15 Ιανουαρίου 2010

Παρακαλείται ο κ. Αργύρης Ζήλος,


όπως δημιουργήσει άμεσα ένα προσωπικό blog/site/forum/οτιδήποτε για να μπορούμε να διαβάσουμε τις αναλύσεις του και τις δισκοκριτικές του χωρίς να ανατρέχουμε σε τρίτα έντυπα. Ή να εκδώσει περιοδικό αμιγούς κριτικής που να κάνει 50 ευρώ το τεύχος, δεν έχουμε αντίρρηση, ευχαριστώ.





#1
Το «μου άρεσε-δεν μου άρεσε» είναι τελείως κτηνώδες. Αποκτά όμως ουσία από τη στιγμή που έχεις πείσει τον αναγνώστη σου ότι η άποψή σου διαμορφώνεται επειδή συνηγορούν κάποιες συνθήκες. Μπορεί κάποιος να διαφωνεί συχνά μαζί σου. Αλλά συνεχίζει να σε διαβάζει επειδή τον έχεις πείσει με τον τρόπο που γράφεις. Βέβαια για να συνεχίσει πρέπει να έχει ακολουθήσει κάποιες υποδείξεις σου και να μην τον έχεις κρεμάσει. Ειδάλλως κάποια στιγμή θα σου πει «παράτα με ρε φίλε, έχω χαλάσει τόσα λεφτά και δεν έχω δει φως». Και εκεί τελειώνει και η καριέρα σου, τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο αναγνώστη».

#2
Η αποδοχή της μουσικής είναι θέμα συναισθηματικό κατά πρώτο λόγο, κατά δεύτερο λόγο είναι θέμα παιδείας και πιστεύω ότι άπαξ και κάτι αρέσει σε κάποιους είναι θέμα χρόνου να διαπιστωθεί κατά πόσο αυτό το πράγμα έχει και κάποια καλλιτεχνική και αισθητική αξία ή όχι. Ούτως ή άλλως πάντα υπήρχαν πράγματα κατευθυνόμενα φτιαχτά κατασκευασμένα και πάντοτε υπήρχαν πράγματα που ξέφευγαν από τις προδιαγραφές και απευθύνονταν στον κόσμο μόνο με τη μουσική τους αξία. Δεν θα αλλάξει κάτι τώρα επειδή η παραγωγή έχει γίνει πιο απλή και κοστίζει λιγότερο. Ίσα ίσα τώρα θα φτιάξει κιόλας γιατί θα έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε κατευθείαν πλέον τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τους δημιουργούς.

#3
ΑΓΝΩΣΤΗ ΑΟΙΔΟΣ (δε θυμάμαι το όνομα της) -ΕΛΑ ΦΙΛΑ ΜΕ
Κάτσε, ρε κοπέλα μου, να πιούμε ένα καφέ να το συζητήσουμε πρώτα!
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ- ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ
Ποτέ δεν ήρθα
...και το κορυφαίο...
ΔΑΚΗΣ- ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ
Θα τη χρειαστείς, μεγάλε!

5 σχόλια: