2 Φεβρουαρίου 2010

Lost S06E01 [Spoilers Warning!]

Για να μην μου επιτεθείτε όπως στον προηγούμενο κύκλο, θα γράψω όλα τα άσχημα πράγματα στα σχόλια. Όσοι θέλετε να περιμένετε λίγες ώρες ακόμα, αγνοήσετε αυτό το ποστ.

Θα αναφερθώ σε κάποια μικρά ή όχι συμπεράσματα που βγάλαμε με τον oksikemia του περασμένο ΠΣΚ όπου και ξαναείδαμε τον 5ο κύκλο, αλλά και σε όσα φάνηκαν στην ειδική προβολή του s06e01 που διέρρευσε χθες για λίγες ώρες στο δίκτυο.

Εκείνο που με εντυπωσιάζει πραγματικά είναι που η σειρά έχει ακόμα ενδιαφέρον! Μόνο 2 σειρές παρακολούθησα την περασμένη δεκαετία, το Lost και το Battlestar Galactica (όπως την προηγούμενη μόνο τα X Files και Twin Peaks), αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι θα θα έφτανε 2010 και θα περιμέναμε με αγωνία να δούμε τι θα γίνει στο έπος του άμπρααμς!

Όσοι ανυπόμονοι, στα σχόλια!

3 σχόλια:

  1. Δείτε λίγο πιο προσεχτικά την εικόνα του ποστ. Είναι "ιερογλυφικά" χαραγμένα στο ναό του νησιού και απεικονίζουν 2 "θεότητες" σε πόλεμο. Η μία είναι ο Τζέικομπ και η δεύτερη ο αντίπαλός του, ανώνυμος για την ώρα, γνωστός ιντερνετικά ως Jacob's Nemesis. Θα δούμε που θα το πάνε με την προέλευσή τους, ίσως τους δώσουν προϊστορικές διαστάσεις, ίσως μεταφυσικές, ίσως και κάτι άλλο. Θέλω να σταθούμε στην απεικόνιση: παρατηρήσαμε με τον oksikemia ότι στο τέλος του 5ου κύκλου, όπου ο αντίπαλος του Τζέικομπ έχει πάρει τη μορφή του νεκρού Λοκ, δεν εμφανίζεται ποτέ ταυτόχρονα με το τέρας του καπνού. Όταν ο Μπεν πρέπει να δει το συναντήσει, εκείνος ξαφνικά εξαφανίζεται, και μόλις το τέρας κάνει την εμφάνισή του, ξαφνικά εμφανίζεται πάλι. Κάτι ανάλογο γίνεται και στο νέο επεισόδιο. Πολύ λογικά λοιπόν υποθέτουμε ότι Jacob's Nemesis=Τέρας του καπνού (όπως φαίνεται και στην εικόνα). Εκτός βέβαια εάν και ο ίδιος ο Τζέικομπ μπορεί να πάρει την ίδια μορφή… Πάντως φαίνεται ότι ο Τζέικομπ έχει μεγαλύτερη σχέση με την εμφάνιση του πατέρα του Τζακ, την οποία και χρησιμοποιεί για να μεταφέρει μηνύματα. Σημειώστε πως -αν θυμάμαι καλά- τον πατέρα του Τζακ τον έχουμε δει μόνο να μιλάει, σαν αγγελιοφόρο, δεν αγγίζει ποτέ κάποιον, δεν ενεργεί, μόνο κατευθύνει. Εκείνο που είναι πραγματικά εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι 5 κύκλους τώρα στο νησί, κανένας δεν έχει αναφέρει τον αντίπαλο του Τζέικομπ, ούτε καν ο Ρίτσαρντ!!! Φαίνεται λες και δεν έχουν ιδέα ότι υπάρχει.

    Περνάω τώρα στο μεγαλύτερο ερώτημα του φινάλε του 5ου κύκλου: γιατί όσοι έπεσαν στο νησί την δεύτερη φορά κατέληξαν σε διαφορετικές ημερομηνίες και τρέχουν παράλληλα 2 χωρόχρονοι στο νησί, ένας στο 1977 και ένας στο 2007; Δεν έχω ικανοποιητική απάντηση σε αυτό, αλλά υποπτεύομαι ότι εκεί θα παιχτούν πολλά για τον 6ο κύκλο. Σας έχω άσχημα νέα: στο 1ο επεισόδιο, οι 2 αυτοί χωρόχρονοι γίνονται 3…

    ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ SPOILER [αν δεχτούμε πως το επιεσόδιο που ανέβηκε είναι αυθεντικό και πράγματι έτσι έμοιαζε]: η έκρηξη έγινε, ο σταθμός διαλύθηκε αλλά δεν πέθανε κανείς. Ξυπνάνε και όλα έχουν διαλυθεί, όλοι οι υπόλοιποι έχουν εξαφανιστεί αλλά οι δικοί μας είναι ακόμη ζωντανοί (για λίγο φοβούνται πως πέθανε η Τζουλιέτ, αλλά τελικά την βρίσκουν στα χαλάσματα)!!! Το σχέδιο του Τζακ φαίνεται πως απέτυχε.

    Αλλά τότε τα γυρίζει όλα στο 2004 και δείχνει το αρχικό ταξίδι της πτήσης της Οσεάνικ. Όλοι είναι άγνωστοι μεταξύ τους, δεν έχει συμβεί τίποτα και πετάνε για Λος Άντζελες. Η πτήση προσγειώνεται και δεν συμβαίνει το παραμικρό. Τρέχει δηλαδή ένας 3ος χωρόχρονος, ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους, όπου εκεί το σχέδιο του Τζακ και του Φαραντέι πετυχαίνει: το αεροπλάνο δεν πέφτει ποτέ στο νησί του Lost.

    Σε λίγο η σειρά θα δίνει διαλέξεις για τις ιστορίες φέινμαν, τέλος πάντων… ας συγκεντρωθούμε σε όσα ξέρουμε και ας παρακολουθήσουμε την συνέχεια. Αν πάνε να μας δώσουν ένα ευτελές φινάλε, θα μείνουν στην ιστορία για την πιο μισητή σειρά όλων των εποχών.

    Ρωτήστε αν θέλετε και τίποτε άλλο που ίσως έγινε στο πρώτο επεισόδιο και ξέχασα να το αναφέρω και θα προσπαθήσω να απαντήσω με βάση όσα είδα χθες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. some thoughts:

    http://spoilerslost.blogspot.com/2010/01/al-trautwigs-lost-thoughts-season-six.html#axzz0eKGNX3WO

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. edit://

    (λοστπίντια για το διπλό επεισόδιο):
    The atomic bomb brought them to the present on the island, where Benjamin Linus and others have been.

    Πρέπει να έδωσε στοιχεία η δεύτερη ώρα του επεισοδίου που δεν είχε βγει προχθές. Άρα έχουμε πάλι 2 timelines και όχι 3 όπως είχα γράψει αρχικά. Έτσι φαίνεται να κολλάει το "They are coming" του Τζέικομπ από τον προηγούμενο κύκλο (έρχονται σ' αυτό το timeline οι 6 της Oceanic που επέστρεψαν στο νησί).

    ΑπάντησηΔιαγραφή