30 Νοεμβρίου 2008

buzz-it!


Ίσως παρατηρήσατε ένα εικονίδιο που εμφανίζεται εδώ και λίγες μέρες κάτω δεξιά από κάθε ποστ του blog. Είναι ο σύνδεσμος για να προτείνετε (αν σας άρεσε) αυτό που διαβάσατε στα μέλη και τους αναγνώστες του buzz. Το buzz είναι το ελληνικό αντίστοιχο του πασίγνωστου digg, δηλαδή ένα social bookmarking site, μία web 2.0 εφαρμογή με αρκετά χαρακτηριστικά social networking, αλλά με έμφαση στην προώθηση και στο φιλτράρισμα της πληροφορίας του διαδικτύου.

Ο τρόπος λειτουργίας είναι απλός: διαβάζω εγώ κάτι που μου αρέσει στο διαδίκτυο; Γιατί να μην το διαδώσω έτσι ώστε να το διαβάσουν κι άλλοι; Εάν το site που βρήκα έχει ενσωματωμένο το κουμπάκι του buzz, το πατάω και πλεον αυτό προβάλλεται στη σελίδα του buzz με τα νέα άρθρα (απαιτεί εγγραφή για να ξέρει η υπηρεσία ποιος το πρότεινε, κάτι που είναι δωρεάν και ζητάει απλά ένα mail). Από τη στιγμή που εγγραφείς, εκτός από το προτείνεις νέα άρθρα, ειδήσεις κτλ., μπορείς να ψηφίσεις και όσα προτείνουν τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας, συμμετέχοντας έτσι στην ανάδειξη των δημοφιλέστερων ιστοριών.

Όπως αναφέρει και στη σελίδα του, "Στην πιο απλή του μορφή, το Buzz είναι ένα 'best of' του ελληνικού Ίντερνετ" και πράγματι μέσω της συμμετοχής πολλών χρηστών μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο (για την ώρα απέχει αρκετά, αλλά νομίζω πως είναι στη σωστή κατεύθυνση, γι' αυτό εξάλλου και το προσθέσαμε στο blog μας). Κάτω δεξιά στην sidebar βλέπετε επίσης τα τελευταία 5 άρθρα που ψηφίσαμε από τις ανερχόμενες προτάσεις των χρηστών. Συμπερασματικά, τις ενδιαφέρουσες ειδήσεις που διαβάζουμε θα τις βλέπετε στο κουτάκι στη μπάρα δεξιά και αντίστροφα, αν κάτι σας αρέσει μπορείτε να το κάνετε buzz. Spread the good news!

2 σχόλια:

  1. Ωραίο φαίνεται, καιρός ήταν να έχουμε κι εμείς κάτι αντίστοιχο με το digg, είναι πολύ χρήσιμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι του λείπει η μεγάλη συμμετοχή. Μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή