλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ναι, ***ΑΛΛΑ*** δεν τους μάζεψε κανείς από την αριστερά.

    Ίσα - ίσα, τους καλόβλεπε τόσα χρόνια, σε καταλήψεις, σε πορείες, σε ψηφους, σε έντυπα, σε, σε, σε...

    Ετοιμαστείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ξαναλέω, υπάρχει και άλλη αριστερά.

    βέβαια λέγοντας ξανά και ξανά αριστερά χάνουμε την ουσία και θα σχολιάσει κάποιος τι σημαίνει αριστερά και θα γαμηθεί η κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σε παλίο κείμενο στη λίφο η Σώτη είχε γράψει "Ο αναρχισμός, η επανάσταση, είναι μεγάλες περιπέτειες του ανθρώπινου μυαλού, δεν είναι γιορτές μίσους"......
    γιατί να τους μαζέψει, τους βολέυει τόσο πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγω λεω αν ακουσετε προοδευτοκους, αριστεριστες, φιλελευθερους, αναρχικους και λοιπους αυτοαποκαλουμενους ανοιχτομυαλους να ερχονται, κρυφτειτε οπου βρειτε και κρυψτε και κανα οπλο μεσα στην καμπαρντινα σας.
    υπαρχει μια θεωρια που λεει οτι για να σας κανουν και σας ανοιχτομυαλους, σαν του λογου τους ειναι απαραιτητο να σας ανοιξουν το κεφαλι στα δυο.εκει εξαντλειται ο σεβασμος και η φιλελευθερια τους.ενταξει μαγκες τυχαια βρηκα το μπλογκ σας και μου φαινεται πολυ ενδιαφερον, αλλα δεν χρειαζεται να τα μασατε.τα παιδακια ειναι ζωα αντιστοιχα των χρυσαυγιτων.για να μην πω χειροτερα, μιας και οι δευτεροι δεν εχουν τουλαχιστον την αυταπατη της ελευθεριας και του ανθρωπισμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε, παρόμοιο σχόλιο έκανα στο buzz σήμερα με αφορμή αυτό το περιστατικό.

    Είναι εκείνο το πρόβλημα που καταδυναστεύει τους ανθρώπους που πιστεύουν ότι έχουν βρει ρε παιδί μου την απάντηση. Την Αλήθεια του Σύμπαντος. Ότι πάει, την βρήκανε-την ξέρουνε και οι υπόλοιποι είναι λάθος.

    Όταν το πεις αυτό το πράγμα στον εαυτό σου, το επόμενο βήμα είναι να επιβληθείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. τι αφελεια ομως και αυτη.να νομιζεις οτι κατεχεις το φως το αληθινο και ολοι οι αλλοι ζουν στο σκοταδι.τι θρασος ομως να προσπαθεις να την επιβαλεις.λες και σου ζητησε κανεις να του ανοιξεις τα ματια.ειδες ομως τι γινεται οταν μαθεις ν απολαμβανεις μονο σε συναρτηση με τους "αλλους".γινεται αυτο που λες.τους επιβαλεσαι(και επειδη δεν εχεις και πιο εξυπνο τροπο,γινεσαι τραμπουκος και αναιτια βιαιος) και στην τελικη χανεις και το δικιο σου(αν υπαρχει).
    ελεος.καντε οτι θελετε αλλα υπαρχει και κατι βασικο και λεγεται κοινωνικη ευγενεια.
    αλλα οταν σ ενα ιδιαιτερα σκεπτομενο μπλογκ συζηταμε ακομη τ αυτονοητα τι να περιμενει κανεις.να η καταντια μας.

    μα στην σωτη τριανταφυλλου.
    και να πεις οτι δεν ειναι μαστ ο μπουκοφσκι σε τετοιους κυκλους.τελος παντων.

    καλη συνεχεια παιδια και καλα κουραγια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή