3 Νοεμβρίου 2009

the shield


γενικώς αποφεύγω να βλέπω σειρές, τρώνε τόσο πολύ από το χρόνο μου. βέβαια σε χαλαρώνουν μια χαρά όταν γυρίζεις από τη δουλειά κατάκοπος το βράδυ στο σπίτι (!). τέλος πάντων, τους τελευταίους μήνες έβλεπα τις 7 σεζόν της αμερικάνικης σειράς shield. πρόκειται στην ουσία για περιπέτεια, πώς μια επίλεκτη ομάδα από μπάτσους λειτουργεί στα ισπανικά και μαύρα γκέτο του λος άντζελες. first things first, ναι είναι διεφθαρμένοι, ωστόσο η σειρά μας βάζει σε σκέψεις. εκεί που πας να τους μισήσεις, γίνεται κάτι που τους συμπαθείς. ο vic mackey, ο αρχηγός της ομάδας και ο πιο μπάσταρδος από όλους που καταφέρνει να παρασέρνει τους υπόλοιπους (ή μήπως αυτή είναι μια φθηνή δικαιολογία;) ζει διαρκώς μέσα στο άγχος (και μαζί του και εμείς) προσπαθώντας να μην αποκαλυφθούν οι παράνομες πρακτικές του. έτσι πάει όλη η σειρά μέχρι το τελευταίο επεισόδιο. κυριολεκτικά. το οποίο τελευταίο επεισόδιο είναι συγκλονιστικό, καλύτερο ακόμα από αυτο του six feet under, και το ĺost πολύ δύσκολα βλέπω να κάνει τέτοιο φινάλε. δε θέλω να αποκαλύψω τι γίνεται τελικά, αλλά πραγματικά όλα γίνονται πουτάνα. συγχωρήστε μου παρακαλώ τον παραλληλισμό, αλλά μου θύμισε (τηρουμένων των αναλογιών) τα τελειώματα στις ταινίες του trier. κάθαρση! θα αναρωτηθεί κανείς διαβάζοντας αυτό το ποστ, αν αξίζει να δει μια σειρά μόνο και μόνο για το φοβερό τέλος της. η απάντηση είναι ναι, εαν έχετε αρκετό χρόνο και δε θέλετε να περνάτε όλη σας την ελεύθερη ώρα βλέποντας τα αριστουργήματα που προτείνει ο inverted_a.

υγ. στη φωτογραφία, ο συγκλονιστικότερος και αγαπημένος μου χαρακτήρας shane vendrell.
υγ2. μια αγαπημένη λέξη που τελευτάι ακούω συχνά, αντ-ιήρωας, yep το shield έχει πολλούς.
υγ3. η πιο αχώνευτη φάτσα μπάτσου γουρουνιού, του βικ δηλαδή, έχει ελληνικές ρίζες! :)

10 σχόλια:

  1. το σιλντ υπεργαμεί, υπεργαμεί όμως. και για κάποιο λόγο το είχα αφήσει στην τρίτη σεζόν. πόσο απίστευτο. πόσο ψηθηκα να το τελειώσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κακό με τις σειρές είναι ότι στη θέση μία σειράς που έχει π.χ. 4 κύκλους, μπορείς να δεις τα άπαντα του Χίτσκοκ, του Αντονιόνι και του Μπουνιουέλ μαζί.

    Τώρα θα μου πεις, γιατί να θέλει ένας φυσιολογικός άνθρωπος να δει τα άπαντα του Χίτσκοκ, του Αντονιόνι και του Μπουνιουέλ, αλλά σ' αυτό δεν έχω τι να σου απαντήσω.

    Μπορώ να σας βεβαιώσω όμως ότι η καλύτερη σειρά όλων των εποχών ήταν ο Α΄Κύκλος του Twin Peaks. Ααα! την είχε σκηνοθετήσει ένας τύπος που τον έλεγαν... κάτσε να δεις... David κάπως Lynch νομίζω.

    Όλα αυτά μετά τους 2 Ξένους πάντως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μελ αν γουσταρεις τοσο τις πρωτες σεζον, δεν εχεις δει τπτ! :)

    5η 6η και 7η ειναι όλα τα λεφτά, πολύ ανώτερες από τις πρώτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. α ναι κάτι που ξέχασα και έχει νομίζω σημασία, για μια ολοκληρη σεζόν παίζει η γκλεν γκλοουζ και στην επόμενη ο τεράστιος φόρεστ γουιτάκερ. και σε κάποια επεισόδια κάνει γκέστ ο andre3000 των outcast.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φοβερο τελος! Στο τελευταιο επεισοδιο ο Βικ καταφερε να παρει πισω οποια συμπαθεια ειχε δημιουργησει απο τη 2η σεζον κ μετα και να επιβεβαιωσει πως δεν ειναι τιποτα αλλο απο ενα λαμογιο βρωμικο μπατσο οπως ειχαμε ολοι δει στην αρχη της πρωτης σεζον, πριν προλαβουμε να τον συμπαθησουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ευχαριστούμε για το σπόιλερ! :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αντιγραφή-επικόλληση αποσπασμάτων από μια ανάρτηση που είχα κάνει με τις 10 αγαπημένες μου σειρές:

    "Χωρίς υπερβολές πρόκειται για την καλύτερη ρεαλιστική αστυνομική, με σαιξπηρικές διαστάσεις, σειρά στην ιστορία της μικρής οθόνης."

    "Όλοι οι ηθοποιοί του The Shield είναι κάτι παραπάνω από τέλειοι στους ρόλους τους, αλλά θέλω να αναφερθώ συγκεκριμένα στους μοναδικούς-ανεπανάληπτους Michael Chiklis (Vick Mackey) και Walton Goggins (Shane Vendrell)... είναι ηθοποιάρες με όλη τη σημασία της λέξης και θα είναι πάρα πολύ κρίμα αν χαθούν τελείως τώρα που τέλειωσε η σειρά."

    "ΥΓ: Κατά τη γνώμη μου (όπως πάντα), το The Shield έχει το καλύτερο τέλος που έχω δει σε σειρά (μέχρι στιγμής βέβαια), σαν αρχαιοελληνική "τραγική ειρωνεία" και σαν την απόλυτη "θεία δίκη"." Άντε να δούμε και του LOST...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. φανταστική σειρά. Δυστηχως την αφησα και εγω στην 5 σεζον οπου και έμπλεξα με άλλες σειρες.
    Ισως υπάρχει και η πιο σκληρη σκηνη στην ιστορια των tv σιριαλ. Εκει που απειλουν τον διοκητη να κανει "κατι" και τον βιντεοσκοπουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. θα συμφωνήσω ότι είναι η πιο σκληρ'η σκηνή. ωστόσο, έχω την αίσθηση οτι δεν εχεις δει ακομα τη συγκλονιστικοτερη (βιαιη) σκηνη. :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. παρα πολυ καλη σειρα.την ειχε βαλει το mega πριν κανα δυο χρονια περιπου,ετσι την εμαθα.Πριν απο ενα περιπου μηνα ειδα οτι την ξαναβαλαν και επαιζαν την εβδομη σαιζον την οποια και δεν ειχα δει ποτε μιας και ειχα σταματησει το Shield στην εκτη οταν και ανακαλυψα το dexter.Λαθος μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή