27 Ιανουαρίου 2010

Και το όνομα αυτού... iPad



πού παραγγέλνω;

info_1 |   info_2info_3

δείτε και ένα από τα videos που παρουσιάστηκαν σήμερα:


Αυτή η εταιρία είναι το μόνο πράγμα στον πλανήτη που με κάνει να θέλω να βγω από το σπίτι και να ξοδέψω. It's Magical.

16 σχόλια:

  1. Eκει που ειχα κοντρολαρει τα εξοδα,μπαινει ο διαολος με το μηλο και με τσιγκλαει για νεα αγορα.Μα ελα που ειναι σκετη προκληση γα...τη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γενικά είμαι πολύ συγκρατημένος στα έξοδα, δεν αγοράζω τίποτα βασικά εκτός από τσιγάρα, ποτά και βιβλία (πολλά απ' όλα, δυστυχώς), αλλά σκέφτομαι εδώ και καιρό να αγοράσω ένα laptop. Μετά άρχισα να κοιτάζω τα μικρά notebooks, καθώς και το ipod touch. Θέλω κάτι φορητό με καλή οθόνη βασικά (iphone δεν αγοράζω γιατί γενικά σαν τηλέφωνο είναι απαράδεκτα ακριβό---κινητό να φανταστείς, δεν έχω αγοράσει ποτέ μου. Έχω ένα του 2002 που μου το δάνεισαν).

    Οπότε το ipad έρχεται να καλύψει ακριβώς αυτό που θέλω και σε σχετικά καλή τιμή (συν του ότι η τιμή των προϊόντων της Apple δεν λέει όλη την αλήθεια, καθώς στην συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αποδίδει τα διπλά και τριπλά).

    Είναι θέμα χρόνου να φτάσει στα χέρια μου... Θα το πάρω από Αμερική να μην πληρώνω και αέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αντιγράφω από το πάντα έγκυρο wired:

    * There’s no camera on the iPad.
    * Though Apple is yet to confirm it, on-stage demos of the device during the launch indicate it might not support Flash. That could mean broken pages and some websites that might be off-limits.
    * No multitasking. Apple hasn’t commented on this, but it looks like the iPad works like the iPhone when it comes to apps. It can run just one app at a time and there’s no background processing.

    (http://www.wired.com/gadgetlab/2010/01/a-closer-look-at-apples-new-tablet-the-ipad/)

    αν ισχύουν τα παραπάνω, εμένα άχρηστο μου φαίνεται, ειδικά με κόστος 500$ η έκδοση των 16GB ΧΩΡΙΣ 3G. (+130$ για 3G)

    κατά τα άλλα, η γνώμη μου παραμένει η ίδια για την apple. style over substance. επιπλέον, η επικράτηση του μοντέλου που προωθεί είναι το μόνο που φοβάμαι οτι μπορεί να "νικήσει" τον ανοιχτό χαρακτήρα του διαδικτύου και το file-sharing. όλα όμορφα, τακτοποιημένα, με κόστος αγοράς και χρήσης. λυπάμαι, αλλά δεν θα πάρω. έχοντας αντιμετωπίσει το δίλημμα mac ή pc από μικρός (το μακρινό 1990), θυμάμαι καλά τι πρεσβεύει το κάθε μοντέλο. αν κάποιος αγαπά την ελεύθερη (ας την πούμε και "παράνομη") πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες, όσο κι αν του αρέσει το περιτύλιγμα, καλό θα είναι να μείνει μακριά από την apple και τις πρακτικές της. αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντιγράφω από NY Times:

    http://www.nytimes.com/2010/01/28/technology/companies/28apple.html?hpw

    The iPad “is so much more intimate than a laptop, and it’s so much more capable than a smartphone with its gorgeous screen,” he said in presenting the device to a crowd of journalists and Apple employees here. “It’s phenomenal to hold the Internet in your hands.”

    Other analysts say they have heard similar criticism before — once aimed at the iPhone, which has now been bought by more than 42 million people around the world. These believers say Apple’s judgment on the market is nearly infallible.

    “The target audience is everyone,” said Michael Gartenberg, vice president for strategy and analysis at Interpret, a market research firm. “Apple does not build products for just the enthusiasts. It doesn’t build for the tens of thousands; it builds for the tens of millions.”

    The success of the iPhone and its cousin, the iPod Touch, have shown a path for tablets. People have been willing to pay to customize those devices with applications, turning them into video game machines, compasses, city guides and e-book readers.


    Υπάρχουν μειονεκτήματα, θα έχουν πολλή δουλειά στις επόμενες εκδόσεις, αλλά η γενική αίσθηση είναι ότι ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ. Θα περιμένω λίγο βέβαια να τεσταριστεί από χρήστες, αλλά η πρώτη εντύπωση είναι καλή.

    Θυμηθείτε πόσες χιλιάδες επικρήσεις δέχτηκε το i-Phone όταν βγήκε.

    Και τώρα το 'χει η μισή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αλλο ελευθερο και αλλο παρανομο κυριοι. εχω ubuntu (ενα distribution του linux) και αν εξαιρεσουμε καποιες εξειδικευμενες εφαρμογες σχετικα με το σταθμο, παιζει πολυ καλυτερα και ευκολοτερ απο τα windows. δεν ξαναπληρωνω για λειτουργικο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βασικά την συσκευή αγοράζεις, εκεί είναι το μεγάλο συν (και κυρίως η οθόνη της, η οποία είναι μία δεκαετία μπροστά από τον ανταγωνισμό).

    Το μεγάλο μειονέκτημα είναι οι επιδόσεις. Δεν έχει το Mac OS, αλλά το iPhone OS, άρα χαμηλά χαρακτηριστικά, όχι μουλτιτάσκινγκ, όχι πολλά πράγματα. Δεν πάει να χτυπήσει τα full featured laptops. Ένας πανέμορφος reader/player είναι.

    Εγώ κάτι τέτοιο θέλω, γι' αυτό θα το πάρω. ΑΝ θέλετε κάτι διαφορετικό, σαν μικρό υπολογιστή, ΜΗΝ το αγοράσετε, τουλάχιστον όχι αυτή την έκδοση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ειναι ενα μεγάλο iphone και μου τη σπάει απίστευτα που ο μόνος τρόπος να βάλεις εφαρμογές είναι μέσω του appstore. οπότε όσο όμορφο κι αν είναι I'll pass. Και το επόμενο κινητό μου είναι πιθανό να έχει Android αν αποφασίσω να πάρω κάτι "μοντέρνο" - κι εγω με κινητά μπακατέλες είμαι τόσα χρόνια :)

    ubuntu ftw, εχω βάλει και dock και τα desktop effects και έχω εμπειρία παρόμοια με os x σε free και open έκδοση. cheers.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. επαναλαμβάνω: η επικράτηση των προϊόντων και του μοντέλου της apple οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια κλειστού τύπου διαδικτυακή πραγματικότητα, όπου θα πρέπει να πληρώνεις για οτιδήποτε κατεβάζεις κ χρησιμοποιείς. το οτι το iphone πλέον το χρησιμοποιεί η μισή υφήλιος δεν μου λέει κάτι: από πότε έγινε η αποδοχή του κόσμου κριτήριο για το αν μια εξέλιξη/τεχνολογία/whatever είναι θετική ή όχι;

    oksi, δεν είναι μόνο το αν θα πληρώσεις λειτουργικό ή όχι. τουλάχιστον τα pc σου επιτρέπουν να επιλέξεις αν θα χρησιμοποιήσεις linux ή όχι. και αυτή ήταν από πάντα η λογική τους. ανοιχτά σε τρίτους κατασκευαστές, ανοιχτά σε νέες αρχιτεκτονικές και νέες ιδέες, σε αντίθεση με τα mac που είχαν συγκεκριμένο λογισμικό, και μηδενική δυνατοτητα επιλογής στο hardware. ναι, πρόκειται για προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας. ναι, όντως απευθύνονται στα εκατομύρια και όχι στους χομπίστες (υποβιβάζοντας τους η/υ σε gadget) αλλα με ποιό τίμημα;

    το ελεύθερο vs "παράνομο" (επιμένω στα εισαγωγικά) είναι ένα θέμα που σηκώνει πολλή κουβέντα. συγκεκριμένα για τη μουσική, o b.eno είχε πει πριν 3-4 χρόνια ότι η χρυσή εποχή που κάποιοι έβγαζαν λεφτά πουλώντας μουσική τελειώνει, και ότι αυτή η βιομηχανία γίνεται σιγά-σιγά obsolete (πια είναι η αντίστοιχη λέξη στα ελληνικά ρε γμτ;), όπως για παράδειγμα obsolete έγινε το εμπόριο του λίπους των φαλαινών ως καύσιμο, με την ανάπτυξη άλλων αντίστοιχων τεχνολογιών. εγώ λέω ας βοηθήσουμε τη μουσική βιομηχανία (με την σημερινή της μορφή) να μας αφήσει χρόνους μια ώρα αρχύτερα.

    inverted_a: το να νιώθεις οτι ΚΡΑΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ είναι μια ωραία μεν, ψευδαίσθηση δε. από την άλλη, το να έχεις ελεύθερη πρόσβαση σε περιεχόμενο και υπηρεσίες (όπως ισχύει σήμερα), είναι μια πολύ ωραία και απτή πραγματικότητα.

    πάω για νάνι, γιατί παραμιλάω από τη νύστα. pcs και ξερό ψωμί ρε! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμμερίζομαι τα σχόλια, το ελεύθερο λειτουργικό (και όχι μόνο) είναι το μέλλον αλλά και το σωστό.

    Αλλά κάποια πράγματα είναι πολύ όμορφα και μία φορά στα 5 χρόνια δεν πειράζει να μην τους αντιστέκεσαι...

    linux rulezzz... (αλλά η apple γ@μ@ει!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. inverted_a σε εταιρια που παραγει λογισμικο δε δουλευεις;

    τι ανοιχτος κωδικας και μλκ; ο κοσμος να πληρωνει!! οι developers πρεπει να πεινασουν;;; αντε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα πληρώνεις για το κάτι *παραπάνω*, για αυτό που δεν μπορείς να βρεις πουθενά αλλού. Αυτό κάνει το μήλο, γι' αυτό το δαγκώνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. χαχχαχα, ετσι νομιζεις inverted_a hipster! :pppppppppppppppppppppppp

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ, κάτι εκατομμύρια ικανοποιημένοι χρήστες, οι φυσικοί του CERN και άλλοι άσχετοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. εκατομύρια βλέπουν sex and the city και ακούν lady gaga, αυτό να υποθέσω τα κάνει γαμάτα;

    για το cern τα έχουε ξαναπει, δεν τρέχουν blogger αυτοί, κάτι παραπάνω θα κάνουν.


    υγ. μπορούμε να μετονομασουμε το μπλογκ σε inverted_a vs oksi ή οι γεροι του muppet show! lol

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πιο σημαντικό απο το free software πάντως είναι το open software. δεν είμαι απο τους σκληροπυρηνικούς linuxάδες που δεν χρησιμοποιούν καν εφαρμογές που παίζουν σε Mono επειδή αυτό είναι απόπειρα για reverse-engineering του .NET της Microsoft. Για την ακρίβεια, δεν έχω πρόβλημα να πληρώσω μια εφαρμογή αν θεωρώ οτι το αξίζει. Αλλά θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό ο κώδικας να είναι διαθέσιμος στο κοινό.

    Τα Mac είναι πολύ καλύτερα απο τα προϊόντα της M$ τα οποία το ευρύ κοινό αρχίζει να απεχθάνεται σιγά-σιγά. Επίσης, η ανάγκη που έχουμε ως επαγγελματίες/χομπίστες να βάζουμε ο,τι software θέλουμε και να πειράζουμε ο,τι θέλουμε στο μηχάνημά μας δεν αφορά τον πολύ κόσμο. Απο αυτή την άποψη, go Apple.

    Έχω πάντως την αίσθηση οτι η επόμενη μεγάλη μάχη θα είναι Apple vs Google. Και αν η Google συνεχίζει να υποστηρίζει το open software και να βασίζει τις πλατφόρμες της σε Linux (βλ. Android), τότε go Google!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εκατομμύρια ικανοποιημένοι χρήστες εννοούσα ρε γκρινιάρη, αλλά και πάλι, τι έχει η lady gaga???

    Google vs Apple, συμφωνώ, εκεί πάει το πράγμα για την/τις επόμενες δεκαετία/τίες. Αν έπρεπε να στοιχηματίσω, θα πόνταρα στην Google, αλλά όσα χρόνια ασχολούμαι με υπολογιστές, όση χαρά μου έχει προσφέρει το μήλο, δεν την βρήκα πουθενά αλλού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή