21 Φεβρουαρίου 2009

pop + rock

στο τεύχος του ποπ + ροκ που μόλις κυκλοφόρησε υπάρχει δωράκι cd με ακυκλοφόρητα τραγούδια του κ.βήτα. με την αφορμή του δισκακίου το τσίμπησα σήμερα από το περίπτερο. διαβάζω ότι είναι το δεύτερο τεύχος της νέας εποχής (τρίτης αν θυμάμαι καλά) και η παντελής έλλειψη προσανατολισμού είναι κάτι παραπάνω από προφανής. παλιοί, παλιότεροι, νέοι και νεότεροι συντάκτες γράφουν για ότι να ναι. και franz ferdinand και antony και spherical objects και διάφανα κρίνα και κίτρινα ποδήλατα και αφιέρωμα στα καλύτερα hard rock άλμπουμ. ότι ότι να ναι.. είναι ντροπή να κυκλοφορεί σαν ποπ + ροκ αυτό το έντυπο έκτρωμα.. και είναι πολύ κρίμα γιατί κάποιοι συντάκτες γράφουν ωραία. το layout θυμίζει hello, και καλή διάθεση να έχεις ξενερώνεις με αυτό το πράμα. αποκορύφωμα βέβαια, η παταγώδης αποτυχία στην προσπάθεια αντιγραφής του wire στο οπισθόφυλλο του cd του κ.βήτα! κατευθείαν στην ανακύκλωση όταν το διαβάσω.. επαναλαμβάνω ότι είναι πολύ κρίμα γιατί κάποια κείμενα είναι σούπερ. στα θετικά της ανάγνωσης, η συνάντησή μου μετά από χρόνια με τα κείμενα του κορυφαίου θεοδόση μίχου, άλλο αν δε συμφωνώ με την πορεία που επέλεξε αυτός. τέλος πάντων, αν έχετε να δώσετε 8 ευρώ αγοράστε το για το δισκάκι, αλλιώς πείτε μου να το ripάρω.

ps. βγάζει και είδηση, ο antony και οι johnsons σύντομα στη χώρα μας για συναυλία!!
pic

16 σχόλια:

  1. αφου έχει είδηση οτι ερχεται ο αντωνακης (antonny & the johnsons) τοτε αξίζει αρκετα το περιοδικο! δυστυχως τα μουσικα περιοδικα στην ελλαδα καπου την έχουν χάσει, ισως φταιει και ολοκληρη η μουσικη βιομηχανια για αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάω να το αγοράσω για να δω πότε έρχεται ο Anthony, αλλά και γιατί μου αρέσει αρκετά ο Κωνσταντίνος Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ δε θα συμφωνήσω. Ο χαρακτηρισμός "έκτρωμα" είναι νομίζω υπερβολικός. Το ΠΟΠ+ΡΟΚ είναι ένα mainstream περιοδικό (απ' όσα θυμάμαι, πάντα έτσι ήταν) και είναι λογικό να μην έχει συγκεκριμένο "προσανατολισμό". Ίσως δεν σου κάνει, δεκτόν, αλλά σε άλλους αρέσει. Δεν έχω διαβάσει hello για να συγκρίνω, αλλά και το layout μου φάνηκε καλό. Από 'κει και πέρα βέβαια, προτιμώ το Mojo και το Uncut...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. δε λεει ημερομηνια για τον αντωνακη, το αναφερει σε ενα σημειο.

    μιχαλη μαλλον εχεις δικιο, η λεξη εκτρωμα ειναι υπερβολικη και με προβληματισε να τη βαλω ή οχι. κατα τη γνωμη μου παντως ουτε αυτη την mainstream κατευθυνση που λες δεν εχει. δεχομαι οτι σε ενα βαθμο αυτο διαμορφωνεται στην πορεια, αλλα με το ποπ κ ροκ ειναι σαν να μαζευτηκαν καμποσοι ανθρωποι -που ξερουν απο μουσικη- και γραφουν ο καυενας οτι θελει. δλδ ακομα και αυτο το mainstream δεν το συμφωνησαν, ετσι προεκυψε εκ του αποτελεσματος..

    οσο για το layout ειναι ντροπη, κραταω στη βιβλιοθηκη μου ενα υποτυπωδες αρχειο οσων περιοδικων αγοραζω αλλα το συγκεκριμενο τευχος θα καταχωνιαστει στην αποθηκη μαζι με καποια παλιοτερα τευχη του ιδιου περιοδικου, εξισου κακιας αισθητικης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. xo!
    το ποπ+ροκ δεν είναι έκτρωμα.
    είναι μπάζο, μα εντελώς μπάζο όμως
    για τα μπάζα, άντε στην καλύτερη περίπτωση για την ανακύκλωση!

    http://zoogreekmagazine.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πες τα ρε 16, μην ειμαι μονος μου! φοβερο λινκ εδωσες δικε μου!!!!!!!!
    η ειρωνεια ειναι οτι ο πετρουλακης στο νεο ποπ + ροκ ειναι συμβουλος εκδοσης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. oksikemia exeis dextei invitation apo ena periergo account sto msn k eimai egw. eimai syntakths tou pop k rok k aisthanomai elafrws thigmenos - the ithela na akousw k kapoia sxolia s k in private, ektimw thn apopsh sou gar

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ok, μολις παω σπιτι θα σε κανω αμεσως add και οποτε βρουμε χρονο τα λεμε αναλυτικα. thanx

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είχα αγοράσει το προηγούμενο τεύχος, είχε 1-2 καλά θέματα και τα υπόλοιπα καλύτερα να μην τα σχολιάσω... το δε layout ήταν τόσο αποκρουστικό που κάθε καλή προσπάθεια έπεφτε στο κενό. Κρίμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. done. το απόγευμα από το σπίτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. τσίμπα το. κάποιες από τις φωτο είναι του μιχάλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. thanx! den prolaba kala-kala na to zhthsw+su to anebases kiolas! [an fainontousan+kala ta info+gia ola ta kommatia! ;-) thn axaristia oute o ...]
    [o x8esinos anwnumos]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. είναι επειδή φίλε αναγνώστη εμείς εδώ κρατάμε τις υποσχέσεις μας! :) δεν έχω σκάνερ ή ψηφιακή δυστυχώς.

    [γράψε ένα ονοματάκι να ξέρουμε με ποιον μιλάμε!]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. indeed! kratate tis uposxeseis sas+sas euxaristoume pou eiste sunepeis! ;-)
    sthn pshfiakh epoxh na mhn exeis skaner 'h digital fotografikh! ;-p
    (oute+gw exw! ;-D )

    [u can call me the director!
    kati tetoio den elege sto 'virus inside' twn groove machine?]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. πες το κ έτσι ρε σκηνοθέτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή