10 Μαΐου 2010

The National - High Violet (2010)



Οι National είναι οι Πυξ Λαξ του indie rock. Πώς είπατε, "οι Πυξ Λαξ ήταν καλύτερη μπάντα από τις περισσότερες που ακούμε σήμερα;" Εγώ μαζί σας, αν και πολλοί δεν θα συμφωνήσουν. Έτσι είναι αυτά, δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα και κυρίως δεν μπορούμε να κρύβουμε τις αδυναμίες μας. Οι National στον καινούργιο τους δίσκο δεν κάνουν τίποτε το καινούργιο, δεν  προσθέτουν καμία μαγεία που ίσως σε πλανέψει μετά από 4 δίσκους, ίσα-ίσα που μοιάζουν περισσότερο mainstream από ποτέ, παραμένοντας επικίνδυνα γλυκόπικροι και μελαγχολικοί και κλαψιάρηδες απ' όσο μπορείς ν' αντέξεις αυτή την άνοιξη. Κι όμως, μ' αρέσουν πολύ. Ο δίσκος αυτός έχει κολλήσει πάνω μου από την πρώτη μέρα που τον συνάντησα, κι όσο κι αν έχω ψάξει τους λόγους που μάλλον θα καταγράψει #1 αριθμό ακροάσεων για φέτος, επιστρέφω στα τραγούδια του: είναι ένας δίσκος που έχει ωραία, γεμάτα τραγούδια, τραγούδια που τα νιώθεις δικά σου με την πρώτη. Δεν είναι Boxer, δεν είναι Sad Songs for Dirty Lovers, δεν είναι σε καμία περίπτωση Alligator, αλλά αν σου άρεσαν μέχρι τώρα, θα τους ακολουθήσεις κι εδώ. Σαν τους Πυξ Λαξ ;-) Απολαύστε υπεύθυνα (προσοχή όμως: μόνο για φίλους).

4/5

Αγαπημένα: Sorrow, Runaway, Conversation 16

3 σχόλια:

  1. Οκ, το να σου αρέσουν οι Πυξ Λαξ μπορώ να το καταλάβω - με κάποια προσπάθεια βέβαια, χαχα. Το "καλύτερη μπάντα από τις περισσότερες που ακούμε σήμερα", όμως, δεν μπορώ να το δεχτώ με τίποτα! Την καλησπέρα μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Μιχάλη, κάποια πράγματα για τους ΠΛ είχα γράψει εδώ:

    http://seagazing.blogspot.com/2007/03/blog-post_4871.html

    Ας μην τα παίρνουμε όλα τις μετρητοίς, αν και κάπου εκεί μεταξύ αστείου και σοβαρού ανακαλύπτουμε πράγματα καμιά φορά και στην μουσική :)

    Πω πω, από National περνάω σε 65daysofstatic σήμερα και μοιάζει με διαφορετικό κόσμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. argisa, alla me kerdise apolita...

    min ksexnas kai to "england" pou einai kommatara!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή