1 Απριλίου 2010

Σαν το παράπονο στη φράση: "Εδώ και τώρα"


πάσχα στην αθήνα // ο χρόνος όπως πάντα απολύτως σχετικός // εκεί που περιμένεις εβδομάδες για κάτι να συμβεί, όλα τρέχουν ταυτόχρονα σε διαφορετικές κατευθύνσεις και δεν προλαβαίνεις να τα συνειδητοποιήσεις // ούτε να καταλάβεις αν είναι ευκαιρία ή καταστροφή // όλα κρίνονται από το αποτέλεσμα // κι ας αυταπατάσαι πως "ζεις τη στιγμή" // ξαναδιαβάζω τον μπλουμ (ακόμα να γράψω τα υπόλοιπα τέσσερα μέρη) και θέλω να αποσυρθώ σε μία καλύβα και να διαβάζω όλο τον προυστ // ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑ τόμους // δεν διορθώνεται ποτέ τίποτα // ακόμα να γράψω κάτι για το have one on me και βγήκε το cosmogramma // κάπου ανάμεσα υπήρξαν καμιά δεκαπενταριά δίσκοι και ταινίες // επιστρέφω στα ελληνικά με σταθερό ρυθμό // και κάπου εκεί θυμήθηκα μία ταινία που έψαχνα χρόνια // αναζητώ κι ένα ελληνικό τραγούδι που δεν το 'χω ξανασυναντήσει πουθενά // το βρήκα σ' ένα παλιό μου τετράδιο, προ ίντερνετ // έξω καλοκαιριάζει // το μίσος κι η ομορφιά βγαίνουν στην επιφάνεια αυτής της χώρας // κι εγώ θυμάμαι την ελένη βιτάλη.

5 σχόλια:

  1. τάσο, μόλις σ' αγάπησα λίγο περισσότερο, κι ας μη σε ξέρω. την ταινία (που διηγείται μια ιστορία αγάπης όπως την ένιωθα έφηβος, χωρίς κτητικότητες και ψευτορομάντζα) και το τραγούδι (βιτάλη ιέρεια αρχαίας τραγωδίας και όλοι τάβλα) μπορώ να στα γράψω αν θέλεις. καλές γιορτές :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. αυτό το τραγούδι του σαββόπουλου είναι αριστούργημα. απο τον τελευταίο του μεγάλο δίσκο, τα τραπεζάκια έξω.

    ρε παιδιά, δεν πάμε για καμιά μπύρα; :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε γιατί είμαι στην δουλειά και δεν αντέχεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γεια σου, δεν έχω κάτι σπουδαίο να πω, δεν ήξερα την ταινία και το τραγούδι το αγαπώ κι εγώ όπως και πολλοί ακόμα. Κυρίως ήθελα να πω πως μ αρέσει ο τρόπος που γράφεις.
    καλό μας πάσχα λοιπόν στην αθήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σ' ευχαριστώ satellite, καλό πάσχα λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή