25 Μαρτίου 2009

160€ το τραπέζι στον Μάλαμα + 20€ το λάδωμα στον μετρ, πόσο μας κάνει;



Το περασμένο Σάββατο ήμασταν στον Ζυγό για να δούμε το πρόγραμμα του Μάλαμα, που εμφανίζεται εκεί τους τελευταίους δύο μήνες. Καταφέραμε να κλείσουμε τραπέζι μετά από δύο εβδομάδες την μέρα που θέλαμε, γιατί γίνεται πραγματική κοσμοσυρροή. Τι το ήθελες το τραπέζι θα μου πεις, αλλά δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά, για λόγους υγείας μέλους της παρέας. Η τιμή ήταν 160€, για ουίσκι ή κρασί, αφού από νωρίς έχουν καταλάβει ότι δεν τους συμφέρει να έχουν το κρασί λίγο πιο φθηνά.

Πήγα στο μαγαζί μισή ώρα νωρίτερα από την έναρξη του προγράμματος, για να βρω καλύτερο τραπέζι. Αμ δε! Όπως με πληροφόρησε ο "μετρ" (!) όλα τα τεσσάρια ήταν στο πάνω διάζωμα και εκεί, όλη η πρώτη σειρά είχε οχτάρια, οπότε μας έδωσε ένα στην τρίτη. Εκείνη την ώρα όλα σχεδόν ήταν άδεια, ακόμα και τα πλευρικά τεσσάρια που έβλεπαν καλά στην σκηνή κάτω, ωστόσο δεν μου έδινε κανένα από αυτά, γιατί περίμενε λέει μεγαλύτερες παρέες.

Μεγαλύτερες παρέες για τα καλά τραπέζια δεν εμφανίστηκαν ποτέ, αλλά ως και την αρχή του προγράμματος άτομα άλλαζαν τραπέζια πηγαίνοντας πιο μπροστά, ακόμα και 3 άτομα για ένα τραπέζι. Η μίζα ήταν ψιλοστάνταρ, 20€ για να σου δώσει καλύτερη θέση. Εμείς δεν δώσαμε τίποτα και μείναμε στο τραπέζι μας, στοιβαγμένοι πραγματικά μαζί με τους διπλανούς μας σε έναν χωρό που χωρούσε τους μισούς από μας (τουλάχιστον) σε φυσιολογικές συνθήκες. Τέτοια κατάσταση ούτε στο τελευταίο σκυλάδικο της επαρχίας (πιστέψτε με, έχω πάει σε αρκετά).

Πείτε μου τώρα ειλικρινά, γιατί να ανεχόμαστε μία τέτοια μεταχείριση για να ακούσουμε κάτι που αρχικά ονομαζόταν "εναλλακτικό"; Τι κι αν ο Μάλαμας ήταν πολύ καλός και παρουσίασε ένα πρόγραμμα - μαμούθ 3,5 ωρών πάνω στη σκηνή; Πώς συμφωνεί να εμφανίζεται σε τέτοιους χώρους όπου γνωρίζει ότι υποτιμούν τους πελάτες τους, άρα και ακροατές του;

Γιατί βρε Σωκράτη θα πρέπει να πληρώνει μίζα κάποιος για να πίει μια γουλιά κρασί και να σου ανταποδώσει το "στην υγειά σας πουλάκια";

Ε, ρε, πώς αλλάζουν τα πράγματα μέσα σε λίγα χρόνια...

19 σχόλια:

  1. τόσο καιρό θέλω να πάω στον Μάλαμα (τον οποίο δυστυχώς δεν έχω δει ποτέ απο κοντά αν και του έχω αδυναμία) και δεν πάω γιατί διαβάζω σχόλια σαν αυτό. Ίσως πάω το σ/κ στο όρθιο και ότι γίνει. είναι και το τελευταίο νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπάμαι που το λέω, αλλά το μαγαζί και η συμπεριφορά είναι άθλια. Εκατοντάδες άνθρωποι πληρώνουν πολλά λεφτά και στιβάζονται σαν σαρδέλες.
    Ο Μάλαμας είναι πολύ καλός πάνω στην σκηνή, αλλά κάτω από αυτήν αρχίζουν τα προβλήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ενώ για το μάλαμα, γαμάς και δύο φορές με τα ίδια λεφτά! :ρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Πανούσης έχει καλύτερους χώρους, άσε που στο λέει ξεκάθαρα: "όσο κάνει να γ@@@σεις, τόσο έχει και το εισιτήριο στον Πανούση"!!! Ξεκάθαρα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε στην ελλάδα ζούμε, δεν τα ξέρουμε αυτά; πήγα την καθατή δευτέρα για φαί κοντά στο σούνιο, κλείσαμε τραπέζι για τις 5 το απόγευμα γιατί δεν είχε πιο πριν, και όταν φτάσαμε μας είπανε να περιμένουμε όπως όλοι στην ουρά! φυσικά, υπήρχαν και φίλοι του ιδιοκτήτη που έμπαιναν πριν από εμάς ενώ ήρθαν μετά. ρε και σουβλάκι να θες να φας, αν δεν έχεις μέσο την έβαψες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εγώ προσωπικά χάρηκα που τον άκουσα από κοντά επιτέλους! Χάρηκα και απόλαυσα πραγματικά το πρόγραμμα τόσο ώστε να τραγουδάω συνέχως σα πιτσιρίκακι και να μην αφήσω την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να με επηρεάσει. Ο Σωκράτης πραγματικά ανταμείβει το κοινό του τραγουδώντας ακούραστα για 3 1/2 ώρες με ποιότητα και συνέπεια πάντα. Πλαισιωμένος από νέους μουσικούς σε ταξιδεύει με την ζεστή φωνή του και κυρίως την άσβεστη δυναμική των στίχων του (μου αρέσει πολύ και φαίνεται έτσι?). Το κέντρο είναι πολύ κάτω των προσδοκιών που το όνομα του και η όποια ιστορία του έχει δημιουργήσει. Πολύ στρίμωγμα ρε παιδιά. Έχει όμως το θετικό ότι είναι στην καρδιά της πόλης γι αυτό και πολύς κόσμος όπως εγώ που δεν έχω αυτοκίνητο κατάφερε να πάει, αν ήταν πχ σε καμια Πετρούπολη θα δυσκόλευαν τα πραγματα. Καληνύχτα πουλάκια.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πόσο δίκιο έχεις... Παρόλο που εγώ το πρόγραμμα το είδα με την άνεσή μου, πρώτο τραπέζι πίστα που λένε (η Χαρούλα η Αλεξίου που ήταν εκεί το ίδιο βράδυ ήταν σε τραπέζι πιο πίσω από μας) χωρίς να λαδώσουμε -γερό δόντι- μου την έσπασε η ατμόσφαιρα σκυλάδικου και τα 160 ευρά για δύο μπουκάλια τεκίλα. Από όσο ξέρω, όμως -χωρίς αυτό να δικαιολογεί απόλυτα τα πράγματα- ούτε οι ίδιοι οι μουσικοί είναι ευχαριστημένοι με την κατάσταση. Με την ευκαιρία, δεν είχα πάει ποτέ μου στο Ζυγό, και δεν το κόβω να ξαναπηγαίνω με βάση το πώς είναι το μαγαζί. Άμα ήθελα σκυλάδικο θα πήγαινα σε ορίτζιναλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Έγραψα λάθος τιμή, μην πάθετε εγκεφαλικό ότι μας βάλανε και με έκπτωση. 320 δώσαμε εμείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. το ίδιο μου είχε συμβει στον Φοιβο Δ.
    Πήγα χωρις να εχω κλεισει και μου είπαν αν θελω να κάτσω
    μαζι με αλλους με 20 ευρώ καπέλο, ότι και να πάρω να πιω.
    Τελικα έκατσα πήρα τα ποτά απο το μπαρ.
    Και δεν πλήρωσα τίποτα. Εφυγα σαν κύριος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σε άλλο μαγαζί (δεν πήγα ο ίδιος κι έτσι δεν λέω όνομα) μου είπαν ότι είχαν κλείσει ένα τραπέζι-160 ευρώ (40 το άτομο) και απαίτησαν 60 ευρώ από τον καθένα, γιατί λέει ήταν απαραίτητο να πάρουν και ποικιλία κι ας μην τους είχαν ενημερώσει γι' αυτό. Κι έτσι πλήρωσαν 4Χ60=240 ευρώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα ίδια περίπου πάθαμε κι εμείς! ...δεν μου άρεσε καθόλου, απογοητεύτηκα! Αποφάσισα ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάω να τον δω ξανά σε μαγαζί! ΠΟΤΕ! Μόνο σε συναυλίες και νομ΄πιζω ότι και εκείνος το χαίρεται περισσότερο! ...Ή εκτός κι αν βρεθεί-γίνει ένα μαγαζί που να λειτουργεί κατ'ανάλογο τρόπο με stands και μπαράκια! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εγώ τον είχα δει πρόπερσι στα Υακίνθεια, στα Ανώγεια με τον Αλκίνοο, παιδιά δεν μπορώ να σας περιγράψω κλίμα, σ ένα μικρό θεατράκι πάνω στο βουνό, ήταν καταπληκτικοί. Είναι για συναυλίες ο Σωκράτης, δίνει την ψυχή του, ανοίγεται. Θα μου πεις τα χρήματα τα πολλά θα τα βγάλουν από το κέντρο και όσο να πεις χρειάζονται και αυτά οι καιροί είναι χαλεποί και έχει και οικογένεια το πουλάκι...
    Είναι αυθεντικός τραγουδιστής-δημιουργός και ωραίος τύπος ρε παιδιά, όπως οι παλιοί ρεμπέτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αυθεντικός ή μη, οι τιμές είναι παράλογες. Εγώ σε τέτοιο μαγαζί δεν ξαναπάω, οπότε... μόνο συναυλίες (όπου και εκεί οι τιμές έχουν ανέβει, ιδιαίτερα στους ξένους καλλιτέχνες, αλλά συνήθως υποφέρεται η κατάσταση).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Xmmm... Ρε πως αλλάζουν οι καιροί...
    τον εiχα δει πριν κάμποσα χρόνια στο
    Σταυρό του Νότου.. Φτηνά και στο όρ8ιο
    μόνος όμως... 2-3 βράδια σερί
    δούλευα αθήνα τότε.
    αλλά πέρυσι, στο ποτάμι
    ξάπλα στη χλόη μια χαρά ήταν....

    Περαστικά σου...(;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Άσε ρε 'συ, ήμουν φαντάρος και πήγε η παρέα μου! Είχα σκάσει τότε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Εχετε ξεφύγει εκείμ κάτω .Με λιγότερα από 20Ε είδαμε Μάλαμα και Ιωαννίδη (3 ώρες και.. live) σε φεστιβάλ χωριού, στις Σέρρες .Ελάτε αν ξανάρθει ,με μπυρίτσα κουτάκι στο χέρι (σακούλες)χαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να μας φιλοξενήσεις ρε evaversus να γλιτώσουμε και κανα ψιλό για βενζίνη για να έρθουμε στας Σέρρας. Αλήθεια από περιέργεια τι σημαίνει το όνομα-ψευδώνυμο σου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή