22 Φεβρουαρίου 2010

Richard Hawley

Δεν ήμουν στο Fuzz προχθές. Από λάθος συνεννόηση βρέθηκα εκτός χρόνου και είπα να μην το ζορίσω περισσότερο. Διάβαζα χθες τα σχόλια σε άλλα blogs για τις δύο εμφανίσεις του στη χώρα μας και, ακούγοντας τρεις φορές απανωτά όλο το Coles Corner, κατέληξα στο πικρό συμπέρασμα ότι οι συναυλίες τις οποίες δεν βλέπεις είναι σαν τις γυναίκες που 'χεις χάσει: αυτές, έτοιμες, έχουν προετοιμάσει το έδαφος και σε περιμένουν, αρκεί να κάνεις τη σωστή κίνηση, αλλά εσύ το σκέφτεσαι ακόμα, το αγνοείς, το φοβάσαι και εντέλει έρχεσαι πάντα αργά, όταν αυτές τα έχουν φτιάξει με τον πρόεδρο του δεκαπενταμελούς ή τον διευθυντή της επιχείρησης. Τελειώνει πάντα το ίδιο. Και μετά, όταν συναντιέστε τυχαία, κάνετε αυτές τις ανάλαφρες συζητήσεις -πού βρίσκεσαι; πώς τα περνας;- που στην ουσία σημαίνουν "βλάκα, σε περίμενα, όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι δικά σου, αλλά δεν το τόλμησες". Και 'συ γελάς, προσποιείσαι ότι δεν τρέχει τίποτα, το παίζεις άνετος και δεν ζητάς συγνώμη, γιατί ξέρεις πως θα φανείς δειλός για άλλη μία φορά, αφού ούτε καν αυτό δεν είπες την κατάλληλη στιγμή. Γάμησέ τα. Συγνώμη Richard...


11 σχόλια:

  1. Παρότι είχα ψιλοκόψει τις συναυλίες τα τελευταία χρόνια , ευτυχώς πήγα στον Richard το Σάββατο κι όχι μόνο πέρασα καλά αλλά έφτασα στα όρια της συγκίνησης , δάκρυσα όταν τραγούδησε το ''don't you cry''- παρεμπιπτόντως ο τελευταίος του δίσκος είναι εξαιρετικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ασχετο σχολιο, καμια σχεση με μουσικη:
    Η μεταφορα σου με αγγιζει βαθυτατα...Βλακα, σε περιμενα...Παω νακλαψω σε καποια γωνια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ~Ας ελπίσουμε ότι θα ξαναέρθει σύντομανα σβήσει τα καλά κρυμμένα απωθημένα μας....
    ~Crispy ωραίο βίντεο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ωχ κι εσύ, τί τις ήθελες τις παρομοιώσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. lucia, διαφωνείς με την οπτική απέναντι στις συναυλίες ή απέναντι στις γυναίκες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Υπέροχος ο Ρίτσαρντ. Παραλίγο να μην πάω κι εγώ αλλά ο θεά τύχη μου έριξε στο διάβα μου δωρεάν προσκλήσεις.
    Όρθια εκεί στον εξώστη του Φαζ μετά από μιάμιση ώρα μπαλάντες σχεδόν ένοιωσα την θαλασσινή αύρα της μουσικής του στο πρόσωπο. Και τη χαλάρωση μιας συνεδρίας γιόγκα.
    Όλο εικόνες ήταν η μουσική του.

    Όσο για την παρομοίωση, ευστοχότατη, θα έλεγα εγώ.
    Το θέμα είναι ότι δεν είναι όλες οι παρμένες ευκαιρίες άξιες λόγου όπως και οι συναυλίες.
    Αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μειώνει την αξία της παρομοιωσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. είπα να μην εκτεθώ πολύ αλλά τί να κάνω, θα το κάνω φραγκοδίφραγκα...η παρομοίωση έτσι κι αλλιώς είναι πετυχημένη αλλά ειδικά το σκέλος που αφορά τις γυναίκες είναι τόσο περιγραφικό που μου δημιούργησε ένα μούδιασμα στο στομάχι...[είναι η εποχή που όλο το συναισθημα το εξαντλούμε στη μουσική]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. no worries, διαβάζουμε με δικό μας ρίσκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αααχχχ, αυτό με τον πρόεδρο του 15μελούς το έχω πάθει, ακριβώς, αλλά ανατριχιαστικά ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι! Και τώρα είναι παντρεμένη με παιδί... Η πλάκα είναι πως και η μετέπειτα όποια τυχαία συνάντηση είναι έτσι, ΑΚΡΙΒΩΣ έτσι... Και να τα θυμάσαι αυτά υπό τους ήχους του Hawley δεν είναι και πολύ σοφό... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή