16 Ιουλίου 2008

ψέμματα

μου είναι ιδιαίτερα συμπαθής ο πορτοκάλογλου, μου δίνει την αίσθηση ότι είναι πολύ κουλ, αλλά στα αλήθεια κουλ, χωρίς ίχνος έπαρσης. στο 7 της κυριακάτικης ελευθεροτυπίας στις 29 ιουνίου διηγείται τις ιστορίες πίσω από κάποια τραγούδια του. για παράδειγμα, λέει για τα ψέμματα, που btw είναι πολύ μεγάλο τραγούδι.

«Το '82 είχαμε ήδη κυκλοφορήσει τον πρώτο μας δίσκο με τους "Φατμέ". Περνούσα με μια κοπέλα μια φάση θυελλώδη: Επί ενάμιση χρόνο βγαίναμε κρυφά, καθώς είχαμε παράλληλα και άλλες σχέσεις. Ολο λέγαμε ότι χωρίζουμε, ότι δεν πάει άλλο. Σε μια τέτοια στιγμή που φαινόταν οριστική, έγραψα το πρώτο μου ερωτικό τραγούδι συντριβής και πόνου. Το πρώτο καψούρικο, δηλαδή. Το ηχογραφήσαμε με το συγκρότημα και με την πρώτη ευκαιρία που η κοπέλα ήρθε στο σπίτι του Οδυσσέα όπου κάναμε πρόβες, την ξεμονάχιασα για να τ' ακούσει. Οταν κυκλοφόρησε ο δίσκος, άρχισαν οι ροκάδες να μας κοιτούν καχύποπτα. Ξαφνικά γίναμε προδότες επειδή φλερτάραμε με τις λαϊκές μας ρίζες. Μάλιστα, σε μια συναυλία με τον Σιδηρόπουλο, τον Ζιώγαλα και άλλα ροκ γκρουπ μας πέταξαν αβγά. Φαντάσου τι θα μας πετούσαν, αν ήξεραν ότι η μεγαλύτερη επιρροή για τα "Ψέματα" ήταν το "Ολα σε θυμίζουν" της Χαρούλας Αλεξίου».

το σχόλιο το αντέγραψα από εδώ, και διαπιστώνω ότι το έχει ψιλοπετσοκόψει ο κενελλό, βαριέμαι να γράφω τώρα. λέει και άλλα ενδιαφέροντα πάντως.

υγ. άσχετο, τη δήλωση της αλέκας σχετικά με το αν δέχονται χορηγίες στο κκε την ακούσατε υποθέτω..

3 σχόλια:

  1. τι δηλωσε η αλεκα?δεν εχω παρει χαμπαρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δηλωσε οτι το κκε δεχεται δωρεες απο επιχειρηματιες, αρκει αυτο να μη σημαινει οτι το κομμα ειναι δεσμευμενο απεναντι τους. πιασε το αυγο... ποσο μεγαλη διαφορα εχει αυτη η ιστορια απο το σκανδαλο siemens?

    ΑπάντησηΔιαγραφή