26 Ιανουαρίου 2010

αϊτη



έχω σταματήσει να συμμετέχω σε τηλεμαραθώνιους, συγκέντωση χρημάτων για καλό σκοπό κτλ εδώ και καιρό, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τη unicef η οποία θυμίζω είναι οργάνωση του ΟΗΕ. τέλος πάντων, γνωστά αυτά, την ώρα που στα δελτία βλέπουμε ανθρώπους να παίζουν ξύλο κυριολεκτικά για λίγο ψωμί, οι αμερικανοί αποβιβάζουν διαρκώς στρατό στην αϊτή, απαγορεύοντας να προσγειωθούν αεροπλάνα άλλων χωρών με βοήθεια, γεγονός με μεγάλο κόστος σε ανθρώπινες ζωές. και μέσα σε όλα αυτά, έρχεται η ιστορία του μέχρι πρότινος συμπαθούς wyclef jean να επιβεβαιώσει τα παραπάνω. κρίμα, είχα αγοράσει και ένα cd του, ίσως το πουλήσω. μπορεί και όχι, έχει την κομματάρα μέσα. έλα inverted_a, πάρε την πάσα και ασχολήσου με το επόμενο αναπάντητο ερώτημα, σημασία έχει και η ζωή του καλλιτέχνη ή μόνο το έργο του; :)

ps. όσα λεφτά και να μαζέψουμε, και να τα στείλουμε και στους ανθρώπους, η μοίρα τους είναι προδιαγεγραμμένη.
Η Αϊτή θα είναι, στην ουσία, αποικία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Το δάνειο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων που ανακοίνωσε το ΔΝΤ ότι θα δώσει στην Αϊτή, θα προστεθεί στα άλλα 165 εκατομμύρια που χρωστά η χώρα στο διεθνή χρηματοπιστωτικό οργανισμό και θα διέπεται από τους ίδιους ληστρικούς όρους του παρελθόντος.

2 σχόλια:

  1. Μόνο το έργο του.

    ΥΓ: Γιατί, η Ελλάδα χρωστάει λιγότερα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι ενδιαφέρεστε διαβάστε και το The Shock Doctrine της Naomi Klein που λέει από πρώτο χέρι πως κάνε μπίζνες το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα.
    Καμία σχέση με αυτά που χρωστάει (και σ'αυτούς που τα χρωστάει) η Ελλάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή