14 Απριλίου 2007

Διονύσης Σαββόπουλος | Ο Πυρήνας



















με αυτοπεποίθηση και όχι μεγαλομανία


Αυτή τη φορά ο Σαββόπουλος πετυχαίνει διάνα. Μακριά από αναδρομές τύπου Σαββόραμα, συναυλίες με Καλομοίρα κτλ., μακριά από κάθε έννοια best of, ο Πυρήνας είναι ένας καλός ζωντανός δίσκος, με λόγο ύπαρξης και ακόμη: εμπιστεύεται τον ήχο του σε δύο από τους καλύτερους -κατά τεκμήριο- μουσικούς που έχουμε, τον Σταύρο Λάντσια (πιάνο - κρουστά) και τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο) [όσοι δεν τους ξέρετε, κακώς! είναι εξαίσιοι και θα τους βρείτε πίσω από αρκετά όμορφα άλμπουμ]. Τα τραγούδια του δίσκου είναι... άγνωστα σε πολλούς, καθώς "αποκλείστηκαν" σχεδόν όλα τα γνωστά κομμάτια του τραγουδοποιού [*], έμειναν όμως εκείνα που έπρεπε, έτσι ώστε να δημιουργηθεί αυτός ο κλειστός -αλλά ζεστός- ήχος, που από την μία δεν θυμίζει live (ακούγονται ελάχιστα χειροκροτήματα και αυτό είναι όλο) και από την άλλη θα θυμίσει μπουάτ στους παλαιότερους (υποθέτω!!!). Να περιμένουμε και δίσκο με νέα τραγούδια;

3.5/5

[*] για του λόγου το αληθές, ιδού:
1 Το τσακάλι
2 Έλσα σε φοβάμαι
3 Μυστικό τοπίο
4 Τα πουλιά της δυστυχίας
5 Θεία Μάνου
6 Η Δημοσθένους Λέξις
7 Ακούστε ένα παράξενο...
8 Η Ζωζώ
9 Κωλοέλληνες
10 Άγγελος-Εξάγγελος
11 Τα καλοτάξιδα πουλιά, Ήρθε βοριάς, ήρθε νοτιάς (Μ. Χατζιδάκι)
12 Νανούρισμα (Μ. Χατζιδάκι)
13 Η παράγκα
14 Το χειμώνα ετούτο
15 Αηδόνι στην κερασιά
16 Το φως στις 10 π.μ.
17 Άδεια μου αγκαλιά
18 Φεύγω (Ο. Περίδη)
19 Εμείς του '60

2 σχόλια:

  1. τα 3 τελευταία τραγούδια του δίσκου είναι αυτά που με κάνανε να νιώσω πως βρίσκομαι εκεί, στο live και την ατμόσφαιρά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολλές φορές είχα πει να πάω στην παράσταση, αλλά τελικά δεν κανονίστηκε... έχεις δίκιο, ο δίσκος κλείνει πολύ όμορφα με αυτά τα τραγούδια. α, και η εκτέλεση του "Φεύγω" του Περίδη συζητιέται ήδη πολύ (θετικά).

    ΑπάντησηΔιαγραφή