7 Νοεμβρίου 2009

V for Vendetta


Έβλεπα προχθές (remember, remember the fifth of November...) το v for vendetta και παρότι το είχα δει δύο φορές όταν βγήκε, με ρούφηξε μονομιάς μέχρι το τέλος. Όσο μονόπλευρη και λαϊκίστικη κι αν είναι αυτή η ταινία, όσες ελλείψεις κι αν έχει σε όλα τα σημεία, αυτό δεν της στερεί το γεγονός ότι πρόκειται μάλλον για ό,τι πιο επαναστατικό έβγαλε ποτέ η μεγάλη βιομηχανία. Σκεφτείτε το, είναι μία ταινία η οποία παίρνει 100% το μέρος ενός επαναστάστη, ο οποίος δεν ζητάει μόνο προσωπική εκδίκηση, αλλά ανατροπή της κυβέρνησης - προσθέτει μάλιστα πως οι λαοί δεν πρέπει να φοβούνται τις κυβερνήσεις, οι κυβερνήσεις πρέπει να φοβούνται τον λαό. Προλεταριακή συνείδηση για την γενιά του ίντερνετ με τα λεφτά του Χόλιγουντ; Δεν είναι και λίγο.

(click to enlarge the photo)

* Εν τω μεταξύ, οι συμμετοχές για την ψηφοφορία των καλύτερων ταινίων της δεκαετίας έχουν ξεπεράσει τις 30. έχουμε ακόμα κάτι παραπάνω από 3 εβδομάδες για την τελική ημερομηνία - διαδώστε το παιχνίδι της λίστας σε όσους περισσότερο γίνεται για να έχουν ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα αποτελέσματα (ήδη είμαι πολύ περίεργος να δω ποιες ταινίες θα επικρατήσουν)!

** Λεπτομέρειες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ

3 σχόλια:

  1. Οχι, η ταινία μου έσπασε τα νεύρα όταν την είδα. Χειρότερη και πιο ισοπεδοτική μεταφορά του κομικ δεν γινόταν... Για μενα απλά πουλάει επανάσταση και είναι ακίνδυνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υ.Γ. Πολύ θα ήθελα να συμμετάσχω στην ψηφοφορία για τις ταινίες αλλά ειλικρινά χάνω τη μπάλα οταν προσπαθώ να σκεφτώ ταινίες των 10 τελευταίων χρόνων. Θα ξεχάσω πολλές και δεν θέλω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. -Εντάξει, πουλάει επανάσταση, αλλά δεν είναι και ότι πιο συνηθισμένο να πουλάει το Χόλυγουντ επανάσταση τέτοιας μορφής. Τέλος πάντων, δεν επιμένω περισσότερο...

    -Και τι έγινε αν ξεχάσεις κάποια; Εγώ θα ξεχάσω πολλές(!) Παιχνίδι είναι, έλα, ξανασκέψου το. Έχεις 3 βδομάδες++ να διαλλέξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή