27 Ιουλίου 2010

όλος ο κόσμος περιμένει να δει τι βαθμό θα βάλει το pitchfork στο suburbs των arcade fire

  • κι εγώ περιμένω να λήξει η απεργία των οδηγών για να πάμε στο κάμπινγκ. όσο για τα προάστια, δεν έχω αμφιβολία, είναι μία υπεργαμάτη δισκάρα από ένα συγκρότημα που όχι μόνο άλλαξε την παγκόσμια μουσική με το ντεμπούτο της αλλά συνεχίζει με 3/3. για σκεφτείτε το.
  • μιζέρια και αστυφιλία θα μου πείτε το κλίμα. άσε που όσο σκέφτομαι τι έγραφε ο μπομπ ντυλαν στην ηλικία τους, τρελαίνομαι -αλλά να σας πω κάτι: κάθε γενιά έχει τη μουσική που μιλάει για τα βιώματά της, αν σας φαίνονται φλώροι οι ΑΦ, ρίξτε μιά ματιά στους παλιούς σας συμμαθητές.
  • αν είχα μεγαλώσει σε πόλη θα σας έλεγα ότι ο δίσκος είναι έπος, τώρα, επειδή με έφαγε η επαρχία, σας λέω μονάχα πως είναι δισκάρα (η ορολογία κρύβει το μεγάλο βάθος σκέψης).
  • καλή φίλη του βλογκ μου έλεγε πρόσφατα πως έχω τα κλασικά σύνδρομα του έλληνα αριστερού φοιτητή (φτου!-φτου! γαμώτι) αλλά αντιδρώ τελείως διαφορετικά / πριν λίγους μήνες, άλλη καλή φίλη του βλογκ μου είπε ότι γράφω για τους χίπστερ της αθήνας (κάτι τέτοιο), αλλά τελικά την βγάζω λαϊκά... μου θύμισαν κάτι τύπους στην σχολή που ήθελαν ταυτόχρονα ο ένας να κατεβαίνω μαζί τους στα μπλοκ τους στις πορείες με κόκκινες σημαίες και να μπω στο ψηφοδέλτιο της δαπ ο δεύτερος.
  • κάθε ταμπέλα είναι πρόβλημα τελικά, κάθε ορισμός είναι λάθος, όλοι οι κώδικες παραπλανητικοί (βάλτε και το ίντερνετ στη μέση και η αποτυχία μας ολοκληρώνεται).
  • η ζέστη μας έχει παραλύσει αρκετά, οι αναρτήσεις έχουν μειωθεί, η διάθεση το ίδιο. περιμένουμε κάθε φορά την επόμενη ευκαιρία να το σκάσουμε για διακοπές, το σ/κ, ένα τριήμερο, μια βδομάδα. καταραμένη αθήνα.
  • καλύτερα να χαλαρώσουμε λίγο και να επιστρέψουμε με όρεξη από σεπτέμβρη.
  • αν και αξίζει τον κόπο να γράψει κανείς μερικά σεντόνια για το πόσο καλό βιβλίο είναι το 2666 και θα συζητιέται για δεκαετίες, για το πόσο σημαντικό είναι το cosmogramma του flylo, για την αναμονή που σπάει νεύρα πριν την προβολή του inception, για το πόσο εύκολο είναι να βρίζεις τους χίπστερ ή/και όσους αγοράζουν προϊόντα της apple, για τους φαλλούς και τα πατρικά πρότυπα που κυριαρχούν στις ταινίες του λιντς, για το πόσο λάθος είναι να βλέπεις τις ταινίες μέσα από τα μάτια του φροϋδισμού και την οικονομία από την σκοπιά του κομμουνισμού, αλλά δύσκολο το βλέπω...
  • προέχει η ψυχική ηρεμία (εξάλλου και το φθινόπωρο η κατάσταση θα συνεχίσει να είναι απογοητευτική όπως λέει κι ο ρόμπινς -η πλειοψηφία της ανθρωπότητας θα συνεχίσει να έχει μυαλά σαν μαλακό κερί, αν προτιμάτε).
  • καλοκαίρι είναι γυναικεία πόδια σε ταμπλό αυτοκινήτων στην εθνική οδό.

4 σχόλια:

  1. συμφωνώ ότι φαίνεται δισκάρα το Arcade Fire όμως αφήνω κόμμεντ μόνο για μια πολύ μικρή διόρθωση: δεξιά στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς, ο δίσκος του Tibbetts λέγεται Natural Causes, όχι σκέτο Natural.
    Πολύ ωραίο το μπλογκ βέβαια, με έχει τσιγκλίσει να τσεκάρω ενδιαφέροντα πράματα, ωραία και η λίστα, ωραίος ο κόσμος γενικά, καληνύχτα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σ' ευχαριστώ sonicdeathmonkey για τα σχόλια και την διόρθωση (κάπου το έσβησα κατά λάθος σε κάποιο edit φαίνεται), ο κόσμος υπέροχος είναι, άντε να πάρουμε λίγη άδεια να τον χαρούμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η τελευταία πρόταση... Αυτό. Ναι. Απλά. Κανένα σχόλιο. Κανένα όμως... άει, πάω διακοπές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. http://pitchfork.com/reviews/albums/14516-the-suburbs/

    ΑπάντησηΔιαγραφή