17 Οκτωβρίου 2010

debonair

ok, εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με τη "σημαντικότερη" μπάντα των 90ς,  ίσα ίσα που έβλεπε τις υπόλοιπες από απόσταση (καθώς τις προσπερνούσε). εν έτει 2010 βλέπω τη μεγαλύτερη φούσκα -που είμαι σε θέση να παρακολουθώ από τη γέννησή της- να παίρνει τη θέση της στην ιστορία.

23 σχόλια:

  1. .. και για τα Gentlemen/ Be sweet/ What jail is like/ Fountain and fairfax.. ένας δίσκος σοκ. Και οι επόμενοι που ακολούθησαν το ίδιο απίστευτοι. Thanks που μου θύμησες αυτή την μπαντάρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χεχε, το πρωί δεν μου άνοιγε το λινκ, τώρα είδα τους καναδούς.
    οκ, έστω ότι οι αφ είναι μούφα, αυτό τους κάνει μη "σημαντικούς";
    πρέπει κάθε τόσο να μπαίνουν ταμπελίτσες από πάνω μωρέ (κι αυτό είναι χρήσιμο καμιά φορά).
    οι αφ είναι δημοφιλείς σήμερα για τους ίδιους λόγους που δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλείς οι αφγαν γουιγς τότε.
    εγώ χαίρομαι που στην εποχή μας μπορείς να ακούσεις τα πάντα, και σχετικά εύκολα. κάποιοι θα σταματήσουν στους αφ, κάποιοι όχι. ευτυχώς, έχει πολύ παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ακουσα το απογευμα του σαββατου afghan και μετα απο λιγο arcade fire κ η συγκριση ηταν αναποφευκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η πλάκα είναι πως μου το κόλλησες και τ' ακούω κάθε μέρα τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι afghan είναι γαμώ τις μπαντες για αυτό που είναι (ο τύπος έγραφε τραγούδια στη φυλακή!) και οι arcade είναι γαμώ τις μπαντες για αυτό που είναι (είχαν τα αρχίδια -ρώτα και τις dixie chicks- να πουν "i dont want to live in america no more"). Η σύγκριση δεν είναι αναπόφευκτη αλλά μάταιη.

    Για αυτό και εγώ τα σάββατα όταν ακούω διάφανα κρίνα δεν βάζω τίποτα άλλο μετά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. συμφωνοι, καθενας ειναι οτι ειναι.

    αλλα οι afghan ειναι πολυ καλυτεροι! χεχε ασε που το επιχειρημα σου στην ουσια ενισχυει αυτο που λεω, το προτερημα που αναφερεις δεν ειναι μουσικο. (ασε που ειναι καναδοι ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μα ούτε για τους afghan είπα κάτι μουσικό.

    και οι my bloody valentine είναι καλύτεροι όλων! τι να κάνουμε δηλαδή; να κόψουμε τα διάφανα κρίνα κάθε σάββατο επειδή οι άλλοι είναι θεοί;

    μάταιη η σύγκριση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. τελικά αυτό που με πείραξε στο ποστ σου, και μου βγήκε πλαγίως είναι η φράση "σημαντικότερη μπάντα των 90ς". γαμάνε οι afghan αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ρε, αυτο ακριβως γραφω. δε θεωρηθηκαν καν σημαντικοτερη. αλλο εαν εγω τη θεωρω κορυφαια, οχι τη μια κ μοναδικη (αφου ως γνωστο δεν εχουν κ τοσο νοημα τετοιου ειδους χαρακτηρισμοι). ωστοσο, δεν νομιζω να αμφισβητειται ευκολα οτι η αρκειντ θεωρουνται η σημαντικοτερη ανεξαρτητη μπαντα των 00ς.

    πιο πολυ το ποστ το εκανα επειδη ακουσα δυο κομματια τους κολλητα κ ο συνειρμος ηταν αναποφευκτος οπως γραφω πιο πανω. κ στην προσωπικη μου κλιμακα μπαντων, ναι οι αρκειντ ειναι ενα σκαλοπατι κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ένα σκαλοπάτι πιο κάτω, αλλά τους είπες φούσκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. χαχα, ναι.

    σορυ αλλα το πιστευω, δε μπορω να καταλαβω γιατι θεωρουνται τοσο μπανταρα. κατα την αποψη μου υπαρχουν δεκαδες ισαξιες μπαντες. αυτο που τους αναγνωριζω ειναι οτι εβαλαν για καλα τον καναδα στο μουσικο χαρτη. κατα τα λοιπα, μια απλα καλη ιντι μπαντα που καταφερε να περασει στο mainstream.

    δεν ξερω αν κανω λαθος, αλλα ειναι η αποψη μου. και υπο το πρισμα αυτο, ναι θεωρω οτι ειναι φουσκα. περιμενω το 2030 να δω τι θα λεμε για αυτους! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. γιατί οι δυο πρώτοι δίσκοι (πιστεύω και ο 3ος) αποτελούνται μόνο από καλά τραγούδια.

    όσο για το 2030 εγώ θα μιλάω μόνο για συγκροτήματα που το όνομα τους αρχίζει από m.

    υγ. χαιρετίζω το σχόλιο με υπογραφή seagazing και με avatar τη θρυλική κασέτα!!! fantasmenios loves seagazing!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. η κασετα εχει αποκτησει cult status!

    υγ. ψυζαναγκαστικη σημειωση, νομιζω οτι η προταση "και υπο το πρισμα αυτο, ναι θεωρω οτι ειναι φουσκα" ειναι λαθος, ξαναγραφω λοιπον

    "και με βαση τα παραπανω,ναι θεωρω οτι ειναι φουσκα".

    ευχαριστω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Bob Dylan ρε και τα μυαλά στα κάγκελα.

    ακου υπερεκτιμημένη μπάντα οι αρκειντ....
    I used to write,
    I used to write letters I used to sign my name
    I used to sleep at night
    Before the flashing lights settled deep in my brain

    αν πάς σε συναυλία και δε θές να χοροπηδάς με το wake up, δε σημαίνει ότι είναι υπερεκτιμημένη μπάντα, απλά εσύ δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται (που δεν είναι κάτι κακό απλά εντελώς προσωπικό). αυτά είχα να πώ.

    ο φαντασμένιος όταν λέει μπάντες που αρχίζουν από μ εννοεί:
    μπίτλς
    μπομπ ντύλαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Θα ήθελαν να είναι Ντύλαν, αλλά φίλε μου στρεκ Ντύλαν δεν γίνεσαι τόσο εύκολα... παραθέλει διάβασμα ποιητών του 19ου, τέλος πάντων. Είναι καλοί οι αφ και μου αρέσει που προσπαθούν ακόμα στο κομμάτι του στίχου, ακόμα και χωρίς τεράστιο απόθεμα ταλέντου σ' αυτό.

    Το πιο σημαντικό είναι πως όσο περνάει ο καιρός από την κυκλοφορία του δίσκου, ακούγονται όλο και καλύτεροι. Δεν συμβαίνει και τόσο συχνά πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. The Afghan Whigs, filoi mou! Theoi, istorikoi pleon.Na prostheso oti stis epiroes tous se mia epoxi pou kiriarxousan oi kithares kai i electronica, irthan autoi me epiroes apo tin soul koinotita kai mas ekleisan ponira to mati. Etsi gia na tin psaksoume ligo kai na doume ti ginotan kapote sto Detroit kai stin Motown. O Greg Dulli toulaxiston to epsakse. Oksikemia, to ti tha einai oi arcade fire to 2030, einai ena erotima pou me talaiporei kai emena, genika me tis nees mpantes. Ennoeite oti to post auto tou oksi den einai antidikia, einai mia apli katathesi/diapistosi mia sigkekrimenis stigmis pou akouse kolita dio kommatia, kai to ena apo auta tou pire tin psixi, xexexexe, kai ego tha simfoniso mazi tou... Pao na akouso to something hot tora, etsi... (Funka)
    P.S: oi simantikoteres mpantes pou arxizoun apo m den einai oi oi beatles (xaxaxaxaaxa)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λίγο αργά, αλλά με αφορά. Σύγκριση φυσικά είναι λίγο δύσκολα να γίνει, καθώς έχουμε δει όλη τη διαδρομή των Afghan αλλά όχι των Arcade. Να προσθέσω απλά ότι οι Arcade live είναι από τις πιό έντονες και φορτισμένες συναισθηματικά συναυλίες που έχω παραστεί. Φούσκα δεν είναι. 3ο αλμπουμ ήδη και πολύ καλό επίσης. Παίζουν σε άλλη κατηγορία οι Arcade και δεν περιμένω να είναι δημοφιλείς στην Ελλάδα. Είναι κανείς που γουστάρει Springsteen?

    ΑπάντησηΔιαγραφή