3 Ιανουαρίου 2009

ocean's eleven | steven soderbergh

έγραφα πιο κάτω πόσο κακή σχέση έχω με τα βιβλία, σε αυτό το πόστ θα σας αποκαλύψω πόσο άσχετος είμαι και στον κινηματογράφο. αν εξαιρέσεις τη μουσική που μονοπωλεί τον ελεύθερο χρόνο μου, τελικά είμαι ένας μονοδιάστατος άνθρωπος. είδα λοιπόν χθες το βράδυ μια ταινία που την είχα βάλει στο μάτι εδώ και 8 χρόνια, από το 2001 που βγήκε στο σινεμά δηλαδή. έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει δύο συνέχειες όπως θα ξέρετε. το ποστ αυτό δεν νομίζω ότι έχει καμμία πρακτική αξία αφενώς γιατί αναφέρεται σε μια τανία σχεδόν δεκαετίας, αφετέρου γιατί πρόκειται για blockbuster. την έχουν δει και οι πέτρες, εκτός από εμένα μέχρι χθες. δεν πτοούμαι όμως και θα την εκθειάσω ευθύς αμέσως.. το ocean's eleven του soderbergh είναι (αν δεν κάνω λάθος) η νέα οπτική ταινίας που γυρίστικε αρχικά στα 60s. το cast είναι το δυνατότερο που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια (brad pitt, george clooney, julia roberts, andy garcia, mat damon) και είναι πραγματικά απολαυστικό να βλέπεις όλα αυτά τα αστέρια να παίζουν δίπλα δίπλα. οι διάλογοι είναι απίστευτοι με το χιούμορ να υποβόσκει (!) between the lines, η lounge jazzy μουσική να καλύπτει ωραία τις σιωπές, η ιστορία μου άρεσε πολύ -όπως όλες οι ταινίες με ληστεία. και εδώ υπάρχει μια ωραία γυναίκα την οποία διεκδικεί ο άντρας ο σωστός, ο brad pitt δε είναι για ακόμα μια φορά καταπληκτικός. όχι ότι οι υπόλοιποι υστερούν, πώς θα μπορούσαν άλλωστε, αλλά ο brad για ακόμα μια φορά επιβεβαίωσε ότι δικαίως τον θεωρώ από τους κορυφαίους της γενιάς του. πέντε αστέρια (στα πέντε) από εμένα στην ταινία παρακαλώ!

11 σχόλια:

  1. Καλά και εγω πριν 3 περίπου χρόνια την είδα και τις άλλες 2 δεν τις έχω δει ακόμα!Ωραία ταινία όμως!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ναι ρε ταινιαρα, κατεβασα ηδη το δευτερο μερος και πιστευω μεχρι να τελειωσουν οι γιορτες να τη δω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ocean's 11 καλο
    ocean's 12 μέτριο
    ocean's 13 δεν έχω δει

    :P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μονο καλο; η επιτομη του κουλ που μου ελεγε και ο inverted_a? μα εσεις οι μοντς που ξερετε απο στυλ νομιζα οτι θα την εχετε σε υψηλη εκτιμηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. εμείς οι ποιοί; :P
    Ναι θυμάμαι οτι είχα περάσει πολύ καλά με αυτή την ταινία αλλά πάνε χροοοονια!
    Επιτομή του κουλ είναι το blow-up πάντως :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. για βοηθησε λιγακι πλζ, ποιο blow-up;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://www.imdb.com/title/tt0060176/

    Antonioni. swinging london και δεν συμμαζευεται :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εντάξει, το blow up είναι λίγο μακρινό για μας μες το 2009!

    η τριλογία των καζίνο [11-12-13] είναι όσο κουλ μπορεί να γίνει το σταριλίκι του χόλυγουντ. γιατί αν είστε πολύ κουλ, θα κάνετε παρέα με τον Μπιγκ Λεμπόφσκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. μπηκε στο τορρεντ! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. θυμάμαι όταν είχα δει το 11 με έναν κολλητό μου, απίστευτο σινεφίλ [από ιαπωνικό μάνγκα σε ταρκόφσκι και από σπίλμπεργκ σε στάθη ψάλτη], όταν τελείωσε η ταινία σηκώθηκε και είπε "αυτή ήταν μία ποπ ταινία". και φύγαμε για ποτό.

    3/5 από μένα. λατρεύω τον πιτ, αλλά όταν βάζεις 3 αστεράκια εδώ, πόσα θα βάλεις στο fight club? 7?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. green onion: το blow up δεν παιζεται. μεσα στις 5 αγαπημένες ταινίες ever. η καλύτερη στιγμή του αντονιόνι κατ'εμέ.
    το ασύλληπτο με αυτή την ταινία είναι ότι ακροβατεί με απίστευτο τροπο αναμεσα στα: είμαι ένα ποιοτικό αριστούργημα/ είμαι όσο mainstream δεν πάει άλλο.
    αυτό δεν το έχω ξαναδεί.

    τα δύο πρώτα oceans καλά ήταν. το τρίτο δεν βλεπόταν

    ΑπάντησηΔιαγραφή